Τρίτη 11 Μαΐου 2021

ΕΥΡΩ-ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΜΕΓΑΤΟΝΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ : Επιβεβαίωση της ΚΟΜΙΣΙΟΝ για οριστικό "ψαλίδι" 1,3 δις ευρώ στα κονδύλια της ΕΕ και πάγωμα όλων των διαπραγματεύσεων ένταξης

ΕΥΡΩ-ΣΦΑΛΙΑΡΑ   ΜΕΓΑΤΟΝΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ : Η Προσφυγή  για την Α Γ Ι Α  ΣΟΦΙΑ που προκαλεί έγγραφη επιβεβαίωση  της ΚΟΜΙΣΙΟΝ για οριστικό "ψαλίδι" 1,3 δις ευρώ  στα κονδύλια της ΕΕ  και  πάγωμα όλων των  διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας ! 
Είναι πραγματικά μια  τεράστια νίκη του τ. Βουλευτή Κωστή Αϊβαλιώτη ο οποίος κινήθηκε αμέσως στις Βρυξέλλες μετά τη μετατροπή της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ σε τζαμί και προσέφυγε στην Επιτροπή Αναφορών...( COMMISSION DES PETITIONS)  του ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ζητώντας κυρώσεις κατά των Τούρκων. Είναι γνωστό ότι η  Προσφυγή κρίθηκε παραδεκτή, οδήγησε σε άνοιγμα διαδικασίας έρευνας από την ΚΟΜΙΣΙΟΝ και έτσι η ευρωβουλευτής και Πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής κ. DOLΟRS MONTSERRAT  ενημέρωσε εγγράφως τον κ. Αϊβαλιώτη (δείτε τα συνημμένα έγγραφα) ότι υπάρχει η έγγραφη και ρητή δέσμευση της ΚΟΜΙΣΙΟΝ για οριστικό κόψιμο χρημάτων , ανακατανομή τους προς όφελος όσων αντιστέκονται στον Ερντογάν και παράλληλα πάγωμα κάθε ενταξιακής διαπραγμάτευσης με την Τουρκία! 
     Θυμίζουμε ότι με την Προσφυγή-Αναφορά 0862/2020  ο τ. Βουλευτής( και τ. στέλεχος της Γεν .Γραμματείας του ΕΥΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ) Κωστής Αϊβαλιώτης επέκρινε  την απόφαση του Τούρκου Προέδρου να μετατρέψει τον χριστιανικό ναό της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και  σημείωνε στο έγγραφο που έστειλε στις Βρυξέλλες ότι "η Τουρκία, ως υποψήφια προς ένταξη χώρα, έχει αποδείξει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι δεν είναι ευρωπαϊκή χώρα και δεν σέβεται της αξίες της ΕΕ ". Προσέθετε επίσης ότι το ενδιαφέρον της Τουρκίας για την ΕΕ έγκειται αποκλειστικά και μόνο στα 6 δισεκατομμύρια ευρώ που της έχει υποσχεθεί η ΕΕ στο πλαίσιο της «συμφωνίας για τη μετανάστευση» (τα 3 δισ. έχουν ήδη εκταμιευθεί), την οποία συμφωνία δεν τηρεί ούτως ή άλλως και καλούσε να αναστείλει η ΕΕ κάθε είδους χρηματοδότηση προς την Τουρκία, λόγω της μη συμμόρφωσης της χώρας με τα κεφάλαια 23, 24 και 26 που καλύπτουν τη διαδικασία προσχώρησης, καθώς και επειδή προκαλεί μίσος μεταξύ θρησκειών, απειλεί την ασφάλεια της περιοχής και παραβλέπει τις αξίες της ΕΕ.  

     Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ κλήθηκε από το Ευρωκοινοβούλίο , με αφορμή την Προσφυγή Αϊβαλιώτη να αρχίσει  έρευνα για την τουρκική  πρόκληση να κάνει τζαμί την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ,  χαρακτήρισε τις αποφάσεις λυπηρές και σημείωσε ότι  η Τουρκία έχει δεσμευτεί να προωθεί τον διαθρησκευτικό και διαπολιτισμικό διάλογο και να προάγει την ανεκτικότητα και τη συνύπαρξη. Η θέση αυτή διατυπώθηκε και από το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων τον Ιούλιο  2020 , ο  κ. Μπορέλ (Ύπατος Εκπρόσωπος / Αντιπρόεδρος) σημείωσε ότι "υπάρχει ευρεία υποστήριξη για έκκληση προς τις τουρκικές αρχές να επανεξετάσουν και να ανακαλέσουν επειγόντως την απόφαση αυτή, προσθέτοντας ότι η απόφαση θα πυροδοτήσει αναπόφευκτα δυσπιστία, θα δημιουργήσει νέες έριδες μεταξύ των θρησκευτικών κοινοτήτων και θα υπονομεύσει τις προσπάθειες της ΕΕ για διάλογο και συνεργασία ".  Επιπλέον, ο Μπορέλ  τόνισε  ότι "η Τουρκία πρέπει να σέβεται το διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας" και ότι "η ΕΕ έχει επίσης ζητήσει επανειλημμένα από την Τουρκία να αποφεύγει κάθε πηγή προστριβών ή ενέργεια που θα μπορούσε να βλάψει τις σχέσεις καλής γειτονίας". 

    Μετά την παραπάνω Προσφυγή  η ΚΟΜΙΣΙΟΝ  απεφάνθη ότι  "η Τουρκία συνεχίζει να απομακρύνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εξεταστεί το άνοιγμα ή το κλείσιμο άλλων κεφαλαίων και έτσι  οι διαπραγματεύσεις προσχώρησης να έχουν ουσιαστικά αδρανήσει " .  Προσθέτει, μάλιστα, ότι   δεδομένης της σοβαρής οπισθοδρόμησης όσον αφορά τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για την προσχώρηση στην ΕΕ , η χρηματοδοτική βοήθεια περικόπτεται κατά  1,3 δις  ευρώ !  Μάλιστα  η ΚΟΜΙΣΙΟΝ  ρίχνει άλλο ένα "χαστούκι" στον Ερντογάν αφού  ανακατανέμει  εκ βάθρων τα κονδύλια της ΕΕ προκειμένου να δοθεί προτεραιότητα σε βασικούς τομείς, όπως, για παράδειγμα, η δημοκρατία και η διακυβέρνηση, η κοινωνία πολιτών, το κράτος δικαίου και τα θεμελιώδη δικαιώματα, και ιδίως για να στηριχθούν πολίτες και μη κυβερνητικές οργανώσεις στην Τουρκία που υπερασπίζονται τις οικουμενικές αξίες(και δεν αρέσουν καθόλου στον Ερντογάν...). 

     Μετά την μεγάλη αυτή επιτυχία, το ερώτημα  είναι αυτονόητο: Αυτό που καταφέρνει  ο Κ. Αϊβαλιώτης χωρίς να είναι ευρωβουλευτής , Επίτροπος της ΕΕ κλπ, δεν μπορούν να το κάνουν  κάποιοι άλλοι  που βρίσκονται στις Βρυξέλλες;...Η Ελληνική κυβέρνηση και ο ημικοιμώμενος ΣΥΡΙΖΑ  άραγε δεν μπορούν να κάνουν  ούτε το 1% από αυτά που κατάφεραν κάποιοι άλλοι  με μια  καλά δομημένη Προσφυγή και με επιμονή στους στόχους τους; ...Μιλάμε ότι η Ελλάδα έχει  21  Ελληνες ευρωβουλευτές εκεί ...

2 σχόλια:

  1. Εἴμεθα ἄξιοι τῆς τύχης μας. Ὁ Ἀϊβαλιώτης δὲν μᾶς ἔκαμε ὡς εὐρωβουλευτὴ καὶ εἰς τὴν θέσιν του ἐστείλαμε κάποιον ἄχρηστον. Θελέστα καὶ παθέστα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγω παλι γιατι ειδα οτι αυτο το κομματι που "κοπηκε" τους δωθηκε με αλλο τροπο(ΜΚΟ κλπ σαχλαμαρες).Και την πιτα σωστη και τον σκυλο χορτατο.Εμεις και καλα πανηγυριζουμε για την "επιτυχια " μας και οι αλλοι γελανε με την αφελεια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive