Σάββατο 10 Ιουλίου 2021

Ατελείωτη η σαπίλα. Άπαιχτα τα λαμόγια. Του Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Δύο υπουργοί, αυτοί των Υποδομών και του Πολιτισμού, ένας γενικός γραμματέας, ένας πρόεδρος και ένας διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό, χωρίς ίχνος ντροπής μοίρασαν καθρεφτάκια σε μας τους ιθαγενείς στην Θεσσαλονίκη....Τα βρήκαν όλα καλά στο έργο του μετρό που παραμένει αδρανές επί δύο συνεχή χρόνια. Κανείς τους δεν είπε κουβέντα ότι τα έργα είναι σταματημένα, με μόλις 140 εργαζόμενους για 19 εργοτάξια, από 3.000 που αριθμούσαν συνολικά προ του 2019. Δεν μας εξήγησαν γιατί το έργο σταμάτησε εκτός από τη Βενιζέλου και στους υπόλοιπους σταθμούς του. Ούτε ένας τους δεν κατάλαβε ότι το έργο βρίσκεται στον αέρα. Ακόμη και σήμερα, δυο ολόκληρα χρόνια μετά την αλλαγή σχεδιασμού που επέβαλαν μετά τις εκλογές, το έργο δεν έχει ούτε πλήρεις και αναλυτικές μελέτες, ούτε καν χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης.

Οι άνθρωποι είναι αλητήριοι. Άλλες ημερομηνίες ολοκλήρωσης έδωσε ο πρωθυπουργός, υποσχόμενος την παράδοση ολόκληρου και όχι κολοβού, όπως είπε, έργου τον Απρίλιο του 2023, άλλες δίνει τώρα ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, ο οποίος μιλά για κολοβό Μετρό και μάλιστα με καθυστερημένη παράδοση σε σχέση με τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του πρωθυπουργού και άλλες ημερομηνίες έδωσε πρόσφατα στη Βουλή η υπουργός Πολιτισμού, παραδεχόμενη ότι η ημερομηνία λήξης του έργου μετατοπίστηκε για το 2025.
Κανείς από όλους αυτούς που παίζουν την οικονομία και τις ζωές μας στα χέρια τους δεν ανέφερε κουβέντα για τα 19,5 εκατομμύρια Ευρώ που μόνο τον πρώτο χρόνο κόστισε σε αποζημιώσεις στους εργολάβους η αλλαγή σχεδιασμού. Βέβαια το έργο των αποζημιώσεων που προκαλούν οι καθυστερήσεις τους, το έχουμε ξαναδεί το 2012 - 2015. Όταν και πάλι οι καθυστερήσεις που προκάλεσε η τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στα έργα, κόστισε στο δημόσιο 200 εκατομμύρια Ευρώ. Χάσαμε 220 εκατομμύρια Ευρώ δημόσια χρήματα σε εποχή μεγάλης οικονομικής ύφεσης, σε αποζημιώσεις στους εργολάβους, εξ αιτίας των καθυστερήσεων που η ίδια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προκαλεί για μικροπολιτικούς, αλλά και για λόγους που οι αποδέκτες των αποζημιώσεων γνωρίζουν πολύ καλά. Από αυτά τα χρήματα βέβαια, όλο και κάτι τακτοποιήσεις γίνονται σε προεκλογικές ανάγκες της Νέας Δημοκρατίας.
Κατά τα άλλα μας είπαν ότι «όλα καλά, όλα ανθηρά» και «ανεβάζει ρυθμούς το Μετρό». Άντε αυτοί μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Ο Τζίτζι και ο Ζέρβας γιατί δεν τους στέλνουν στον έξω από δω; Μήπως είναι και αυτοί τακίμια τους; Μήπως μαζί τα τρώνε; Μήπως και σε αυτούς τακτοποιούνται προεκλογικές ανάγκες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive