Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Πολυεθνική εταιρεία παιχνιδιών έφτιαξε συλλογή από φιγούρες ΛΟΑΤΚΙ. Γράφει ο Χρήστος Μαντζιάρης

Τον περασμένο Ιούνιο, η πασίγνωστη για τα τουβλάκια της, πολυεθνική εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών LEGO έδωσε στην κυκλοφορία μια συλλογή από πολύχρωμα ειδώλια (η υπέροχη ελληνική λέξη «ειδώλιο» αντικαταστάθηκε από την κακόηχη ξένη λέξη «φιγούρα») για να γιορτάσει μαζί με τους ΛΟΑΤΚΙ· διότι ο Ιούνιος έχει καθιερωθεί ως μήνας των ΛΟΑΤΚΙ...

Η συσκευασία – συλλογή περιλαμβάνει 11 μονόχρωμες φιγούρες, που αποτελούνται από 346 κομμάτια, με βάση τα χρώματα του ουράνιου τόξου, το οποίο είναι σύμβολο των ΛΟΑΤΚΙ και της «Νέας Εποχής». Κάθε φιγούρα έχει το δικό της μοναδικό χρώμα και χτένισμα και είναι χωρίς χαρακτηριστικά προσώπου. Αντί για πρόσωπο υπάρχει μια επίπεδη επιφάνεια στην οποία ο καθένας μπορεί να φανταστεί τον οποιοδήποτε. Τα χρώματα των λωρίδων του ουράνιου τόξου επιλέχθηκαν σύμφωνα με τη σημαία του ουράνιου τόξου της κίνησης LGBTQ+, μαζί με απαλές μπλε, λευκές και ροζ αποχρώσεις που συμβολίζουν την κοινότητα των τρανσέξουαλ. Ο σχεδιαστής πρόσθεσε το μαύρο και το καφέ για να επισημάνει την ποικιλία των τόνων του δέρματος στην κοινότητα LGBTQ+. Η συλλογή αυτή ονομάζεται «Ο καθένας είναι υπέροχος».

Στην εφημερίδα Sun δημοσιεύεται και η δήλωση του σχεδιαστού των ειδωλίων αυτών, Matthew Ashton, ο οποίος μεταξύ άλλων λέει ότι: «Ο καθένας είναι μοναδικός, και με λίγη περισσότερη αγάπη, αποδοχή και κατανόηση στον κόσμο, όλοι μπορούμε να νιώσουμε πιο ελεύθεροι για να είμαστε ο πραγματικός ΥΠΕΡΟΧΟΣ εαυτός μας! Αυτό το μοντέλο δείχνει ότι νοιαζόμαστε και ότι πιστεύουμε πραγματικά ότι «Ο καθένας είναι υπέροχος»!».

Η εφημερίδα Guardian έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. Αναφέρει ότι όλες οι φιγούρες, εκτός από μία, δεν έχουν συγκεκριμένο φύλο, καθώς έχουν σχεδιαστεί για να «εκφράζουν την ατομικότητα ενώ παραμένουν ασαφείς». Το ροζ ειδώλιο είναι «μια σαφής αναφορά σε όλα τα τραβεστί».

Ο Matthew Ashton στον προσωπικό του λογαριασμό στο Lego Instagram δήλωσε ότι: «Αυτό το προϊόν είναι κάτι ιδιαίτερο για την εταιρεία μας, επειδή έχει σχεδιαστεί για να τιμήσει την ποικιλομορφία των θαυμαστών μας και των μελών της κοινότητας των ΛΟΑΤΚΙ. Έχουμε συμπεριλάβει όλα τα χρώματα της σημαίας του ουράνιου τόξου στο σετ και κάναμε το σχέδιο απλό και ελκυστικό για όλους για να το επιδεικνύουν με υπερηφάνεια στο σπίτι τους. Δημιουργήσαμε αυτό το σετ για να συμπεριλάβουμε όλους σε αυτό, ανεξάρτητα από το πόσο νέοι ή μεγάλοι είναι, και το φύλο τους».

Παραδέχτηκε επίσης ότι και ο ίδιος ανήκει στο LGBTQ+ και πέρασε μια δύσκολη παιδική ηλικία: «Μου είπαν τι να παίξω, πώς να περπατήσω, τι να πω, τι να φορέσω. Σαν να με λένε όλοι γύρω μου ότι έκανα λάθος. Ως παιδί, θα ήθελα να κοιτάξω τον κόσμο και να σκεφτώ: «Όλα θα πάνε καλά, υπάρχει μια θέση για μένα σε αυτόν τον κόσμο».

Αυτά στην Δύση. Σε κάποιες άλλες γωνιές του κόσμου, σε χώρες που παραμελήθηκαν από τους εξουσιαστές και παραμένουν παρηκμασμένες και πτωχές, σε χώρες που η εκεί προπαγάνδα δεν έχει καμία σχέση με την Δυτική προπαγάνδα, σε χώρες που μας στέλνουν πολλούς μετανάστες, στις χώρες αυτές τα παιδιά μεγαλώνουν τελείως διαφορετικά όπως μαρτυρούν φωτογραφίες που δημοσιεύουν οι ίδιοι οι γονείς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και δυο εξ αυτών δημοσιεύονται ως παραδείγματα.

Ας αντλήσουμε γνώση από την Ιστορία. Ποια ήταν τα ήθη και η κατάληξη της Συβάρεως και του Κρότωνος. Τι έπαθαν οι τρυφηλοί Συβαρίτες από τους ρεαλιστές Κρωτονιάτες. Τα ιστορικά παραδείγματα μας δείχνουν το μέλλον μας.

Χρήστος Μαντζιάρης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive