Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

Αρπαχτή και λαμογιά το εθνικό μας σπορ. Κόλπο γκρόσο της παρέας Μητσοτάκη με 73,5 εκατομμύρια ευρώ. Του Μιχ.Χαραλαμπίδη

Η ιταλική φράση "colpo grosso" ως γνωστόν σημαίνει "άκομψο πλήγμα, χοντροκομμένο χτύπημα, βρόμικο τέχνασμα". Έχουμε και λέμε λοιπόν. Το αποτέλεσμα της αλλαγής σχεδιασμού στην κατασκευή του μετρό της Θεσσαλονίκης που η κυβέρνηση Μητσοτάκη προκάλεσε, εμφανίζει σοβαρές καθυστερήσεις. Οι καθυστερήσεις άρχισαν να φέρνουν αιτήματα αποζημίωσης δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από τους εργολάβους.... Μόνο τον πρώτο χρόνο των καθυστερήσεων, 2019 – 2020, το ελληνικό δημόσιο κατέβαλε εξωδίκως το ποσό των 19,5 εκ. ευρώ για αποζημιώσεις. Μια αντιπαραγωγική δαπάνη που επέτρεψε τη μεταφορά δημόσιου χρήματος σε ιδιωτικά ταμεία, χωρίς βέβαια να υπάρχει κανένα παραγωγικό αποτέλεσμα.

Σήμερα, δημοσιοποιήθηκε στη Διαύγεια νέα συμπληρωματική σύμβαση, δηλαδή ένας πρόσθετος λογαριασμός της αλλαγής του σχεδιασμού. Ζητούν επιπλέον του ήδη επαυξημένου προϋπολογισμού και επιπλέον των εκατομμυρίων ευρώ που ήδη εγκρίνουν ως αποζημιώσεις, άλλα 54 εκ. ευρώ για να υλοποιήσουν την κατασκευή που προβλέπει ο νέος σχεδιασμός της Βενιζέλου, με απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαίων.
Χρήματα που ασφαλώς θα είχαν αποφευχθεί, αν το έργο συνεχίζονταν με τα αρχαία της Βενιζέλου αμετακίνητα και ολοκληρώνονταν όπως προβλέπονταν στο τέλος του 2020.
Το 2023, τρία χρόνια δηλαδή αργότερα, θα φτάσουμε σε μια συνολική υπέρβαση του αρχικού προϋπολογισμού, της τάξης του 10 - 20%.
Ο εργολάβος είναι ο μεγάλος κερδισμένος και φυσικά τα πολιτικά παρτάλια που ταΐζει, για να έχουν αποθεματικό να το ρίξουν στους προεκλογικούς αγώνες τους.
Μπορεί να καταλάβει, ο κάθε καλόπιστος, πόσο άνισο αγώνα θα δώσει το κόμμα μας στις εκλογές που έρχονται, απέναντι σε ένα τεράστιο όγκο χρημάτων που έχουν και ρίχνουν τα εντός Βουλής κόμματα στις εκλογές. Και αυτός ο όγκος των χρημάτων είναι δημόσιο χρήμα. Ο Ελληνικός λαός δεν τους δίνει μόνο τις ψήφους του, αλλά τους ενισχύει και με τα λεφτά του.
Εμάς, που με το υστέρημα μας θα κατεβούμε στις εκλογές, δεν μας νοιάζει το πόσους ψήφους θα πάρουμε, δεν μας νοιάζει ο χαρακτηρισμός του μικρού κόμματος που μας δίνουν. Το δικό μας υστέρημα είναι μια φιάλη εθελοντικής προσφοράς αίματος στην άρρωστη πατρίδα μας. Επειδή δεν θέλουμε να ψηφίσουμε τα τρωκτικά που μας κυβερνάνε και προκειμένου να μην πάμε να ψηφίσουμε, τουλάχιστον θα λέμε ότι ψηφίσαμε τους εαυτούς μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive