Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Νέες καταστροφικές παρεμβάσεις τσιμεντόστρωσης απο την ΤσιΜενδώνη στον Ιερό Βράχο καταγγέλουν 133 αρχαιολόγοι, αρχιτέκτονες και ιστορικοί.

“Εν κρυπτώ, στη σκιά της Λιγναδιάδας, συνεχίζουν την τσιμεντόστρωση της Ακρόπολης, μια καταστροφή που θα είναι μη αναστρέψιμη αν δεν την εμποδίσουμε”... είπε σήμερα στο Κόκκινο ο Κυριάκος Κατζουράκης, που συνυπογράφει με 133 προσωπικότητες έκκληση- καταγγελία υπό τον τίτλο “Ακρόπολη SOS”.  “Χρειάζεται να συγκληθεί άμεσα ένα διεθνές συνέδριο αρχαιολόγων, να υπάρξει διεθνής συναγερμός, τόνισε μιλώντας στην Ευγενία Λουπάκη, ο εικαστικός και ομότιμος καθηγητής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.  Ο Κυριάκος Κατζουράκης που είχε παραιτηθεί τον περασμένο Δεκέμβριο από το ΔΣ του Μουσείου της Ακρόπολης, λόγω της προηγούμενης τσιμεντόστρωσης, υπογράμμισε ότι ούτε καν στο ΔΣ του Μουσείου δεν συζητήθηκαν οι επεμβάσεις αυτές στον Ιερό Βράχο.  “Είναι αδύνατον να καταλάβω γιατί εκχωρούν ένα κορυφαίο μνημείο του παγκόσμιου πολιτισμού σ’ ένα ίδρυμα και αδύνατον να καταλάβω γιατί συμφωνεί ο Μανώλης Κορρές, τόνισε ο Κυριάκος Κατζουράκης.   Αντίθετα καταλαβαίνω γιατί η κ. Μενδώνη προχωρεί σε αυτές τις ακρότητες χωρίς να δίνει σημασία σε κανέναν. Υπηρετεί την ανάπτυξη, όπως είπε και ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή.  Την ανάπτυξη που είδαμε στα αρχαία της Βενιζέλου, την ανάπτυξη δεν ορρωδεί ούτε προ της καταστροφής του κορυφαίου μνημείου μας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive