Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Παραίτηση με βαριά σκιά και πλήθος ερωτηματικών για την κυβέρνηση. "Αίρω την εμπιστοσύνη μου προς την κυβέρνησή σας, γιατί...

Μία παραίτηση που μπορεί να αφορά το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, αλλά έχει σημαντικές προεκτάσεις και παρασκήνιο σημειώθηκε την Τρίτη, καθώς ο... πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αντιστράτηγος εν αποστρατεία Ανδριανός Γκουρμπάτσης, εκ των πραγματογνώμων οικογενειών στην υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, αφήνει σοβαρές αιχμές για την πολιτική διαχείρισης κρίσεων της κυβέρνησης.«Αίρω την εμπιστοσύνη μου προς την κυβέρνησή σας, γιατί θεωρώ ότι με την παρούσα σύνθεση είναι ανίκανη στο να διαχειριστεί αποτελεσματικά τις κρίσεις» αναφέρει στην επιστολή παραίτησης που απέστειλε προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τη Γενική Γραμματεία του πρωθυπουργού και τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη ο πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αντιστράτηγος εν αποστρατεία Ανδριανός Γκουρμπάτσης, προκαλώντας αίσθηση.

Το εν λόγω πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Πυροσβεστικής ήταν ο πρώτος που ως πραγματογνώμονας οικογενειών στην υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι είχε βάλει στο κάδρο των ευθυνών τους αρμόδιους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής που διαχειρίστηκαν την φωτιά στο Μάτι.

Σημειώνεται πως ο Ανδρ. Γκουρμπάτσης δεν ήταν ο μόνος που έδειξε τα υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής του καλοκαιριού του 2018 για τις εγκληματικές τους ευθύνες στη διαχείριση της πυρκαγιάς, καθώς ακολούθησε ο ανακριτής που χειρίστηκε την υπόθεση, που ζήτησε τρεις φορές την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου σε κακούργημα για δέκα υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, και την Εισαγγελία να το αρνείται ισάριθμες φορές.

Το τρίτο κατά σειρά αίτημα του ανακριτή, καθώς τα δύο προηγούμενα απορρίφθηκαν, περιλάμβανε σοκαριστικές αλλά και αποκαλυπτικές αναφορές σε εγκληματικές ευθύνες με «ενδεχόμενο δόλο» που οδήγησε «αιτιακά» σε θανάτους και σωματικές βλάβες, σε «στήσιμο παγίδων» μεταξύ «αντιπάλων» στην Υπηρεσία της Πυροσβεστικής και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και σε υπηρεσιακά οφέλη από αρμόδιους, σε ψευδή ή πλαστογραφημένα στοιχεία, ακόμα και στην πιθανότητα τοποθέτησης θυμάτων από ασφαλή σε μη ασφαλή τοποθεσία που τα κατέστησε αβοήθητα.

1 σχόλιο:

  1. Πληροφορίες σέρνονται πώς ο Κούλης έχει κάνει συμφωνία με επιχειρηματίες άλλου κράτους για να χτιστούν διάφορα στο Μάτι. Αγνοώντας φυσικά όλους τους νόμους που υπάρχουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive