Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

Ο Κ.Μητσοτάκης ευχαρίστησε την Α.Μέρκελ για την καταστροφή της Ελλάδας: «Σας ευχαριστώ για όλα». «Η Ελλάδα ωρίμασε από το μνημόνια - Φωνή της λογικής η Α.Μέρκελ, η Αθήνα σας περιμένει πάντα ως φίλη»

 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ στο Μέγαρο Μαξίμου, στην τελευταία της επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας...

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά την συνάντηση του με την Α.Μέρκελ προκάλεσαν σοκ στους Έλληνες πολίτες που πέρασαν μια δεκαετία σκληρής λιτότητας, λόγω των Μνημονίων που μας είχε επιβάλλει η Γερμανία. 

Ο Κ.Μητσοτάκης ούτε λίγο, ούτε πολύ ευχαρίστησε την Α.Μέρκελ για τα Μνημόνια και την πολιτική της λιτότητας, τονίζοντας μάλιστα ότι «η σημερινή Ελλάδα είναι πολύ διαφορετική από αυτή που γνωρίσατε την τελευταία δεκαετία».

Υποστήριξε παράλληλα ότι η Γερμανίδα καγκελάριος «υπήρξε η φωνή της λογικής και της σταθερότητας», ενώ κατάληξε στ' ότι «η Ελλάδα ωρίμασε» μέσα από τα Μνημόνια! 

Επίσης στάθηκε και στην συνεργασία Ελλάδας-Γερμανία στον Covid, είπε ότι αυτός ήταν που πρότεινε την υιοθέτηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού, το οποίο έχει διαχωρίσει τους πολίτες σε δύο κατηγορίες και μάλιστα χωρίς κανέναν λόγο, όπως αποκάλυψε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης

Και τέλος έκλεισε ευχαριστώντας την για τα όσα έκανε για την Ελλάδα «σας αποχαιρετώ με σεβασμό, η Αθήνα σας περιμένει πάντα ως φίλη», είπε ο Κ.Μητσοτάκης. Να σημειώσουμε επίσης ότι ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε την Γερμανίδα καγκελάριο μιλώντας της γερμανικά, ενώ κατά τη διάρκεια των κοινών τους δηλώσεων στάθηκε σε μια φράση του Γκέτε, την οποία επίσης απήγγειλε στα γερμανικά. 

Μήπως ο πρωθυπουργός προτού κάνει αυτές τις δηλώσεις θα έπρεπε να ρωτήσει τους Έλληνες πώς αισθάνονται Γερμανίδα καγκελάριο; Ή μήπως θα έπρεπε να ρωτήσει τους χιλιάδες Έλληνες που αυτοκτόνησαν κατά τη διάρκεια της δεκαετίας των Μνημονίων; Αυτή είναι «η λογική και η σταθερότητα» στην οποία αναφέρθηκε ο Κ.Μητσοτάκης; 

Αναλυτικά όσα είπε ο Κ.Μητσοτάκης 

»Δεν είναι η πρώτη μας επαφή είναι ωστόσο ξεχωριστή γιατί είναι η τελευταία.

Για αυτό και ως ο 8ος Ελληνας πρωθυπουργός που συναντά την αγαπητή Αντζελα.

Θα τολμήσω μια σύντομη ανασκόπηση.

Η σημερινή Ελλάδα είναι πολύ διαφορετική από αυτή που γνωρίσατε την τελευταία δεκαετία. Δεν είναι αποικία κράτους, είναι ένα σύγχρονο κράτος που σχεδιάζει το αύριο.

Το αναγνωρίζουν και οι δικοί σας επιχειρηματίες. Ετσι εξηγείται η αύξηση των εισαγωγών, το γερμανικό ενδιαφέρον για επενδύσεις, η εξαγορά σταρτ από από Γερμανούς και ο υπερ-διπλάσιος αριθμός Γερμανών τουριστών.

Ούτε η ΕΕ ούτε η Ελλάδα έφθασαν στο ξέφωτο του 21ου αιώνα. Δοκιμάστηκαν από δύσκολες αποφάσεις που μετατράπηκαν σε λαϊκισμό. Άλλωστε και εσείς παραδεχτήκατε ότι ζητήσατε πολλά από τους Έλληνες. Ούτε η λιτότητα ούτε τα φθηνά συνθήματα άντεξαν. Η ΕΕ απέδειξε ότι οι μεγάλες αποφάσεις την τοποθετούν στη σωστή πλευρά, ενώ η Ελλάδα ωρίμασε.

Σε όλα αυτό το διάστημα η Μέρκελ υπήρξε η φωνή της λογικής και της σταθερότητας. Άδικη κάποιες φορές, όμως καθοριστική στις οριακές στιγμές. Όπως το 2015, όταν απέναντι από κορυφαίους υπουργούς της αρνήθηκε το Grexit. Το βάρος των πολιτικών αποφάσεων κρίνεται στη ζυγαριά της αναγκαιότητας. Και έτσι η ΕΕ των αυστηρών δημοσιονομικών πλαισίων εξελίχθηκε στην ΕΕ της κοινής υγειονομικής άμυνας και του Ταμείου ανάκαμψης. Ολα αυτά έχουν το βάρος και της δικής σας τάσης. Καθώς η ΕΕ προχωρά με ομοφωνία αυτό γίνεται με συμφωνίες. Ήταν γενναία η αλλαγή στάσης της καγκελαρίου για το Ταμείο Ανάκαμψης. Είδε την αναγκαιότητα στήριξης των πιο οικονομικών για να αντιμετωπίσουν την κρίση που δεν είχαν καμία ευθύνη.

Η μάχη κατά του κόβιντ είχε και χρώμα ελληνικό. Μπήκε πρώτη στη μάχη κατά της πανδημίας, εισηγήθηκε το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό, ενώ πέτυχε με μεταρρυθμίσεις να επαναφέρει τη δική της οικονομία σε τροχιά προόδου. Δεν ήταν εύκολος δρόμος, καθώς την ίδια περίοδο είχαμε εξωτερικές προκλήσεις, και ανοιχτές κρίσεις, όπως με την επιθετικότητα των γειτόνων μας πέρυσι το καλοκαίρι κάτι που διαρκεί με στόχο την Ευρώπη και τη Δύση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εγώ αγωνίζομαι για να κρατώ πάντα ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας. Φοβάμαι όμως ότι συχνά η δυτική ψυχραιμία ενθαρρύνει την τουρκική αυθαιρεσία. Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Η Ελλάδα θέλει μόνο φίλους και το αποδεικνύει υπογράφοντας συμφωνίες συνεργασίας με όλα τα γειτονικά κράτη. Δεν ανεχόμαστε ούτε απειλές ούτε αμφισβητήσεις των δικαιωμάτων μας. Τα ζητήματα αυτά θα απασχολήσουν και τη νέα ηγεσία της Γερμανίας. Μαζί της προσδοκώ να διευρύνω τις σχέσεις μας. Θέλω να σχεδιάσουμε μαζί το μέλλον μιας νέας ανεξάρτητης και ισχυρής Ευρώπης. Η λιτότητα δεν μπορεί να είναι η απάντηση σε όλα. Αυτό είναι παρακαταθήκη και για το νέο σύμφωνο σταθερότητας. Και το γαλλο-γερμανικό σύμφωνο και η αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας μπορούν να αποτελέσουν το πρόπλασμα μιας ευρωπαϊκής αμυντικής αυτονομίας. Βαθαίνοντας την δημοκρατία και περιορίζοντας τις ανισότητες. Το μέλλον προβλέπεται συναρπαστικό και για την Ελλάδα και για τη Γερμανία. Θα βαδίσουμε σε αυτό με οπλισμένοι με το ρήμα της καγκελαρίου «Προσπαθώ, προσπάθησα» και την εμπειρία της εποχής της, μια περίοδος με κυματισμούς που κατέληγε όμως σε ήρεμα νερά. Σας αποχαιρετώ με σεβασμό, η Αθήνα σας περιμένει πάντα ως φίλη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive