Είμαστε πράγματι προειδοποιημένοι από τον χυδαίο πόλεμο επιθετικότητας του ΝΑΤΟ εναντίον της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας την άνοιξη του 1999, κάτι που αντίκειται στο διεθνές δίκαιο.... Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να διεξάγουν πόλεμο για τα συμφέροντά τους, τότε δεν ενδιαφέρει ούτε η συνθήκη του ΝΑΤΟ ούτε ο Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών με την απαγόρευση του πολέμου. Στη συνέχεια γίνονται αυτο-εξουσιοδοτήσεις και τα αντίστοιχα κείμενα παρουσιάζονται στους λεγόμενους συμμάχους με σκοπό τη λήψη αποφάσεων. Δεν ήταν διαφορετικά πριν από τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, επειδή η συνθήκη του ΝΑΤΟ και ο Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών, η μόνη νομικά δεσμευτική βάση για τη συνθήκη του ΝΑΤΟ, δεν διέφεραν, διότι κανένας από αυτούς δεν παρείχε πολεμική άδεια. Χρειάστηκε λοιπόν μια αυτο-ενδυνάμωση με τη μορφή μιας στρατηγικής αντίληψης. Έκτοτε υπήρξαν ενημερώσεις σε αυτές τις αμερικανικές αυτο-εξουσιοδοτήσεις και τώρα εκκρεμεί ξανά μια «νέα στρατηγική αντίληψη του ΝΑΤΟ». Προφανώς θέλουν να περιμένουν τις γερμανικές ομοσπονδιακές εκλογές στις 26 Σεπτεμβρίου 2021.
Το να βλέπουμε τις γερμανικές ευαισθησίες να διατυπώνονται στην προεκλογική εκστρατεία δεν θα ήταν ευνοϊκό. Η γερμανική πίστη είναι απεριόριστη, καθώς η παράβλεψη του βασικού νόμου και του διεθνούς δικαίου προς το συμφέρον των αμερικανικών πολέμων από την αντίστοιχη γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση ή τους κορυφαίους πολιτικούς των πραγματικών ή μελλοντικών κυβερνητικών κομμάτων δείχνουν μέρα με τη μέρα. Ο βασικός νόμος έχει εκφυλιστεί σε παιχνίδι και μοιράζεται τη μοίρα του διεθνούς δικαίου. Αυτό πηγαίνει πίσω στο Münster και το Osnabrück το 1648, αλλά πρόκειται να αντικατασταθεί από ένα αμερικανικό διεθνές νομικό σύστημα.
Αυτός ο δρόμος ακολουθήθηκε με τη συμμετοχή της Γερμανίας στον πόλεμο του ΝΑΤΟ εναντίον της Γιουγκοσλαβίας το 1999, επειδή μέσω αυτού του πολέμου οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν παρακάμψει τους ισχύοντες κανόνες του διεθνούς δικαίου και είχαν θέσει τον "αντίχειρα των ΗΠΑ". Υπάρχουν διδάγματα από τον ζημιογόνο πόλεμο στο Αφγανιστάν; Αυτό δεν αποκλείεται, όπως δείχνει ξεκάθαρα αυτές τις μέρες ο καταρράκτης των ομιλιών του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν για την καταστροφή στο Αφγανιστάν. Μόλις το τελευταίο αμερικανικό αεροπλάνο έφυγε από την Καμπούλ, ο Πρόεδρος Μπάιντεν μιλά για επερχόμενους πολέμους και πολέμους που πιστεύει κανείς ότι μπορούν να αντέξουν οικονομικά. Τρισεκατομμύρια δολάρια και ευρώ έχουν βυθιστεί στις κοιλάδες του Χιντ Κους. Τρισεκατομμύρια που προκάλεσαν τη χρεοκοπία όχι μόνο στους αμερικανικούς εθνικούς προϋπολογισμούς.
Ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός, κ. Μπλερ, μίλησε αυτές τις μέρες από την οπτική του «αιώνιου πολέμου», της μοίρας της Δύσης ως αιώνιας πολεμικής μηχανής. Προφανώς ο πρόεδρος Μπάιντεν το απέρριψε όταν μιλούσε σε κάθε ομιλία αυτές τις μέρες για τους καλούς λόγους για τον τερματισμό του μακρύτερου πολέμου στην ιστορία των ΗΠΑ. Αυτό ήταν και είναι: ρίχνοντας άμμο στα μάτια των συμπατριωτών σας και του υπόλοιπου κόσμου.
Ο πρώην Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι, νονός του ομώνυμου αεροδρομίου στην Καμπούλ, επεσήμανε το 2007 ότι οι νικητές πλέον Ταλιμπάν είχαν προσφέρει στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2004 να καταθέσουν τα όπλα τους για πάντα και να υποταχθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι ΗΠΑ δεν αποδέχθηκαν αυτήν την προσφορά και αυτή με τις γνωστές συνέπειες. Τι σας έκανε να απορρίψετε αυτήν την προσφορά; Γιατί δεν ενημερώσατε τον διεθνή συνασπισμό και τους συμμάχους που υποχρεώθηκαν από τη συνθήκη του ΝΑΤΟ; Δεν έριξαν αγνό κρασί ούτε για τους δικούς τους ανθρώπους. Και αυτή η συμπεριφορά θα πρέπει τώρα να συνεχιστεί με «πολέμους που πιστεύει κανείς ότι μπορεί να επιτρέψει στον εαυτό του»;
Οι ομιλίες του προέδρου Μπάιντεν για την καταστροφή στο Αφγανιστάν δίνουν την εντύπωση εδώ και εκεί ότι μπορεί κανείς να αποσυρθεί και να αλλάξει την αμερικανική πολιτική προκειμένου να εξυπηρετήσει την ειρήνη στον κόσμο. Η αναφορά στα τρισεκατομμύρια δολάρια που βυθίστηκαν το δείχνει. Αλλά τότε θα έπρεπε να προέλθουν περισσότερα από την Ουάσινγκτον παρά μόνο η στενή οικονομική κατάσταση του κράτους από κάθε άποψη. Αυτό που λέει ο πρόεδρος Μπάιντεν μοιάζει με ανάσα. Είναι ο χαρακτήρας των ίδιων των Ηνωμένων Πολιτειών που εξετάζεται λεπτομερώς. Μια ματιά στην ιστορία των τελευταίων σχεδόν δύο αιώνων καθιστά σαφές ότι καμία χώρα στον κόσμο δεν έχει κάνει πολλούς πολέμους όσο οι ΗΠΑ. Ο πρόεδρος Τραμπ είχε δώσει την εντύπωση ότι υπήρχε κάτι περισσότερο από μια απλή ανάπαυλα επειδή δεν υποκίνησε τους σχεδόν συνηθισμένους «προεδρικούς πολέμους».
Αν είχε μείνει μαζί του για τη Ρωσία, ο κόσμος πιθανότατα θα ήταν διαφορετικός σήμερα. Ακόμα κι αν η Γερμανίδα Καγκελάριος, Δρ. Μέρκελ, είχε κάνει τα πάντα για να πέσει στο χέρι της συμμαχίας για να μπορέσει να οδηγήσει την Ευρώπη πίσω στον «oldυχρό Πόλεμο 2.0». Τώρα είναι σχεδόν επίσημα πίσω στη Ρωσία και, πιο πρόσφατα, στην Κίνα. Με αυτό, υπό τον Πρόεδρο Μπάιντεν, οι ΗΠΑ ακολουθούν και πάλι τη μοιραία «πολιτική τυφώνων», η οποία θυμίζει τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα τροπικών καταιγίδων. Κατά τη διάρκεια της σύντομης ιστορίας των ΗΠΑ, από μια διαχειρίσιμη καταιγίδα στην παγκόσμια πολιτική σκηνή κατά τη διάρκεια των εκστρατειών τους, έπρεπε να μιλάνε έτσι στο νερό με την ενέργεια που προήλθε από την κυριαρχία ή την καταστροφή ξένων κρατών.
Με τον Πρώτο και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο στην Ευρώπη και τον πόλεμο στην Άπω Ανατολή, έπληξαν τη γη, και έκτοτε έχουν τραβήξει ένα ίχνος αίματος σε ολόκληρο τον πλανήτη μόνοι τους και μέσω των συστημάτων συμμαχίας τους. Η ακαταμάχητη ενέργεια του πολέμου μπορεί να σταματήσει. Μέσω υποχρεωτικών εταίρων συμμαχίας που αρνούνται να πάνε στον πόλεμο και να δράσουν μόνοι τους.
Σε σχέση με την επανένωση, ο παγκοσμίου φήμης Ρώσος διπλωμάτης, κ. Valentin Falin, επεσήμανε ένα θεμελιώδες πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα κράτη σε έναν oldυχρό Πόλεμο. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ΕΣΣΔ απέτυχε επειδή πάνω από το 60 τοις εκατό του κρατικού προϋπολογισμού πήγε στον στρατό. Καθώς διδάχθηκαν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η Ιαπωνία και η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας ανέπτυξαν τις κοινωνίες τους και τις έκαναν κατάλληλες για το μέλλον. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή η θανατηφόρα κατάσταση του προϋπολογισμού ισχύει για τις Ηνωμένες Πολιτείες σήμερα. Οι κερδοσκόποι από αυτήν την κατάσταση θα παλέψουν για τα οφέλη τους μέχρι το τίμημα της καταστροφής. Εμείς επίσης?
Ευχαριστώ τον συγγραφέα για το δικαίωμα δημοσίευσης του άρθρου.+++
Πηγή εικόνας: breakermaximus / shutterstock
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.