Σάββατο 19 Ιουνίου 2021

ΠΟΣΟ Δούλεμα αντέχεις ακόμα; Σκέτο Μακεδονία αποκαλεί ο «μακεδονομάχος» Άδωνις στα επίσημα έγγραφα του υπουργείου τα Σκόπια

Με σφραγίδα του άλλοτε μακεδονομάχου Άδωνι Γεωργιάδη, σε επίσημα έγγραφα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η Βόρεια Μακεδονία εμφανίζεται σκέτο Μακεδονία. Η ίδια η κυβέρνηση, οι βουλευτές και τα στελέχη της, που αποφεύγουν να προφέρουν το όνομα της Βόρειας Μακεδονίας και την αποκαλούν «γειτονική χώρα», οι ίδιοι που δεν φέρνουν προς ψήφιση στη Βουλή τα μνημόνια συνεργασίας Αθήνας-Σκοπίων, είναι οι ίδιοι που αποκαλούν την Βόρεια Μακεδονία, σκέτο Μακεδονία....

Αναλυτικότερα, σε απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης με ημερομηνία 18 Νοεμβρίου 2019, αναγράφεται μεν ότι ένα ποσό μεταφέρεται στη δικαιούχο Τράπεζα της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, αλλά χρησιμοποιείται η κωδική ονομασία MK και όχι η ορθή ΝΜΚ.

Η ίδια η Ελλάδα και συγκεκριμένα ο υπουργός Ανάπτυξης, δηλαδή, αποκαλεί τη γειτονική χώρα Μακεδονία και όχι Βόρεια Μακεδονία.

Τον Σεπτέμβριο του 2020, στο πλαίσιο πάλι της απόδοσης ενωσιακής συνδρομής στο πλαίσιο του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας, το υπουργείο Ανάπτυξης αποκαλεί εκ νέου τη γείτονα με τα αρχικά MK.

Σ’ αυτή την περίπτωση ωστόσο, ακόμη και η κεντρική τράπεζα της γειτονικής χώρας, αποκαλείται «Τράπεζα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας» και όχι της Βόρειας Μακεδονίας.

Στο εν λόγω έγγραφο δηλαδή, με ημερομηνία 9 Σεπτεμβρίου 2020, δεν χρησιμοποιείται απλώς η κωδική ονομασία ΜΚ αντί της ορθής ΝΜΚ, αλλά η ελληνική κυβέρνηση κάνει την παραδοχή ότι η αποστέλλει χρήματα στην κεντρική τράπεζα της Μακεδονίας και όχι της Βόρειας Μακεδονίας.

Tο υπουργείο Ανάπτυξης επανέλαβε το σφάλμα και το 2021. Συγκεκριμένα, σε έγγραφο που φέρει ημερομηνία 14 Ιουνίου 2021, υπεγράφη δηλαδή πριν από δύο ημέρες, ενώ η κυβέρνηση επαναστατούσε δήθεν για τη χρήση του ονόματος Μακεδονία στα αρχικά της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της γείτονος, το υπουργείο Ανάπτυξης χρησιμοποιούσε εκ νέου για τη Βόρεια Μακεδονία τα αρχικά ΜΚ.

Πρόκειται για έγγραφο που επίσης αφορά την απόδοση συνδρομής στο πλαίσιο της διασυνοριακής συνεργασίας των δύο χωρών. Και σ’ αυτή την τελευταία περίπτωση, χρησιμοποιείται για τη γείτονα η κωδική ονομασία ΜΚ, δηλαδή Μακεδονία, και όχι η ορθή ΝΜΚ δηλαδή Βόρεια Μακεδονία.

άδωνις βόρεια μακεδονία

άδωνις βόρεια μακεδονία

 

άδωνις βόρεια μακεδονία

1 σχόλιο:

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive