Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021

ΜΟΥΦΑ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ. Συμφώνησαν σε συγκυβέρνηση ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ.Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Σας τα έλεγα, δεν σας τα έλεγα; Ότι δηλαδή το πολιτικό διεφθαρμένο Σύστημα στην Ελλάδα σκεπτόταν να κάνει ερήμην του ελληνικού λαού συγκυβέρνηση ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ; Που τελευταία έπαιζαν δυο σενάρια. Το πρώτο να οδηγήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την χώρα σε εκλογές, προκειμένου να καταγραφεί η πρωτιά της ΝΔ, όπως εκείνος πίστευε... και όπως το επιτελικό του κράτος (Γεραπετρίτης, Δημητριάδης) του έλεγαν, για να έχει τον πρώτο λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο τραπέζι των συζητήσεων με ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ με τον ίδιο Πρωθυπουργό.

Βέβαια σε αυτήν την περίπτωση θα έκαιγε και την απλή αναλογική που είχε ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν θα πήγαινε ποτέ σε επαναληπτικές εκλογές με την ενισχυμένη αναλογική που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ (και το μπόνους των 50 εδρών), γιατί πολύ απλά, με τις υπάρχουσες συνθήκες δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση  η ΝΔ να καταγράψει ποσοστό αυτοδύναμης κυβέρνησης, όπως έγινε τον Ιούλιο του ΄19. 

Από την άλλη μεριά, εκλογές δεν ήθελε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί στην Κουμουνδούρου γνώριζαν πως θα ήταν δεύτερο κόμμα και με διαφορά!

Το δεύτερο σενάριο που τέθηκε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ήταν ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, αλλά με την συμμετοχή 3-4 πρωτοκλασάτων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε κορυφαία Υπουργεία!  

Υπήρχε και ένα ακόμη σενάριο (και το οποίο είχα αναδείξει σε άρθρα μου), να προχωρήσουν σε συγκυβέρνηση με Πρωθυπουργό κοινής αποδοχής, όπως επί παραδείγματι τον Μαργαρίτη Σχοινά, σημερινό Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, ιδιαίτερα αγαπητό πρόσωπο στη Γερμανία και τις διεθνείς αγορές! 

Όταν τα έγραφα αυτά, από μερικούς εισέπραττα ειρωνικά σχόλια και ορισμένοι μπορεί να χαχάνιζαν πρόστυχα. 

Μήπως όμως τώρα όλοι αυτοί αντελήφθησαν, πώς το σχέδιο ενεργοποίησης του κολοβού ανασχηματισμού της κυβέρνησης από τον Πρωθυπουργό, είχε ως μόνο σκοπό τη συγκυβέρνηση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, μπροστά στα τεράστια αδιέξοδα που έχει περιέλθει το πολιτικό διεφθαρμένο Σύστημα στην χώρα μας;  

Ερήμην του λαού προχωρούσαν σε συγκυβέρνηση που την ονόμασαν συναίνεση…

Προχθές λοιπόν ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε τον πολυθρυλούμενο ανασχηματισμό, που οι αφεντάδες των Συστημικών ΜΜΕ περίμεναν ότι θα είναι δομικός! 

Ωστόσο ο Πρωθυπουργός για ακόμη μια φορά δείλιασε, αλλά ταυτόχρονα φάνηκε και αναξιόπιστος και πονηρούλης!  

Ανακοινώνοντας από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ μόνο σε θέση Υπουργού τον Ευάγγελο Αποστολάκη, αθετώντας – όπως λέγουν οι πηγές μου – την υπόγεια συμφωνία που είχε κάνει με τον Αλέξη Τσίπρα! Και βεβαίως με την ουρά του πολιτικού Συστήματος, το ΚΙΝΑΛ! 

Έκανε δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπόγειες συζητήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα για συμμετοχή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε υπουργικές θέσεις, την ίδια ώρα πού στη Βουλή τάχατες κονταροχτυπιόνταν για τα μάτια του κόσμου, με θέμα την βιβλική καταστροφή της Πατρίδας μας από τις τελευταίες πυρκαγιές;

Αυτή η αθέτηση βέβαια, της συμφωνίας από την πλευρά του Πρωθυπουργού, προκάλεσε ένα πολιτικό μπάχαλο. Με κορυφαία την αποκάλυψη της επιθυμίας Μητσοτάκη – Τσίπρα και Φώφης για συγκυβέρνησηΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Την οποία την ονόμασαν “συναίνεση”!

Αυτό το υπόγειο παιχνίδι συγκυβέρνησης της χώρας, την αποκάλυψε ξεδιάντροπα με μακροσκελή δήλωσή του και ο νέος Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργού και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, προκειμένου να μαζεύει τα απόνερα του δημιουργήθηκαν από την άρνηση Αποστολάκη! Είπε λοιπόν ο κ. Οικονόμου:

«Ο Πρωθυπουργός κάνοντας πράξη τη βούλησή του για συναίνεση στον κρίσιμο τομέα της Πολιτικής Προστασίας, αποφάσισε την ίδρυση υπουργείου με αυτό, ακριβώς, το αντικείμενο. Και επέλεξε για τη θέση του επικεφαλής ένα πρόσωπο με επιχειρησιακή εμπειρία, αλλά  και διακομματική αποδοχή: Τον υπουργό Άμυνας της προηγούμενης κυβέρνησης και πρώην Αρχηγό ΓΕΕΘΑ κ. Ευάγγελο Αποστολάκη.

Τα πραγματικά περιστατικά έχουν ως εξής:

Τις τελευταίες μέρες, προηγήθηκαν  διερευνητικές συζητήσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων συμφωνήθηκε και η φύση του νέου χαρτοφυλακίου. Μόλις χθες, άλλωστε, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό, ο  κ. Αποστολάκης αποδέχθηκε οριστικά την τοποθέτησή του. Γι’ αυτό και, σήμερα το πρωί, ο Γενικός Γραμματέας του Γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Γρηγόρης Δημητριάδης επικοινώνησε για το θέμα με τον Διευθυντή του Γραφείου του κ. Τσίπρα. Ενώ ανάλογη ενημέρωση υπήρξε και προς την κυρία Γεννηματά. 

Μετά την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος, η Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας ήλθε σε επαφή με τον κ. Αποστολάκη για τα πρακτικά ζητήματα της ορκωμοσίας. Και έλαβε την απάντηση ότι ο νέος υπουργός θα παραστεί σε αυτήν συνοδευόμενος πιθανώς από τη σύζυγό του.Ακολούθησε, όμως, μία κατάπτυστη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία χαρακτήριζε “αποστάτη” τον κ. Αποστολάκη, κάνοντας λόγο για “εξαγορά” του. Αμέσως μετά την επίθεση αυτή, ο κ. Αποστολάκης επικοινώνησε με τον Πρωθυπουργό, δηλώνοντάς του ότι δεν επιθυμεί να αναλάβει τη θέση του υπουργού.

Είναι πραγματικά αξιοθρήνητο το ότι η αξιωματική αντιπολίτευση στοχοποίησε με τόσο χυδαίο τρόπο ένα πρόσωπο το οποίο θα μπορούσε να συμβολίσει την εθνική συνεννόηση. Τορπίλισε έτσι  και μία μεγάλη πρωτοβουλία συναίνεσης σε ένα τομέα πολιτικής χωρίς κομματικό χρώμα, αφού έχει ως πρώτο μέλημα την προστασία της υπέρτατης αξίας, της ανθρώπινης ζωής. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει μόνο τον διχασμό. Και το απέδειξε υπεράνω πάσης αμφιβολίας και πάλι σήμερα.

Αλλά και ο κ. Αποστολάκης απεδείχθη κατώτερος των περιστάσεων. Δείλιασε μπροστά στις απειλές του ΣΥΡΙΖΑ. Υποτάχθηκε στο κόμμα του και υπαναχώρησε στο κάλεσμα να υπηρετήσει την πατρίδα. Κρίμα για την υστεροφημία του.

Κατόπιν αυτών, οι αρμοδιότητες της Πολιτικής Προστασίας παραμένουν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Μέχρι τον ορισμό νέου πολιτικού προϊσταμένου, ο υπουργός διατηρεί το σύνολο των σχετικών αρμοδιοτήτων. Τον δε επιχειρησιακό συντονισμό έχει ο σημερινός Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας.»!

Πραγματικά τι δεν καταλάβατε; Όλα μας τα αποκάλυψε ο κ. Οικονόμου!


1 σχόλιο:

  1. Σεβαστέ διαχειριστά του site , αναγνώστες και αναγνώστριες του άρθρου , στη photo διακρίνεται το κατ'ευφημισμόν κοινοβούλιο , στην πραγματικότητα ό μ ω ς κ υ ν ο βούλιο !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive