Τον έβαλαν στην κυβέρνηση από σπόντα, επειδή αρνήθηκε το συγκεκριμένο υπουργείο η Ολγα Κεφαλογιάννη, τον κράτησαν στον ανασχηματισμό πάλι από σπόντα, επειδή έφυγαν μόνο δύο υπουργοί, και... τώρα διαπιστώνουν την ανεπάρκειά του να εκπροσωπήσει τη χώρα διεθνώς.
Αξίζει κανείς να ακούσει τη συνέντευξη του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη στο ραδιόφωνο του BBC. Ήταν απολύτως θλιβερή η προσπάθεια του να πείσει ότι η χώρα μας έχει καλές επιδόσεις στον εμβολιασμό και ότι ο τουρισμός ανοίγει με όρους ασφαλείας.
Αμήχανος, αμυντικός, δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις "κανονικές" ερωτήσεις που του τέθηκαν. Γιατί ο συνομιλητής του έκανε το δημοσιογραφικό του καθήκον και αποδομούσε με στοιχεία το "ποίημα" του, δυσκολεύοντας ή και εμποδίζοντας την ευδοκίμηση της κυβερνητικής προπαγάνδας. Συνηθισμένος στο ελληνικό περιβάλλον απόλυτης μιντιακής ασυλίας της κυβέρνησης, ο κύριος Θεοχάρης δεν ήταν προετοιμασμένος να μιλήσει εκτός προστατευμένου πλαισίου. Και πήρε το ρίσκο να εκτεθεί σε μια ραδιοφωνική εκπομπή που φημίζεται για την αξιοπιστία και την καθαρότητα της. Οικτρή αποτυχία.
O δημοσιογράφος Στήβεν Σακούρ έκανε τη δουλειά του. Τίποτα περισσότερο από αυτό.
Η συνέντευξη ξεκίνησε με τον Στήβεν Σακούρ να ασκεί δριμεία κριτική στην ελληνική κυβέρνηση. «Δώσατε υπερβολικά πολλές υποσχέσεις για τα νησιά χωρίς να τις τηρήσετε». Διερωτήθηκε στην συνέχεια μήπως είναι πολύ νωρίς για να ανοίξει ο τουρισμός στην Ελλάδα, με τόσο κακές επιδόσεις εμβολιασμών. «Η Ελλάδα εμβολιάζει τους πολίτες με τους πιο αργούς ρυθμούς της Ευρώπης, όλοι στον κόσμο θα το δουν και θα αναρωτηθούν». «Δεν είμαστε…», πήγε να πει ο υπουργός Τουρισμού. «Είστε στις 5 χειρότερες χώρες!». «Όχι δεν είμαστε…», επέμεινε ο κύριος. Θεοχάρης για να λάβει απάντηση «Φοβάμαι πως αυτό λένε τα νούμερα». Τελεία και παύλα. Θυμόταν ο δημοσιογράφος και τις υποσχέσεις για τις εμβολιασμένες νήσους. Ο υπουργός περιορίστηκε να πει ότι δεν είχε υποσχεθεί εμβολιασμό «σε όλα» τα νησιά έως τον Απρίλιο, εννοώντας ότι ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι εμβολιασμοί σε 32 νησιά. Υπήρξε τυχερός που ο κ Στήβεν Σακούρ δεν γνωρίζει την Τέλενδο, τα Τροιζόνια και το Γυαλί. Τα 32 αυτά νησιά έχουν όλα μαζί, λιγότερο πληθυσμό από 7500. Στην δε αιτίαση του υπουργού για λάθος βρετανική απόφαση, ακολούθησε ο εξής εύγλωττος διάλογος: «Βάζετε την οικονομία μπροστά από τη δημόσια υγεία;», «Όχι, η κυβέρνηση βρίσκει μια ισορροπία μεταξύ της οικονομίας και της δημόσιας υγείας». «Δεν μπορεί να υπάρχει ισορροπία όταν η οικονομία εξαρτάται τόσο πολύ από τον τουρισμό».
Για να μη το πολυλογώ το δίδαγμα από αυτήν την συνέντευξη είναι ότι η πολιτική αντοχή της κυβέρνησης εξαρτάται άμεσα από την προφύλαξη που της προσφέρουν τα ελληνικά ΜΜΕ. Όταν δεν υπάρχει δίχτυ ασφαλείας, η πτώση είναι καταστροφική. Αποκαλύπτονται τα πραγματικά μεγέθη, καταρρέουν μύθοι και διαλύονται προπαγανδιστικές κατασκευές.
Και επειδή είναι πολλά τα σάπια στο ελληνικό βασίλειο των ΜΜΕ φάνηκε με διαύγεια η γύμνια του βασιλιά και τα όρια της πολιτικής τουρισμού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.