Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Η Άνγκελα Μέρκελ πιάστηκε με τα χέρια μέσα στο βάζο με τη μαρμελάδα από γερμανούς συνταγματικούς δικαστές


Η Άνγκελα Μέρκελ πιάστηκε σαν παιδί, με το χέρι της στο βάζο μαρμελάδας, από τους δικαστές του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Καρλσρούης. 
Την περασμένη Παρασκευή, ο Καγκελάριος ήθελε να επιταχύνει τη διαδικασία επικύρωσης του ευρωπαϊκού σχεδίου ανάκαμψης από τη Βουλή των Länder. Για να μπορέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να υπογράψει την προσχώρηση της Γερμανίας στο σχέδιο πριν από το Πάσχα και να θέσει το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης μπροστά από ένα τετελεσμένο γεγονός.... Οι δικαστές ήταν ιδιαίτερα μη εκτιμημένοι και επιβεβαίωσαν την Παρασκευή 26 Μαρτίου το απόγευμα ότι θα εξέταζαν την καταγγελία που υπέβαλαν περισσότεροι από 2.000 πολίτες...

οι οποίοι θεωρούν ότι το δικαίωμα που έχει δοθεί στην ΕΕ να χρεωθεί σε αντίθεση με τις ευρωπαϊκές συνθήκες. Σίγουρα, η κυρία Μέρκελ έχει χάσει το τυχερό της αστέρι.

Το Thunderclap την Παρασκευή, 26 Μαρτίου το απόγευμα, το οποίο ο γαλλικός Τύπος δεν αντηχεί : το Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης, Ανώτατο Δικαστήριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Steinmeier, να αναβάλει την υπογραφή της ένταξης της Γερμανίας Το ευρωπαϊκό σχέδιο ανάκαμψης, αφού το Bundestag (ομοσπονδιακό κοινοβούλιο) και το Bundesrat (Βουλή των Länder) το ψήφισαν. Στην πραγματικότητα, τη Δευτέρα 22 Μαρτίου η αίτηση είχε υποβληθεί ενώπιον του Δικαστηρίου της Καρλσρούης, η οποία υπογράφηκε από περισσότερους από 2000 πολίτες της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας, θεωρώντας ασυμβίβαστο με τις ευρωπαϊκές συνθήκες η εξουσιοδότηση που δόθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα χρέη της σύμβασης για λογαριασμό της η Ευρωπαϊκή Ένωση : " Δεν επιτιμούμε τα έξοδα, αλλά η χρηματοδότησή τους κατά παράβαση της συνθήκης μέσω ενός είδους ευρωομολόγων για τα οποία η Γερμανία θα είναι από κοινού υπεύθυνη », εξήγησαν οι ενάγοντες, οι οποίοι προσθέτουν ότι δεν υπάρχει τίποτα κακό με κάθε κράτος μέλος που παρέχει στην ΕΕ με τα απαραίτητα κονδύλια από τη δική του γραμμή συνεισφοράς στον προϋπολογισμό της ΕΕ. «  Αυτή θα ήταν η κανονική οδός που προβλέπει η συνθήκη. Αντ 'αυτού, η Επιτροπή κάνει κατάχρηση της έκτακτης ανάγκης της Corona για να θέσει τελικά την ΕΕ σε χρέος ".

Μέχρι στιγμής, τίποτα δεν προκαλεί έκπληξη: τα διαδοχικά ποσοτικά σχέδια χαλάρωσης της ΕΚΤ έχουν επίσης αποτελέσει αντικείμενο αιτήσεων ενώπιον του Δικαστηρίου της Καρλσρούης στο παρελθόν ή πιο πρόσφατα. 

Η Άνγκελα Μέρκελ ήθελε να παρακάμψει το Δικαστήριο της Καρλσρούης

Ωστόσο, αυτό που εξέπληξε περισσότερο τους παρατηρητές ήταν η διατύπωση της απόφασης του Δικαστηρίου : 

"Ζητείται από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας να αναβάλει την κύρωση της πράξης για την απόφαση του [Ευρωπαϊκού] Συμβουλίου της 14ης Δεκεμβρίου 2020 σχετικά με το σύστημα ιδίων πόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (...) έως την απόφαση του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Αιτιολογικό:

Το επεξηγηματικό σημείωμα θα υποβληθεί αργότερα . » (Εμείς εμείς υπογραμμίζουμε) 

Τι συνέβη? Η μεγάλη γερμανική επιχειρηματική εφημερίδα , το Handelsblatt, προσβλήθηκε από την «έλλειψη λόγων», κρίνοντας το Συνταγματικό Δικαστήριο ξαφνικά όχι πολύ σοβαρό. Στην πραγματικότητα, το Δικαστήριο της Καρλσρούης έπρεπε να αποφασίσει πολύ γρήγορα την Παρασκευή. Πράγματι, η γερμανική κυβέρνηση είχε, χωρίς προειδοποίηση, την ψηφοφορία επί του κειμένου του Bundesrat, της Βουλής των Länder, που είχε αρχικά προγραμματιστεί για τον Μάιο. Θα ήταν πιο δύσκολο για το Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης να εκδώσει αρνητική γνώμη σχετικά με τους τρόπους του σχεδίου ανάκαμψης μόλις επιτευχθεί η γερμανική επικύρωση. Αυτό προσπάθησαν να παίξουν η κ. Μέρκελ και η κυβέρνησή της. Εξ ου και η εξαιρετικά γρήγορη αντίδραση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, το οποίο είχε λίγες μόνο ώρες για να αντιδράσει και ανέβαλε τη σύνταξη των λόγων για αργότερα. 

Το κράτος δικαίου είναι κάτι για το οποίο η κ. Μέρκελ, η οποία μεγάλωσε στη ΛΔΓ , σε μια οικογένεια ευνοϊκή για το καθεστώς, είχε πάντα πρόβλημα να συνηθίσει, εκείνη που της αρέσει ξαφνικές αποφάσεις, οι οποίες θέτουν τους ηθοποιούς στο κοινό τετελεσμένο γεγονός . 

Σε αυτήν την περίπτωση, οι δικαστές της Καρλσρούης αντέδρασαν πολύ γρήγορα, πολύ γρήγορα για μια καγκελάριο στο τέλος της βασιλείας της και ο οποίος, αποφασιστικά αυτές τις μέρες, φέρνει κακή τύχη στους πολιτικούς της συμμάχους, καθώς το επαναλαμβάνουμε τακτικά στο Courrier des Strategèges . 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive