Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

Παραδοχή Φάουτσι για μετάδοση του COVID-19 από εμβολιασμένους! “Έχουμε να κάνουμε με έναν διαφορετικό ιό”

Ο καθηγητής Ανοσολογίας και διευθυντής του Κέντρου Λοιμώξεων και Αλλεργιών των ΗΠΑ Άντονι Φάουτσι, επί της ουσίας ακυρώνει τα πιστοποιητικά εμβολιασμού με νέες του δηλώσεις.  «Έχουμε να κάνουμε με έναν διαφορετικό ιό τώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά στο NPR ο Δρ Άντονι Φάουτσι... επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, σχετικά με την παραλλαγή Δέλτα του Covid – 19.

«Αυτός δεν είναι ο αρχικός ιός με τον οποίο είχαμε να κάνουμε. Αυτός έχει διαφορετικές δυνατότητες, είναι πολύ πιο αποτελεσματικός στη μετάδοση από άτομο σε άτομο» είπε, εξηγώντας γιατί τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων άλλαξαν τις οδηγίες για τις μάσκες.

Ο Φάουτσι τονισε ότι το CDC ανέστρεψε τις οδηγίες σχετικά με τη χρήση μάσκας την Τρίτη – συνιστώντας στους πλήρως εμβολιασμένους να τις φορούν σε εσωτερικούς χώρους, όπου υπάρχουν υψηλά ποσοστά μετάδοσης – επειδή η μετάλλαξη Δέλτα είναι πλέον το κυρίαρχο στέλεχος στις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζουμε ότι τον Μάιο το CDC ανακοίνωσε ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι θα μπορούσαν να πετάξουν τις μάσκες τους, καθώς το στέλεχος Δέλτα αντιπροσώπευε μόνο το 1-2% των λοιμώξεων στη χώρα.

Επίσης, σύμφωνα με την διευθύντρια του CDC, Rochelle Walensky «Η μετάλλαξη Δέλτα είναι “μοναδικά διαφορετική” από τα προηγούμενα στελέχη του ιού».

Έρευνες δείχνουν ότι το εν λόγω στέλεχος είναι έως και 60% πιο μεταδοτικό, συγκριτικά με εκείνο της μετάλλαξης Άλφα, η οποία ήταν και η επικρατούσα τους περασμένους μήνες. Και «γνωρίζουμε τώρα ως γεγονός ότι [τα εμβολιασμένα άτομα με Covid] είναι ικανά να μεταδώσουν τη μόλυνση σε κάποιον άλλο»,  επεσήμανε ο Φάουτσι στο NPR.

Επιπλέον  η Rochelle Walensky σχολίασε πως:  “Οι λοιμώξεις αυτές, αν και σπάνιες, συμβαίνουν όταν ένα εμβολιασμένο άτομο μολυνθεί με τον ιό. Δεν ήταν σαφές εάν ένα εμβολιασμένο άτομο θα είχε αρκετό ιικό φορτίο στο σύστημά του για να τον μεταδώσει σε άλλους. Αλλά τα νέα δεδομένα υποδηλώνουν ότι, ναι, τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα που έχουν μολυνθεί με την παραλλαγή Δέλτα μπορούν να μεταδώσουν τον ιό σε άλλους ανθρώπους».

Ως εκ τούτου, το CDC συνιστά ακόμη και οι άνθρωποι που είναι πλήρως εμβολιασμένοι να συνεχίσουν τη μασκοφορία σε κλειστούς χώρους και ειδικότερα εάν ζουν σε μέρη όπου υπάρχει «ουσιαστική μετάδοση» (περιοχές που έχουν 50 έως 100 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους σε διάστημα επτά ημερών) ή «υψηλή μετάδοση» ( περισσότερα από 100 κρούσματα ανά 100.000 άτομα για επτά ημέρες).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive