Κυριακή 1 Αυγούστου 2021

Ελλάδα ώρα μηδέν: Οδηγούμαστε σε κοινωνική εξέγερση! ; – Του Αργύρη Μαρμαρά

Είτε πρόκειται για την επιβολή του εμβολιασμού είτε για τα Αρχαία του σταθμού Βενιζέλου η πλειοψηφία των πολιτών στην Ελλάδα έχει φτάσει στο αμήν. Με έλλειψη μακρόπνοου σχεδιασμού και οργάνωσης η κυβέρνηση Μητσοτάκη διαχειρίζεται αντί να καινοτομεί ....

Ας μην ξεχνάμε ότι άλλη μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που το έκανε αυτό, η κυβέρνηση του Καραμανλή του νεότερου οδήγησε τη χώρα στη χρεωκοπία και το χείλος της καταστροφής. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παίρνει πολύ λίγα μέτρα με πολύ αργό ρυθμό.

Στο μέτωπο της Παιδείας για ανεξήγητο λόγο αντί να επιβληθεί η αξιολόγηση σε όλο το εκπαιδευτικό φάσμα για να ξέρουμε τι δίνουμε (φόροι) και τι παίρνουμε (ποιότητα εκπαίδευσης) η κυρία Κεραμέως επιλέγει να αξιολογήσει ένα μικρό τμήμα των εκπαιδευτικών προκαλώντας την οργή τους με νεοελληνική φιλοσοφία του τύπου γιατί εμείς και όχι όλοι οι άλλοι; Η ένωση Νηπιαγωγών αναγγέλλει όχι στους καλούς και κακούς νηπιαγωγούς, μα παντού υπάρχουν οι καλοί και οι κακοί. Στην περίπτωση του ιδιωτικού τομέα τους ξεχωρίζει ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης και όσοι δεν συμμορφώνονται, βρίσκονται χωρίς δουλειά και επάγγελμα. Στην περίπτωση των κρατικοδίαιτων νηπιαγωγών γιατί να μην υπάρχει αξιολόγηση για να δούμε αν τα λεφτά του φορολογούμενου πολίτη πιάνουνε τόπο; Επειδή έχουν ισχυρή συνδικαλιστική εκπροσώπηση και θα κάνουν τη ζωή στο κέντρο της Αθήνας κόλαση πρέπει να εξαιρεθούν;

Τα πράγματα στο οικονομικό πεδίο δεν πάνε καλά. Πολύ υψηλή ανεργία για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, ομάδες πολιτών που έχουν εγκλωβιστεί στον ΟΑΕΔ προσδοκώντας τα λεγόμενα κοινωφελή προγράμματα που δίνουν την χαριστική βολή σε οποιαδήποτε κίνηση επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, μιας και τα λεφτά του δημοσίου μέχρι στιγμής είναι σίγουρα.
Οι κύριοι του ΟΑΕΔ θα πρέπει να καταλάβουν ότι ίσως η καλύτερη λύση για την ανεργία είναι η κατάργηση του ίδιου του ΟΑΕΔ και των κονδυλίων που κατασπαταλά χωρίς κάποια ουσιαστική μακρόπνοη αλλαγή.

Πολύ εύκολα έχουμε ξεχάσει ότι πριν από λίγα χρόνια η ελληνική οικονομία ήταν στα πρόθυρα κατάρρευσης και τα πράγματα δεν έχουν βελτιωθεί τόσο πολύ από τότε. Έλλειψη δημιουργίας θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, λόγο έλλειψης επενδύσεων και μη ουσιαστικής αλλαγής των γραφειοκρατικών δυσκολιών και της φοροεισπρακτικής πολιτικής. Οι κύριοι και οι κυρίες του δημοσίου θα πρέπει να καταλάβουν ότι είτε παράγουν είτε δεν παράγουν και παίρνουν το μηνιάτικο τους, ζουν σε βάρος των υπόλοιπων φορολογούμενων και καλό είναι να μην θέλουν τα δικά τους δικά τους και τα δικά μας δικά τους. Η αγανάκτηση έχει ξεχειλίσει και μια κοινωνική εξέγερση βρίσκεται προ των πυλών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive