Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021

ΕΚΤΑΚΤΟ. Αυστρία: Παραιτήθηκε ο Καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς. Ο ΛΟΓΟΣ; "λαδωσε" -λένε- ΜΜΕ για ναλένε υπέρ του. Α. ρε Ελλαδάρα μου με τα ωραία σου, ΕΔΩ θάπρεπε να εκτελεσθούν ΟΛΟΙ.

Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο Καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς. Τα καθηκοντά του αναμένεται να αναλάβει προσωρινά ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ.Στο μήνυμά του ο Κουρτς υποστήριξε πως θα παραμείνει στην ηγεσία του Λαϊκού Κόμματος και θα αγωνιστεί προκειμένου να αποδείξει την αθωότητά του.... O Σεμπάστιαν Κουρτς βρέθηκε στο στόχαστρο δικαστικής έρευνας για διαφθορά. Μεταξύ του 2016 και του 2018 ο Κουρτς φέρεται να χρησιμοποίησε πόρους του υπουργείου για να χρηματοδοτήσει εν μέρει χειραγωγημένες δημοσκοπήσεις που εξυπηρετούσαν αποκλειστικά παραταξιακό πολιτικό συμφέρον. Οι εισαγγελείς βασίζουν αυτήν την κατηγορία σε SMS που περιήλθαν στην κατοχή τους. Εκείνη την περίοδο ο Σεμπάστιαν Κουρτς ήταν ακόμα υπουργός Εξωτερικών.

Ο 35χρονος καγκελάριος,υποστήριξε πως πρόκειται για κατηγορίες εντελώς «κατασκευασμένες».

«Ορισμένα αποσπάσματα SMS αποσπάστηκαν από το πλαίσιό τους ή παραμορφώθηκαν και στήθηκε ποινική υπόθεση γύρω από αυτά. Είμαι πεπεισμένος ότι οι κατηγορίες αυτές πολύ σύντομα θα καταπέσουν», διαβεβαίωνε.

Η υπόθεση προκάλεσε πολιτική κρίση και ο κυβερνητικός εταίρος του Κουρτς οι Πράσινοι, αμφισβήτησαν την ικανότητά του να συνεχίσει να κυβερνά τη χώρα ενώ κάποια στελέχη του κόμματος πρότειναν τη δημιουργία ενός νέου συνασπισμού χωρίς εκείνον.

2 σχόλια:

  1. Στην Ελλάδα λέγεται λίστα πέτσα αλλά που να ξέρουν αυτοί εμείς το έχουμε σπουδάσει αυτό !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρίχες κατσαρές.Δουλάκι της ντπ είναι κι αυτό το ανδρείκελο...Απλά δεν τους έκανε τη δουλειά που τον έβαλαν να κάνει και τον παραίτησαν με εύσχημο τρόπο...
    Άειντε ξυπνάτε...Μεσημέριασε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive