Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

Λινού και Παγώνη: Οι εμβολιασμένοι κολλούν και μεταδίδουν τον κορωνοϊό…-Να κάνουν κι αυτοί self test!

Η Αθηνά Λινού και η Ματίνα Παγώνη ομολόγησαν πως οι εμβολιασμένοι κολλούν και μεταδίδουν κανονικά τον κορωνοϊό και μάλιστα τους ζήτησαν να κάνουν self test πριν επιβιβαστούν σε πλοίο για να πάνε σε νησιά, αλλά και να συνεχίσουν να φορούν μάσκες!...

«Κάπου στη μέση είναι η αλήθεια» σχολίασε αρχικά η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού. «Οι εμβολιασμένοι», τόνισε, «μπορούν να κολλήσουν και κυρίως μπορούν να μεταδώσουν αλλά σε πολύ μικρότερο ποσοστό και σε μικρότερη ένταση.

Το ιικό φορτίο που μεταφέρει είναι πολύ μικρότερο αλλά υπαρκτό. Ο εμβολιασμός μάς προστατεύει από σοβαρή νόσο και σχεδόν 100% από θάνατο από τη νόσο αυτή».

«Θα πρέπει να συνεχίσουμε να παίρνουμε μέτρα σε κλειστούς χώρους ή σε χώρους που υπάρχουν άλλοι άνθρωποι» σημείωσε η κ. Λινού, λέγοντας πως «η μετάλλαξη Δέλτα είναι μεταδοτική τις τρεις πρώτες μέρες».

Πρέπει οι εμβολιασμένοι να κάνουν self test πριν μπουν στο πλοίο

Για το αν πρέπει ή όχι και οι εμβολιασμένοι να κάνουν self test πριν την επιβίβαση στο πλοίο, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, απάντησε ότι «είναι μια σκέψη» και ότι «το σωστό είναι ότι ένα τεστ θα μπορούσαν να το κάνουν», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «δεν είναι 100% και τα τεστ».

«Ναι μπορούν να το κάνουν και έτσι αισθάνονται και αυτοί ασφαλείς» επισήμανε η ίδια.

Από την πλευρά της για το ίδιο θέμα, η κ. Λινού απάντησε:

«Όλα είναι ισορροπία κινδύνου και ωφέλειας. Αν πρόκειται να μπω σε καράβι που θα είμαι σε κλειστό χώρο στην καμπίνα και όχι στο κατάστρωμα τότε είναι πολύ πιθανότερο να νοσήσω και να μεταδώσω.

Τότε, ίσως έχει μεγαλύτερη αξία ένα self test χωρίς όμως να εξασφαλίζει το 100%. Κάθε μορφή προστασίας συνεισφέρει στην άμυνά μας προς έναν εχθρό. Ο πόλεμος δεν είναι με τους συνανθρώπους μας είναι με τον ιό. Να κρατήσουμε όλοι την ψυχραιμία μας. Δεν είναι εχθρός μας ο ανεμβολίαστος, εχθρός είναι ο ιός».

«Δεν βγάζουμε τη μάσκα»

«Κανένας δεν είπε ότι οι εμβολιασμοί καλύπτουν 100%. Υπάρχει ανοιχτό παράθυρο, ότι αν εκτεθείς μπορεί να κολλήσεις. Και σε εξωτερικούς χώρους δεν βγάζουμε τη μάσκα. Μας προστατεύει. Κανένας δεν μπορεί να πετάξει τη μάσκα, το διευκρινίσαμε, το είπαμε» είπε σε υψηλούς τόνους η κ. Παγώνη.

Και συμπλήρωσε:

«Δεν μπορεί να είναι κάποιος από πάνω σου να λέει πότε θα βάλεις και πότε θα βγάλεις τη μάσκα. Επιτέλους, ο καθένας να το καταλάβει μετά από 18 μήνες και όταν βρίσκεται και σε εξωτερικό χώρο με περισσότερα άτομα, δεν είναι κακό να φοράει τη μάσκα του».

Τέλος, για το θέμα της μάσκας, η κ. Λινού υπενθύμισε ότι από την αρχή δεν συμφώνησε με το να βγάλουμε τις μάσκες, ούτε με το άνοιγμα των κλειστών χώρων.

«Υπάρχει η νέα μορφή του κορωνοϊού που είναι πολύ μεταδοτική» σημείωσε αναφερόμενη στη μετάλλαξη Δέλτα και κατέληξε: «Είμαστε τυχεροί που το 50% είναι εμβολιασμένο, αλλά οι υπόλοιποι παραμένουν σε πολύ υψηλό κίνδυνο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive