Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Δυστυχώς για το Μητσοτακέικο υπάρχουν και άλλα μέσα εκτίμησης των αντιδράσεων της κοινής γνώμης στην κυβερνητική πολιτική.Του Μιχάλη Χαραλαμπίδη

 Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο. Για παράδειγμα η παρατήρηση δια γυμνού οφθαλμού. Όταν τον βλέπεις το λύκο δεν ψάχνεις τον «τορό» του. Έπειτα υπάρχει το Ευρωβαρόμετρο. Η πρόσφατη ανακοίνωση στις 23 Απριλίου των ευρημάτων της έρευνας Φεβρουαρίου Μαρτίου 2021, δείχνει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη μπάζει από παντού....

Το 77% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η ποιότητα της ζωής τους ήταν καλύτερη πριν. Το 67% δεν είναι ικανοποιημένοι με τον τρόπο λειτουργίας της δημοκρατίας. Το 71% δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση. Καμιά σχέση με την εικόνα που φιλοτεχνούν οι «πίτες» και οι «κολώνες» των εγχώριων γκαλοπατζήδων.

Ο Μητσοτάκης όπως ξεκάθαρα αποτυπώνεται καταρρέει στα λαϊκά στρώματα με το κυβερνητικό αλαλούμ και τις αποτυχίες. Οι υπουργοί φάσκουν και αντιφάσκουν με τον εαυτό τους και μεταξύ τους και συναγωνίζονται ο ένας τον άλλο πότε σε αντιλαϊκά μέτρα και πότε σε σκάνδαλα. Η πανδημία αυξάνει τον μακάβριο απολογισμό της, μέσα στον κυνισμό του Πρωθυπουργού ότι «πάει καλά», ψευδόμενος ακόμη και για το ρυθμό εμβολιασμού. Στην οικονομία οι προσδοκίες χαμηλώνουν διαρκώς για να παρακολουθήσουν τις χαμηλές επιδόσεις που διαψεύδουν τις μεγαλοστομίες, για ανάπτυξη, επενδύσεις και απασχόλησης. Φαυλότητα, αδιαφάνεια, διαφθορά
Η βιωματική μου γνώση ισχυρίζεται ότι το φάσμα της ανεργίας ενισχύεται, η μεσαία τάξη συρρικνώνεται βάσει σχεδίου, το κράτος πρόνοιας κατεδαφίζεται, οι αμοιβές μειώνονται.
Η κοινωνία εξοντωμένη θα κληθεί να πληρώσει την υποτιθέμενη «στήριξη», τα νοικοκυριά θα ξοφλήσουν τις υποχρεώσεις που μετατέθηκαν και οι μικρομεσαίοι θα δώσουν μάχη (που θα χαθεί για πολλούς) επιβίωσης.
Η φαυλότητα, η αδιαφάνεια, η διαφθορά, η εύνοια στους λίγους, ο αυταρχισμός και η αλαζονεία συμπληρώνουν το μοντέλο διακυβέρνησης που λειτουργεί υπέρ του ενός.
Η κατάληψη του κράτους από ημέτερους του «συστήματος Μητσοτακη», η ανικανότητα και ο τυχοδιωκτισμός, η υποταγή στη διαπλοκή είναι στοιχεία μιας εξουσίας που παραβιάζει τους δημοκρατικούς κανόνες και υποσκάπτει τους θεσμούς.
Όλα αυτά συνθέτουν τη χειρότερη κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση.
Ο Πρωθυπουργός δεν νοιάζεται για τίποτε παρά μόνο για την επικράτηση του. Οι υπουργοί ανεμομαζώματα προσπαθούν να διασφαλίσουν το μέλλον υποτασσόμενοι δουλικά σε μετακλητούς υπάλληλους αλλά και σε εξωπολιτικά κέντρα.
Οι αρνητικοί απολογισμοί κρύβονται κάτω από το χαλί με αθέμιτες επιθέσεις στην αντιπολίτευση και με κυβερνητική προπαγάνδα.
Ακόμη και σε ζήτημα ηθικής τάξης, πέρα από τα οικονομικά σκάνδαλα, όσα αναδύονται από τις υποθέσεις Λιγνάδη και Φουρθιώτη αφήνουν την κυβέρνηση εκτεθειμένη.
Ματαίως δημοσκόποι και ΜΜΕ, επικοινωνιολόγοι και ίμαζ μέικερς, κάνουν υπερωρίες για να διατηρήσουν το προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Να αντικαταστήσουν το χάρτινο φωτοστέφανο του «σωτήρα από τον κορονοϊό» με τον μανδύα του «μεταρρυθμιστή», κρύβοντας το κόστος των «μεταρρυθμίσεων» για την κοινωνία.
Το παραμύθιασμα δεν αποδίδει. Οι πολίτες συνειδητοποιούν ότι έχουν να κάνουν με μια ομάδα αδίστακτων εξουσιαστών. Πρόσωπα που δεν έχουν σχέση με τους πολίτες και που οικοδομούν τη κυριαρχία τους προσφέροντας διαρκώς στους λίγους όσα αφαιρούν από τους πολλούς.
Η λήξη της πανδημίας κρύβει πολλές εκπλήξεις για τη κυβέρνηση, στο μέτωπο των κοινωνικών αντιδράσεων.
Εκ των πραγμάτων, απέναντι στην κυβερνητική αποτυχία οι πολίτες αναζητούν πλέον την ελπίδα στην δημιουργία κάποιου νέου αξιόπιστου κόμματος, που θα πείθει ότι μπορεί να κυβερνήσει και που θα έχει αποδεδειγμένα ικανό ηγέτη και αξιόλογα στελέχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive