Δεν υπήρχαν ΝεοΔημοκράτες να διορίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή είναι αντιπαροχή στον Κώστα Σημίτη, που είχε διορίσει με ρουσφέτι τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αν και δήθεν αντίπαλοι, στην Εθνική Τράπεζα; Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και ο Γκίκας Χαρδούβελης εξελέγη σήμερα Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας. Ο άνθρωπος αυτός ήταν:..
- Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Παραγώγων Αθηνών (1997-2000)
- Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Χρηματιστηριακής (1995-2000)
- Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Κώστας Σημίτη (2000-2004)
- Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του δοτού Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου όταν έγινα το ληστρικό PSI (2011 – 2012)
- Το 2012 ομολόγησε ότι έβγαλε τα χρήματά του στο Εξωτερικό (Βίντεο)
- Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας με κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη
Καθημερινά ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας αποδεικνύει ότι ήρθε να ξεπλύνει όλες τις κυβερνήσεις του Κώστα Σημίτη και να συκοφαντεί τον Κώστα Καραμανλή.
«Τον Ιούνιο του 2012 φοβήθηκα κι εγώ όπως φοβήθηκε και η μισή Ελλάδα. Κι επειδή είχα μπροστά πληρωμές έβγαλα κάποια χρήματα, δεν τα έβγαλα όλα». Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, μετά την αποκάλυψη ότι το όνομά του βρίσκεται στη λίστα που θέλει να ελέγξει ο υπουργός Επικρατείας Παναγιώτης Νικολούδης.
Μιλώντας στο Star Channel, ο Γκίκας Χαρδούβελης επανέλαβε πως όλα όσα έκανε «έγιναν με απολύτως νόμιμο τρόπο».
«Τα χρήματα είναι δηλωμένα και φορολογημένα» τόνισε ο πρώην υπουργός ΟικονομικώνΤον Ιούνιο του 2012 φοβήθηκα και εγώ. Ππως και πολλοί Έλληνες μετέφερα κάποια από τα χρήματα μου, για να μπορώ να συντηρήσω τα παιδιά μου, φοβήθηκα πως μπορεί να καταρρεύσει η χώρα» παραδέχτηκε.
Αναφερόμενος ειδικά στις μικρές μεταφορές χρημάτων, ο Γκίκας Χαρδούβελης, αποκάλυψε ότι «τα χρήματα τα έβγαζα σε μικρά ποσά στο εξωτερικό, διότι το έκανα μόνος μου μέσω internet».
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε ενοχλημένος που ενημερώθηκε για το έγγραφο Νικολούδη από μια εφημερίδα και όχι από την Βουλή.
«Δεν είναι σωστό να το μαθαίνω από τον Τύπο» είπε ο Γκίκας Χαρδούβελης, τονίζοντας ωστόσο ότι αν ήθελε να κρύψει κάτι, τότε δεν θα μετέφερε μεγάλο ποσό.
«Έβγαλα στο εξωτερικό μόνο ένα μικρό κομμάτι από τα χρήματα μου… Έχω μεταφέρει και χρήματα στην Ελλάδα, με αυτά αγόρασα το σπίτι μου… Η ζωή μου είναι καθρέφτης» πρόσθεσε.
Τις δηλώσεις του Γκ. Χαρδούβελη, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος τόνισε ότι «ο κ. Χαρδούβελης το μόνο που κατάφερε ήταν να δημιουργήσει περισσότερα ερωτήματα».
Πιο συγκεκριμένα:
1. Ενώ ο κ. Χαρδούβελης υποστηρίζει ότι τα ποσά αυτά που μετέφερε στο εξωτερικό ήταν δηλωμένα, αυτό που προκύπτει από το έγγραφο είναι τα ποσά αυτά το 2012 που μεταφέρθηκαν ήταν αδήλωτα στον Πόθεν Έσχες, παρόλο που ήταν σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Παπαδήμου! Αν ο κ. Χαρδούβελης τα δήλωσε το 2014, αυτό σημαίνει ότι δηλώθηκαν με δύο χρόνια καθυστέρηση!
2. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι τα έστειλε τμηματικά σε 56 δόσεις στο διάστημα 5/5/2012 με 17/6/2012 επειδή ένιωθε ανασφάλεια αν το ποσό αυτό θα έφτανε στον τελικό τραπεζικό λογαριασμό! Δηλαδή, ένα ανώτατο τραπεζικό στέλεχος για χρόνια δεν εμπιστευόταν τις υπηρεσίες i-banking μιας από τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου!
3. Έπειτα ο κ. Χαρδούβελης, ανέφερε πως έστειλε ποσά σε 56 δόσεις κάτω των 10.000 ευρώ επειδή υπάρχει κάποιο ανώτατο όριο στις μεταφορές ποσών μέσω i-banking και όχι για να αποφύγει τον έλεγχο από την Τράπεζα της Ελλάδος που ελέγχει μεταφορές κεφαλαίων στο εξωτερικό άνω των 10.000 ευρώ. Να ενημερώσουμε τον κ. Χαρδουβελη ότι με έναν απλό έλεγχο στο διαδίκτυο προκύπτει ότι η συγκεκριμένη τράπεζα θέτει ως ανώτατο όριο στις υπηρεσίες i-banking εντός Ε.Ε. το ποσό των 50.000 ευρώ…
4. Τέλος ο κ. Χαρδούβελης υποστηρίζει ότι έστειλε τα χρήματα αυτά στην Βρετανία. Σωστό από μία άποψη, όμως για την ακρίβεια τα έστειλε σε κατάστημα της συγκεκριμένης τράπεζας στη νήσο Jersey, που ανήκει μεν στη βρετανική επικράτεια, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί τον 7ο πιο σημαντικό φορολογικό παράδεισο στον κόσμο, και αγαπημένο προορισμό κεφαλαίων Ελλήνων που θέλουν να αποφύγουν να πληρώσουν φόρους. Μάλιστα το Νοέμβριο του 2012, ο τότε Υπ. Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, με επιστολή του προς τον Βρετανό ομόλογό του, είχε ζητήσει τη λίστα με τους 97 Έλληνες που είχαν καταθέσεις στη νήσο Jersey, ενώ η υπόθεση αυτή είχε απασχολήσει και τους τότε οικονομικούς εισαγγελείς. Πλέον αναζητούμε και τους υπόλοιπους 96 Έλληνες».
Και κατέληξε ο κ. Σακελλαρίδης: «Η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να ρίξει λάσπη στον κ. Χαρδούβελη, ούτε και να ενθαρρύνει λογικές ανθρωποφαγίας. Απαντήσεις αναζητούμε στα εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν. Και κυρίως δύο πολιτικές απαντήσεις:
Πώς είναι δυνατόν ο Υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του κ. Σαμαρά που επέβαλλε βαρύτατη φορολόγηση και υποτίθεται ότι πολεμούσε τη φοροδιαφυγή να εμπλέκεται σε μία τέτοια υπόθεση;
Πώς είναι δυνατόν κάποιος που εμπλέκεται σε μία τέτοια υπόθεση να διαπραγματευτεί με τους πιστωτές υπέρ του ελληνικού λαού;»
Ειπαμε:Οχι τι ψηφισατε ρε μαακες αλλα ποσο μαλακες ειστε εσεις που τους ψηφισατε
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεριμένατε τίποτα καλύτερο από τις τερατογεννήσεις της νεοφιλελεσοσιαλοδιεθνιστικής ιδεολογικοπολιτικής παρτούζας;
ΑπάντησηΔιαγραφή