Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021

ΗΠΑ - Οι Μάσκες Προσώπου Αναγκάζουν Τα Παιδιά Να Εισπνέουν Έξι (6) Φορές πάνω απο το Ασφαλές Όριο Διοξειδίου Του Άνθρακα, Διαπιστώνει Μελέτη

«Προτείνουμε στους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων να σταθμίσουν αναλόγως τα αδιάσειστα στοιχεία που παράγονται από αυτές τις πειραματικές μετρήσεις, οι οποίες υποδεικνύουν ότι τα παιδιά δεν πρέπει να αναγκάζονται να φορούν μάσκες προσώπου», δήλωσαν οι συγγραφείς της μελέτης που δημοσιεύθηκε στο Journal of the American Medical Association...

Σημείωση του συντάκτη, 16 Ιουλίου 2021: Το Journal of the American Medical Association έχει πλέον αποσύρει αυτή τη μελέτη, επικαλούμενο "ανησυχίες σχετικά με τη μεθοδολογία της μελέτης". Η ανακοίνωση για την ανάκληση μπορεί να διαβαστεί εδώ.

2 Ιουλίου 2021 (Lockdown Sceptics) - Νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο JAMA (Journal of the American Medical Association) διαπίστωσε ότι η χρήση μάσκας προσώπου προκαλεί στα παιδιά την εισπνοή επικίνδυνων επιπέδων διοξειδίου του άνθρακα που παγιδεύεται πίσω από τη μάσκα.

Η ερευνητική επιστολή του Dr. Harald Walach και των συνεργατών του, η οποία έχει αξιολογηθεί από ομότιμους (peer-reviewed), διαπίστωσε ότι ο αέρας που εισέπνεαν τα παιδιά με μάσκα περιείχε πάνω από έξι φορές το νόμιμο όριο ασφαλείας για κλειστούς χώρους, όπως έχει καθοριστεί από τη Γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Περιβάλλοντος. Το ασφαλές όριο είναι 0,2%, ενώ ο αέρας που εισέπνευσαν τα παιδιά με μάσκες περιείχε πάνω από 1,3% διοξείδιο του άνθρακα.

Το αποτέλεσμα ήταν χειρότερο για τα μικρότερα παιδιά, με ένα επτάχρονο παιδί να εισπνέει αέρα με 2,5% διοξείδιο του άνθρακα, πάνω από 12 φορές το ασφαλές όριο.

Η μελέτη εξέτασε δύο τύπους μάσκας, μάσκες FFP2 και χειρουργικές μάσκες, και δεν διαπίστωσε σημαντική διαφορά μεταξύ των δύο.

Οι συγγραφείς εξήγησαν ότι αυτό το ανησυχητικό αποτέλεσμα εξηγεί πιθανότατα τα παράπονα των παιδιών που φορούν μάσκες προσώπου για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

«Τα περισσότερα από τα παράπονα που αναφέρουν τα παιδιά μπορούν να κατανοηθούν ως συνέπειες των αυξημένων επιπέδων διοξειδίου του άνθρακα στον εισπνεόμενο αέρα. Αυτό οφείλεται στον όγκο του νεκρού χώρου των μασκών, ο οποίος συλλέγει το εκπνεόμενο διοξείδιο του άνθρακα γρήγορα μετά από σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό το διοξείδιο του άνθρακα αναμιγνύεται με τον φρέσκο αέρα και αυξάνει την περιεκτικότητα σε διοξείδιο του άνθρακα του εισπνεόμενου αέρα κάτω από τη μάσκα, και αυτό ήταν πιο έντονο σε αυτή τη μελέτη για τα μικρότερα παιδιά.

Αυτό οδηγεί με τη σειρά του σε διαταραχές που οφείλονται στην υπερκαπνία. Μια πρόσφατη ανασκόπηση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν αρκετές ενδείξεις για δυσμενείς επιπτώσεις από τη χρήση τέτοιων μασκών. Προτείνουμε στους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων να σταθμίσουν ανάλογα τα αδιάσειστα στοιχεία που παράγονται από αυτές τις πειραματικές μετρήσεις, οι οποίες υποδεικνύουν ότι τα παιδιά δεν πρέπει να αναγκάζονται να φορούν μάσκες προσώπου.»

Με τις μάσκες προσώπου να έχει αποδειχθεί ότι έχουν ελάχιστο έως μηδαμινό αντίκτυπο στη μείωση της μόλυνσης ή της μετάδοσης, αυτό υποδηλώνει ότι η πολιτική αυτή είναι μόνο πόνος και κανένα κέρδος και θα πρέπει να εγκαταλειφθεί χωρίς καθυστέρηση.

Διαβάστε ολόκληρη τη μελέτη εδώ.

____________________

Δικτυογραφία:

Face masks cause children to inhale six times the safe limit of carbon dioxide, study finds - LifeSite

https://www.lifesitenews.com/news/face-masks-cause-children-to-inhale-six-times-the-safe-limit-of-carbon-dioxide-study-finds/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive