Τρίτη 6 Απριλίου 2021

ΕΜΕΙΣ ΜΟΥΓΚΑ. Παραδοχή Γάλλου Υπουργού Υγείας για την αναποτελεσματικότητα των εμβολίων: «Oι εμβολιασμένοι δεν θα κυκλοφορούν ελεύθερα γιατί μπορούν να μεταδίδουν και είναι πιο εκτεθειμένοι

Ο Γάλλος Υπουργός Υγείας παραδέχθηκε την αναποτελεσματικότητα των εμβολίων: «Oι εμβολιασμένοι δεν θα κυκλοφορούν ελεύθερα γιατί μπορούν να μεταδίδουν και είναι πιο εκτεθειμένοι σε σοβαρές μορφές της νόσου λόγω μερικής αναποτελεσματικότητας του εμβολίου και των μεταλλάξεων». Η αποκάλυψη του Γάλλου Υπουργού Υγείας έγινε με αφορμή το αίτημα 83χρονου... από το Συμβούλιο του Κράτους να «ελευθερωθεί» από τα περιοριστικά μέτρα μετά τον εμβολιασμό του και με τις δύο δόσεις.Με βάση την απάντηση του Υπουργού Υγείας της Γαλλίας είναι προφανές ότι οι εμβολιασμένοι είναι περισσότερο εκτεθειμένοι σε σοβαρές μορφές του νοσήματος, αποτελούν σε μεγάλα ποσοστά εστίες μετάδοσης και φυσικά το εμβόλιο δεν τους εξασφαλίζει, επί του παρόντος, την πολυπόθητη και πολυδιαφημιζόμενη «ελευθερία».

Το αυτονόητο και αβίαστο ερώτημα που τίθεται είναι, τότε γιατί υπάρχει αυτή η τεράστια προπαγάνδα πειθούς υπέρ του εμβολιασμού; Γιατί εφόσον τα εμβόλια είναι πειραματικά και δεν γνωρίζουμε σχεδόν τίποτα, με βάση τον Υπουργό, επιμένετε να συνεχίζετε να εμβολιάζετε τους πληθυσμούς; Και φυσικά αυτό που μας αφορά ως Ελλάδα…αυτά που λέει ο Υπουργός Υγείας της Γαλλίας ισχύουν; Και αν ισχύουν, ενημερώνονται οι Έλληνες πριν εμβολιασθούν…;

Ένας 83χρονος εμβολιασμένος συνταξιούχος, σύμφωνα με το europe1.fr, ο οποίος ζει στο Ile-de-France, υπέβαλε έφεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να ζητήσει την άρση του περιορισμού των εμβολιασμένων ατόμων. Η κυβέρνηση της Γαλλίας όμως επισήμως αντιτίθεται σε αυτό επικαλούμενη τη «μερική αποτελεσματικότητα» του εμβολίου και την «αποτελεσματικότητα που εξαρτάται ιδιαίτερα από την έλευση νέων μεταλλάξεων – παραλλαγών του ιού».

Ενώ λοιπόν όλη η Ευρώπη έχει μπει στη διαδικασία έκδοσης ενός διαβατήριου εμβολίου, το οποίο πρέπει να κυκλοφορήσει τον επόμενο Ιούνιο, για να διευκολύνει τα ταξίδια σε ευρωπαϊκή κλίμακα, ένας πρόσφατα εμβολιασμένος 83χρονος ζήτησε επειγόντως δικαιοσύνη. Στόχος του: να απαιτήσει το τέλος των μέτρων περιορισμού που ορίζονται στο διάταγμα της 19ης Μαρτίου για εμβολιασμένα άτομα.

Οι δικηγόροι του συνταξιούχου βασίστηκαν σε πολλές μελέτες

Αυτός ο συνταξιούχος, ο οποίος έλαβε δύο δόσεις του εμβολίου Pfizer, δεν αντιλαμβάνεται σύμφωνα με το γαλλικό άρθρο γιατί θα πρέπει να συνεχίσει να περιορίζεται στο σπίτι του, χωρίς να μπορεί να βγει έξω περισσότερα από 10 χιλιόμετρα από το σπίτι του. Επίσης, οι δικηγόροι του υπογράμμισαν, ότι το «εμβόλιο χαρακτηρίζεται ως η μόνη λύση για να τεθεί οριστικό τέλος στην πανδημία του Covid-19″. Οι Diane Protat και Henri de Lagarde εκτιμούν στη σύνοψή τους ότι «η δημιουργία αυτών των μέτρων περιορισμού έχει δύο σκοπούς: την πρόληψη της μετάδοσης του ιού και την αποφυγή συμφόρησης των Εντατικών Μοανάδων των Νοσοκομείων». Αλλά σύμφωνα με αυτούς, «ο περιορισμός των εμβολιασμένων ατόμων δεν προάγει κανέναν από αυτούς τους δύο σκοπούς», καθώς έχουν εμβολιαστεί!

Οι δικηγόροι του συνταξιούχου βασίστηκαν σε αρκετές μελέτες για να επιβεβαιώσουν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά του Covid-19 και ζήτησαν οι εμβολιασμένοι ανθρώπους να αντιμετωπίζονται διαφορετικά από τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Για την κυβέρνηση της Γαλλίας, παρά ταύτα είναι πρόωρο να διαφοροποιηθούν οι κανόνες για τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί

Στην σύντομη απάντησή του, την οποία η Europe1 μπόρεσε να αποσπάσει, ο Υπουργός Υγείας θεωρεί ότι είναι πρόωρο για τα επιστημονικά δεδομένα που υπάρχουν τώρα να γίνει διάκριση μεταξύ των «κανόνων σχετικά με τους περιορισμούς κυκλοφορίας ανάλογα με το εάν οι άνθρωποι έχουν λάβει ή όχι τις δόσεις Εμβολίων».

Ο Olivier Véran επικαλείται τέσσερα επιχειρήματα:

Αφενός, όπως είπε «η μερική αποτελεσματικότητα των εμβολίων», και δεύτερον το γεγονός ότι «η αποτελεσματικότητα των εμβολίων έχει καταστεί ιδιαίτερα σχετική λόγω της εμφάνισης νέων παραλλαγών – μεταλλάξεων του ιού». Τρίτον, τόνισε ότι «τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί είναι εκείνα που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο σοβαρής νόσου και θανάτου λόγω της αρχικής αναποτελεσματικότητας του εμβολίου ή της επαναμόλυνσης μετά το εμβόλιο ή της παραλλαγής – μετάλλαξης του ιού» Τέλος, τόνισε πως «το εμβόλιο δεν εμποδίζει τη μετάδοση του ιού σε τρίτους. Η επίδραση του εμβολιασμού στην εξάπλωση του ιού δεν είναι ακόμη γνωστή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive