Η σημερινή δόση κλιματικής προπαγάνδας του BBC: Οι αιφνίδιες πλημμύρες πλήττουν πόλεις σε όλο τον κόσμο και έχουν γίνει πιο συχνές λόγω της κλιματικής αλλαγής. Τμήματα του Λονδίνου και της νότιας Αγγλίας έμειναν κάτω από το νερό μετά από έντονες βροχοπτώσεις τον Ιούλιο. Το άρθρο του BBC αναφέρει:... «Τι είναι οι αιφνίδιες πλημμύρες;
Οι αιφνίδιες πλημμύρες συμβαίνουν συνήθως κατά τη διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων - όταν η ποσότητα του νερού είναι υπερβολικά μεγάλη για να την αντιμετωπίσουν οι αποχετεύσεις και οι υπόνομοι.
Μπορεί να συμβεί πολύ γρήγορα και χωρίς ιδιαίτερη προειδοποίηση.
Οι δρόμοι μπορεί να γίνουν αδιάβατοι - με εγκαταλελειμμένα οχήματα - και τα σπίτια και τα καταστήματα να υποστούν ζημιές από τα νερά της πλημμύρας.
Οι πλημμύρες μπορούν να επηρεάσουν βασικές δημόσιες υποδομές, συμπεριλαμβανομένων των δικτύων μεταφορών και των νοσοκομείων. Στο Λονδίνο, ορισμένα νοσοκομεία αναγκάστηκαν να ζητήσουν από τους ασθενείς να μείνουν μακριά αφού έχασαν το ρεύμα.
Γιατί συμβαίνει σε πόλεις και κωμοπόλεις;
Οι αστικές περιοχές είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν αυτό το είδος πλημμύρας "επιφανειακών υδάτων" επειδή έχουν πολλές σκληρές επιφάνειες - από πλακόστρωτους προαύλιους κήπους μέχρι δρόμους, χώρους στάθμευσης και κεντρικούς δρόμους.
Όταν η βροχή πέφτει πάνω τους, δεν μπορεί να απορροφηθεί από το έδαφος, όπως θα συνέβαινε στην ύπαιθρο.
Ένα παράδειγμα είδαμε όταν η πόλη της Νέας Υόρκης χτυπήθηκε από την καταιγίδα Έλσα τον Ιούλιο, πλημμυρίζοντας το σύστημα του μετρό.»
Πηγή: https://www.bbc.co.uk/news/science-environment-57969877
Θα πίστευε κανείς ότι το BBC απάντησε το ίδιο του το ερώτημα σε αυτές τις τελευταίες προτάσεις, αλλά, έκπληξη έκπληξη, πρέπει να βγάλει τον μπαμπούλα της κλιματικής αλλαγής:
Σε πολλά μέρη - συμπεριλαμβανομένου μεγάλου μέρους του Ηνωμένου Βασιλείου - τα παλιά συστήματα αποχέτευσης κατασκευάστηκαν με βάση ιστορικές προβλέψεις βροχοπτώσεων.
Η Dr. Veronica Edmonds-Brown του Πανεπιστημίου του Hertfordshire δήλωσε ότι η ανάπτυξη του Λονδίνου αποτελεί επίσης πρόβλημα, καθώς το αποχετευτικό σύστημα της βικτωριανής εποχής "δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την τεράστια αύξηση του πληθυσμού".
Τι απόλυτες ανοησίες!
Οι βικτωριανοί υπόνομοι δεν κατασκευάστηκαν για να διοχετεύουν τις βροχοπτώσεις, αλλά για να απομακρύνουν τα λύματα. Μπορείτε ειλικρινά να φανταστείτε κάποιον βικτωριανό μηχανικό να υπολογίζει πόση βροχόπτωση μπορεί να πέσει;;;
Η σκληρή αλήθεια είναι ότι το Λονδίνο και άλλες πόλεις έχουν ξεπεράσει προ πολλού αυτούς τους παλιούς υπονόμους.
Πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα όμως είναι ότι οι πόλεις είναι πλέον σχεδόν εξ ολοκλήρου τσιμεντοστρωμένες. Πίσω στη βικτοριανή εποχή, μεγάλες περιοχές ήταν γυμνές από χώμα και βλάστηση, οπότε η βροχόπτωση απλά διοχετευόταν στο έδαφος και όχι στους αγωγούς.
Φυσικά, το BBC πηγαίνει παραπέρα:
«Πολλοί παράγοντες συμβάλλουν στις πλημμύρες, αλλά η κλιματική αλλαγή καθιστά πιο πιθανές τις ακραίες βροχοπτώσεις.
Μια θερμότερη ατμόσφαιρα μπορεί να συγκρατήσει περισσότερη υγρασία και έτσι αυτές οι καταιγίδες γίνονται πιο έντονες.
Σύμφωνα με την καθηγήτρια Hayley Fowler, του προγράμματος ανθεκτικότητας του Ηνωμένου Βασιλείου στο κλίμα, οι αιφνίδιες πλημμύρες ήταν "σχετικά ασυνήθιστες".
Αλλά η ίδια δήλωσε ότι η αύξηση της θερμοκρασίας σημαίνει ότι "αυτές οι βαριές εκρήξεις μικρής διάρκειας από καταιγίδες που προκαλούν αστραπιαίες πλημμύρες γίνονται όλο και πιο συχνές".
Η έρευνα της κ. Fowler υποδεικνύει ότι οι αστραπιαίες πλημμύρες - που μετρώνται ως 30 χιλιοστά βροχής ανά ώρα - "θα πενταπλασιαστούν μέχρι τη δεκαετία του 2080", εάν η κλιματική αλλαγή συνεχίσει την τρέχουσα πορεία της.»
Όπως συμβαίνει συνήθως με αυτούς τους ισχυρισμούς, δεν γίνεται καμία προσπάθεια να παρασχεθούν στοιχεία που να τους υποστηρίζουν, παρά μόνο κάποια τρομερή προειδοποίηση για το τι μπορεί να συμβεί σε εξήντα χρόνια.
Πού είναι τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι αιφνίδιες πλημμύρες είναι πιο συχνές τώρα;;; Και πού είναι τα στοιχεία ότι οι βροχοπτώσεις στην Αγγλία γίνονται πιο ακραίες;;;
Στην πραγματικότητα, η μελέτη στην οποία παραπέμπει το BBC, από την ίδια τη Fowler, δείχνει ότι δεν υπάρχει τέτοια τάση εδώ. Αυτό βασίζεται σε μια άλλη μελέτη της Fowler, η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα:
"Η φυσική μεταβλητότητα φαίνεται να κυριαρχεί στις τάσεις που παρατηρούνται σήμερα...".
Αν, βέβαια, η θεωρία της είναι σωστή, θα περιμέναμε να δούμε σαφείς αποδείξεις στο μακροβιότερο μετεωρολογικό site της χώρας, στο Radcliffe Observatory, στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
Αλλά δεν το βλέπουμε:
Όταν τα δεδομένα δεν ταιριάζουν με τη θεωρία, αλλάξτε τη θεωρία!
Όλη αυτή η τελευταία προπαγάνδα του BBC γίνεται, φυσικά, με αφορμή κάποιες πλημμύρες στο Λονδίνο την Κυριακή, όπου η μεγαλύτερη ημερήσια βροχόπτωση ήταν μόλις 41,6 χιλιοστά:
Αυτό, περιττό να πούμε, δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο.
Το 1975, έπεσε τετραπλάσια ποσότητα σε διάστημα μικρότερο των τριών ωρών πάνω από το Hampstead. (Ο Christopher Booker υποστηρίζει ότι το μεγαλύτερο μέρος της έπεσε μέσα σε περίπου 20 λεπτά, καθώς καθόταν σε ένα λεωφορείο στη μέση όλων αυτών!)
https://www.metoffice.gov.uk/research/climate/maps-and-data/uk-climate-extremes
Σε οποιονδήποτε άλλο κλάδο της επιστήμης, κανένας επιστήμονας δεν θα προέβαινε σε ισχυρισμούς χωρίς να έχει τα γεγονότα που θα τους υποστήριζαν.
Αλλά στην επιστήμη του κλίματος, οι τσαρλατάνοι του κλίματος έχουν τη δυνατότητα να τα επινοούν κατά το δοκούν.
Δείτε περισσότερα εδώ: climatechangedispatch.com
________________
Δικτυογραφία:
BBC Falsely Claim Climate Change Causing More Flash Floods | Principia Scientific Intl.
https://principia-scientific.com/bbc-falsely-claim-climate-change-causing-more-flash-floods/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.