Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021

ΣΥΖΗΤΗΣΗ: Η COP26 ξεκινά...Επίσημη Πρεμιέρα της Απάτης της "κλιματικής αλλαγής"

Η μεγάλη μέρα έφτασε - σήμερα αρχίζει στη Γλασκώβη η 26η Διάσκεψη των Συμβαλλομένων Μερών των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή, πιο γνωστή ως COP26....

Ακολουθεί τη συνάντηση της G20 στη Ρώμη. Έτσι, όλες οι ιδιωτικές/διπλωματικές/στρατιωτικές πτήσεις που μετέφεραν στρατιές αντιπροσώπων στη Ρώμη απογειώθηκαν ξανά και προσγειώθηκαν στη Γλασκώβη.

Για να εξασφαλίσουν αρκετό ζωτικό χώρο για τον διογκωμένο πληθυσμό των ευρωκρατών, των προσωπικών βοηθών και των δημοσιογράφων-λαμόγιων, οι διοργανωτές κανόνισαν να αγκυροβολήσουν κρουαζιερόπλοια στον ποταμό Clyde, με τις μηχανές τους να λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο.

Ο Boris Johnson δήλωσε ότι ο χρόνος για τη δράση σχετικά με την κλιματική αλλαγή τελειώνει, ότι βρισκόμαστε "ένα λεπτό πριν από τα μεσάνυχτα", αλλά αν προσθέσουμε τα ιδιωτικά τζετ και τα κρουαζιερόπλοια, έχουμε ήδη σπαταλήσει περίπου δεκαπέντε δευτερόλεπτα από αυτό το λεπτό.

Α, δεν απαιτούνται ούτε διαβατήρια εμβολίων.

Στην εποχή του Zoom, είναι αδιανόητο, απλώς και μόνο από άποψη οπτικής, γιατί πρέπει να γίνονται αυτά τα μεγάλα διεθνή συνέδρια.

Λοιπόν, τι μπορούμε να περιμένουμε από τη μεγάλη συνάντηση;

Λοιπόν, σε γενικό επίπεδο, είναι εύκολο να προβλέψουμε: Τρομολαγνεία. Πολύ. Πολύ, πολύ, πολύ.
Περιμένετε να κατακλυστείτε από φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης με δασικές πυρκαγιές ή πολικές αρκούδες που φαίνονται θλιμμένες. Να περιμένετε τίτλους με φράσεις όπως "ήδη πολύ αργά" και "η τελευταία μας ευκαιρία" και μια παρέλαση παραλλαγών αυτού του θέματος.

Ξέρετε, πράγματα σαν αυτό...

...που είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ António Guterres νωρίτερα σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, θα πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή για την στροφή από την ψευτοπανδημία στο περιβάλλον, η OffG έχει γράψει στο παρελθόν για το πώς το σχέδιο είναι να γίνει το κλίμα το νέο Covid, και αν σκοπεύουν να ξεκινήσουν αυτό το αφήγημα στην παγκόσμια σκηνή θα είναι κατά τη διάρκεια της COP26.

Έχετε το νου σας για άρθρα και δημοσιεύματα γνώμης που προωθούν την ιδέα του κλιματικού κλειδώματος ( climate lockdowns). Τίτλοι όπως "κλειδώσαμε για το Covid, αλλά η κλιματική αλλαγή είναι πολύ πιο επικίνδυνη", ή "αν μπορούμε να προστατεύσουμε το nhs, μπορούμε να προστατεύσουμε το περιβάλλον", ή "κάναμε θυσίες για να σώσουμε τους εαυτούς μας, πρέπει να κάνουμε το ίδιο για να σώσουμε τον κόσμο για τα εγγόνια μας".

Ξέρετε, τέτοια πράγματα...

...που δημοσιεύτηκε στον Guardian την περασμένη εβδομάδα.

Ένα δυνητικά ενδεικτικό σημάδι είναι ότι, μετά από δύο χρόνια που τα γραφήματα του Covid εμφανίζονταν σε κάθε πρώτη σελίδα στο διαδίκτυο, ο Guardian τα ανακάτεψε αυτή την εβδομάδα προσθέτοντας κλιματικά γραφήματα (σημειώστε την έλλειψη αξόνων y):

Ίσως να μην έχει νόημα, ή ίσως να είναι ένας ακόμη μικρός τρόπος να μεταπηδήσει από το την απάτη του Covid στην απάτη του κλ'ιματος.

Έτσι, τα μερικά ερωτήματα που αναδύονται είναι...

  1. Γιατί δεν μπορούν να το κάνουν αυτό εξ αποστάσεως;
  2. Ποια εφημερίδα θα έχει τον πιο τρελό τίτλο;
  3. Ποιος θα βγάλει τον πιο ντροπιαστικό λόγο (αλλά θα χαρακτηριστεί ούτως ή άλλως "γενναίος" στον Τύπο);
  4. Σε πόσο καιρό κάποιος θα συστήσει "κλιματικά λουκέτα";
  5. ...σοβαρά, γιατί δεν μπορούσαν να το κάνουν αυτό εξ αποστάσεως;

Όπως πάντα, συζητήστε στα σχόλια.

------------------

Δικτυογραφία:

DISCUSS: COP26 gets underway… – OffGuardian

https://off-guardian.org/2021/11/01/discuss-cop26-gets-underway/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive