Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Έξω φρενών οι γονείς στην Κύπρο για την υποχρεωτική χρήση μάσκας & rapid test και στα δημοτικά σχολεία – ΗΧΗΤΙΚΟ Focus FM

Για τα νέα μέτρα στα δημοτικά σχολεία της Κύπρου που αφορούν στη χρήση μάσκας και στη διενέργεια rapid test μίλησε στον Focus FM και στον δημοσιογράφο Στ. Δαμιανίδη ο κ. Γιάννος Γεωργιάδης, νομικός, εκπρόσωπος Τύπου Σωματείου «Ενωμένοι Γονείς Κύπρου»....

«Οι γονείς είναι έξω φρενών, τα μέτρα αυτά μόνο κακό μπορούν να κάνουν στην ψυχολογία των παιδιών. Ακόμα και ο ΠΟΥ δεν συστήνει τέτοιου είδους μέτρα για παιδιά, η επικινδυνότητα διασποράς του ιού από παιδιά είναι απειροελάχιστη και η θνησιμότητα  είναι μηδέν. Τα μέτρα εκτός από δυσανάλογα και μη αποτελεσματικά, είναι και παράνομα διότι δεν έχουν τύχει έγκρισης από τη Βουλή», τόνισε.

«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σε πρόσφατη οδηγία του, λέει ξεκάθαρα ότι δεν συστήνεται να γίνεται μαζικός έλεγχος στον πληθυσμό και κυρίως σε μαθητές, με αυτά τα διαγνωστικά τεστ, διότι είναι μεγάλο το κόστος και δεν έχει αποδειχθεί η αποτελεσματικότητά τους. Αναρωτιέμαι λοιπόν πως το κράτος και εκεί στην Ελλάδα μπορεί να αγνοεί αυτή την οδηγία» ανέφερε.

Για το Σωματείο που «οργανώνει δράσεις κατά των μέτρων που αφορούν τα παιδιά», ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι: «Μέρα με τη μέρα μεγαλώνει ο σύνδεσμός μας. Έχουμε ήδη κάνει διαμαρτυρίες, έχουμε κλείσει δρόμους. Οι γονείς θέλουν την εκπαίδευση για τα παιδιά τους, θεωρούμε ότι η ευθύνη είναι του κράτους που εμποδίζει τα παιδιά να εισέρχονται στα σχολεία , εάν δεν φορούν μάσκα ή αν δεν κάνουν το rapid test. Ο κόσμος αντιδρά αν και είναι δύσκολο. Φαίνεται να επιβάλλονται κάποια μέτρα,  χωρίς να έχει γίνει καμιά τεκμηριωμένη εκτίμηση επικινδυνότητας από το κράτος, που να κρίνει ότι αυτά τα μέτρα είναι αναγκαία. Με αυτόν τον τρόπο επηρεάζονται θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα».

«Δεν γίνεται βωμό της δημόσιας υγείας να καταπατούνται με τόσο ισχυρό τρόπο τα ανθρώπινα δικαιώματα που προστατεύονται γενιές τώρα», είπε.

Ακούστε εδώ:https://focusfm.gr/exo-frenon-oi-goneis-stin-kypro-gia-tin-ypochreotiki-chrisi-maskas-amp-rapid-test-kai-sta-dimotika-scholeia-ichitiko-focus-fm/

1 σχόλιο:

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive