Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

ΚΑΤΑΧΕΙΜΩΝΟ. ΧΙΟΝΙΑ ΠΑΝΤΟΥ, ΚΑΤΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ. ΚΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΓΑ ΘΕΜΑ; ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ ΑΠ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η νέα ευρεία σύσκεψη έλαβε χώρα στις 3 το μεσημέρι, υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιου Πέτσα και του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ στον Υπουργό Επικρατείας, Θεόδωρου Λιβάνιου, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας....

Δείτε LIVE την πορεία της κακοκαιρίας Μήδεια:

Στόχος είναι ο βέλτιστος συντονισμός όλων των συναρμόδιων φορέων και η καλύτερη αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας που πλήττει ήδη μεγάλο μέρος της χώρας. Στο επίκεντρο της σύσκεψης και η Αττική, στην οποία η κακοκαιρία αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ώρες.

Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης, από πλευράς Πολιτικής Προστασίας, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας, Θεοδόσιος Δημακογιάννης και ο Γενικός Διευθυντής Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Φοίβος Θεοδώρου.

Χιόνια στα Γιάννενα
Χιόνια στα Γιάννενα  EUROKINISSI

Επιπλέον μετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γεώργιος Καραγιάννης, εκπρόσωποι από τις 13 Περιφέρειες της χώρας, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, του ΕΚΑΒ, της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), καθώς και των παραχωρησιούχων διαχείρισης Εθνικού Οδικού Δικτύου και του ΔΕΔΔΗΕ.

Χιόνια στη Λάρισα
Χιόνια στη Λάρισα  EUROKINISSI

Τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της χώρα και ειδικά στα ορεινά είναι αρκετά και αναλυτικά μπορείτε να τα δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Αστυνομίας όπου ανανεώνεται αν τακτά χρονικά διαστήματα, πατώντας ΕΔΩ.

Χιόνια στη Θεσσαλονίκη
Χιόνια στη Θεσσαλονίκη  MOTIONTEAM

Από την πυκνή χιονόπτωση 34 οικισμοί του Δήμου Αρριανών στην Ροδόπη έχουν αποκλειστεί. Στην Αττική επί του παρόντος τα προβλήματα από τις χιονοπτώσεις εντοπίζονται στα ορεινά και συγκεκριμένα στην Πάρνηθα, όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία επί της Λ. Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ προς το καζίνο και επί της Λ. Φυλής στο ύψος της Μονής Κλειστών στο ρεύμα προς Δερβενοχώρια.

Τρεις απεγκλωβισμοί από την Πυροσβεστική

Ελεγχόμενη πάντως είναι η κατάσταση μέχρι στιγμής και για την Πυροσβεστική που έχει προχωρήσει σε τρεις απεγκλωβισμούς.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε η μεταφορά ενός άνδρα, από την περιοχή της Λεπτοκαρυάς του δήμου Σουφλίου, σε ασφαλές σημείο εντός της πόλεως της Αλεξανδρούπολης, λόγω έντονης χιονόπτωσης. Επιχείρησαν δύο πυροσβέστες με ένα ερπυστριοφόρο. Επίσης, έγινε μεταφορά ενός κτηνοτρόφου, από την περιοχή Νέα Λεύκη Καστοριάς λόγω της έντονης χιονόπτωσης στην ευρύτερη περιοχή, σε ασφαλές σημείο. Επιχείρησαν τρεις πυροσβέστες με ένα όχημα.

Τέλος πραγματοποιήθηκε μεταφορά μιας γυναίκας, από τον οικισμό Ταξιάρχες (Σίψα) Δράμας λόγω έντονης χιονόπτωσης στην ευρύτερη περιοχή, σε ασφαλές σημείο εντός της πόλεως της Δράμας. Επιχείρησαν τέσσερις πυροσβέστες με ένα ερπυστριοφόρο.

Οι περιοχές των χιονοπτώσεων

Σχετικά με την εξέλιξη του χιονιά, δεν έχει υπάρξει κάποια αλλαγή, και για το υπόλοιπο της ημέρας ισχύει η από βορρά προς νότο επιδείνωση από πλευράς φαινομένων καθώς και η περαιτέρω και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Από αύριο Δευτέρα, όπως έχουμε αναφέρει και στις γενικές μας προγνώσεις, ο καιρός στα δυτικά και τα βόρεια θα παρουσιάσει βελτίωση ως προς τα φαινόμενα (με κρύο όμως), ενώ αντίθετα θα έχουμε ένταση των φαινομένων στα ανατολικά από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα.

Οι θερμοκρασίες στα Βορειοδυτικά όπου από αύριο θα αρχίσει να ξαστερώνει το κρύο θα είναι εντονότερο από σήμερα και ο υδράργυρος θα πέσει στους -12 με -15 βαθμούς Κελσίου.

Ετοιμάσαμε ένα κατατοπιστικό βίντεο με στοιχεία από την ΕΜΥ σε υψηλή ανάλυση με τις περιοχές των χιονοπτώσεων, ώστε να μπορέσετε να παρακολουθήσετε βήμα προς βήμα την εξέλιξη του χιονιά.

Οι μεγαλύτερες εντάσεις των χιονοπτώσεων από τη Δευτέρα εντοπίζονται στην Εύβοια, τις Σποράδες, την Ανατολική Στερεά και την Ανατολική Πελοπόννησο. Εκεί πλέον να δοθεί η προσοχή τόσο από πλευράς πολιτών αλλά και κρατικών φορέων. Σε δεύτερο επίπεδο ακολουθούν τα νησιά του Αιγαίου και η περιοχή της Κρήτης.

Σχετικά με τις χιονοπτώσεις στην Αττική θα επηρεαστούν όλες οι περιοχές του νοητού τάξου από τα βορειοδυτικά έως τα βορειοανατολικά του νομού, με περιόδους εξάρσεων και υφέσεων το επόμενο διήμερο, ενώ υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για να δούμε χιόνια και στην πόλη της Αθήνας.

Κλειστά σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, πολλά σχολεία σε πολλούς δήμους της χώρας, λόγω της κακοκαιρίας "Μήδεια", η οποία έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Κλειστά την Δευτέρα όλα τα σχολεία στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Κλειστά θα παραμείνουν για αύριο Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, λόγω του παγετού στο σύνολο της Κεντρικής Μακεδονίας, που προκάλεσε η κακοκαιρία "Μήδεια".

"Εξαιτίας της χιονόπτωσης και του συνεχιζόμενου ολικού παγετού στο σύνολο της Κεντρικής Μακεδονίας και κατόπιν συνεννόησης με τους Δημάρχους των 38 Δήμων της περιοχής, την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, την Πολιτική Προστασία, αλλά και τους επτά τοπικούς Αντιπεριφερειάρχες, αποφασίσαμε να παραμείνουν αύριο Δευτέρα κλειστά όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στην Κεντρική Μακεδονία", δήλωσε ο Περιφεριάρχης.

Κλειστά αύριο τα σχολεία και στη Λήμνο

Μικροπροβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στη Λήμνο. Επαρχείο και δήμος, από τα ξημερώματα, προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία απεγκλώβισε οδηγούς, τα αυτοκίνητα των οποίων ακινητοποιήθηκαν στην έξοδο του χωριού Άγιος Δημήτριος.

Συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ μετέβη στον Άγιο Δημήτριο για να επισκευάσει βλάβη σε μετασχηματιστή, η οποία προκάλεσε διακοπή ρεύματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λήμνου, αύριο Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία του νησιού.

Κλειστά σχολεία και σε περιοχές της Θεσσαλίας

Τρίκαλα

Ο Δήμος Τρικκαίων ανακοίνωσε ότι, λόγω της κακοκαιρίας, τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 θα είναι κλειστές όλες οι δομές εκπαίδευσης στην πόλη και τα χωριά του δήμου. Αιτία, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι ο παγετός και οι εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν και αναμένεται να επικρατήσουν.

Συγκεκριμένα θα παραμείνουν κλειστά οι βρεφικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά Σχολεία, τα Γυμνάσια, τα Λύκεια και τα ΚΔΑΠ.

Καρδίτσα

Με απόφαση της Δημοτικής αρχής τη Δευτέρα και την Τρίτη 15 και 16 Φεβρουαρίου τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλο το Δήμο Καρδίτσας θα παραμείνουν κλειστά. Κλειστοί θα παραμείνουν και οι δημοτικοί παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί. Ο Δήμος Μουζακίου, ανακοινώνει επίσης, ότι λόγω χιονοπτώσεων και χαμηλών θερμοκρασιών, την Δευτέρα 15/02 και Τρίτη 16/02, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί σταθμοί.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive