Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Πρωτοχρονιά με test ΚΑΙ για εμβολιασμένους απ' την τσέπη τους

Θα νομίζεις ότι είσαι εμβολιασμένος ΑΛΛΑ δεν θα είσαι ! Θα είναι ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΣ του 21 ΑΛΛΑ θα είναι σαν ΜΆΡΤΙΟΣ του 20. Θα πουλάς μούρη στους υπόλοιπους ΑΛΛΑ θα πληρωνεις σαν μαλακας τα Ραπίντ όντας εμβολιασμένος!Γερόντισσα ΙΠΠΟΛΥΤΗ ΕΛΕΝΗ Την ευλογία μου-... Μέχρι Τετάρτη οι ανακοινώσεις. Με υποχρεωτικό rapid test που θα πληρώσουν από την τσέπη τους θα κάνουν ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς όσοι επιλέξουν εκείνο το βράδυ, όπως και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, να διασκεδάσουν έξω, όπως όλα δείχνουν.  Ουσιαστικά το προανήγγειλε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αν και ακολούθως με δηλώσεις του στο Mega προσπάθησε να κρατήσει τα προσχήματα και να συστήσει υπομονή μέχρι να τοποθετηθεί η επιτροπή των επιστημόνων για την πανδημία, για να μην φανεί ότι την καπελώνει.  Την Τρίτη συνεδριάζει η υποεπιτροπή των επιδημιολόγων, ενώ η ολομέλεια της Επιτροπής των εμπειρογνωμόνων αναμένεται να συνεδριάσει την Τετάρτη. Έτσι το αργότερο την Τετάρτη θα έρθουν και οι σχετικές ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, χωρίς να αποκλείεται τα παραπάνω να γίνουν και εντός της αυριανής ημέρας.  Κι ενώ αρχικά ο σχεδιασμός της κυβέρνησης ήταν το μέτρο να αφορά τόσο τις εορτές της Πρωτοχρονιάς όσο και των Χριστουγέννων, οι τελευταίες διαρροές δείχνουν ότι μάλλον απομακρύνεται η σκέψη το μέτρο να ισχύσει και για το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν.  

Ασήμαντη για τον Γ. Οικονόμου η επιβάρυνση  

Το μόνο σίγουρο μέχρι τώρα πάντως είναι ότι το κόστος του υποχρεωτικού τεστ θα το επωμιστούν οι πολίτες, ακόμα και αν είναι εμβολιασμένοι, όπως κατέστησε σαφές και στις δυο του τοποθετήσεις σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.  Μιλώντας το απόγευμα στο MEGA, είπε: «Εξετάζουμε μόνο για εκείνους που το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς ή των Χριστουγέννων, θα δούμε, δεν θέλω να προτρέχω, η Επιτροπή θα πει κατά πάσα πιθανότητα προς την Πρωτοχρονιά, εκτός από το ό,τι μόνον εμβολιασμένοι επιτρέπεται να πάνε στους κλειστούς χώρους, να είναι εφοδιασμένοι και με τα αποτελέσματα του rapid test».  Σε ερώτηση σχετικά με το ό,τι τελικά αυτό είναι ένα μέτρο για τους εμβολιασμένους που ευλόγως θα έχουν ερωτήματα γι αυτή την αντιμετώπιση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Έχετε δίκιο κι έχει δίκιο και ο εμβολιασμένος. Όμως, από την άλλη πλευρά δεν είναι ένα μέτρο γενικό, είναι ένα μέτρο προσωρινό, είναι ένα μέτρο έκτακτο, είναι κάτι που νομίζω ότι όλοι μας το χρειαζόμαστε προκειμένου να έχουμε τη μέγιστη δυνατή εξασφάλιση ότι δεν νοσούμε κι ότι κι ο διπλανός μας δεν μπορεί να νοσεί χωρίς να το ξέρει και να μεταδώσει τον ιό. Βεβαίως είναι μία επιβάρυνση. Κάθε επιβάρυνση είναι δυσάρεστη. Από κει και πέρα όμως ξέρετε ότι οι τιμές είναι συγκεκριμένες, είναι διαμορφωμένες».  «Νομίζω ότι χρειαζόμαστε αυτή την επιπλέον εξασφάλιση για τη μία μόνο αυτή μέρα. Επαναλαμβάνω ότι είναι έκτακτο και προσωρινό μέτρο στον ορίζοντα αυτόν που έθεσα μέχρι στιγμής και εν πάση περιπτώσει το ποσό είναι τέτοιο που αυτός που θα βγει εκείνο το βράδυ -δεν λέω ότι περισσεύουν σε κανέναν αλλά είναι πλαφοναρισμένες οι τιμές και είναι για την καλύτερη δυνατή ασφάλεια του ίδιου και των υπολοίπων». Με αυτόν τον τρόπο επιχείρησε κάπως να υποβαθμίσει την οικονομική επιβάρυνση. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive