Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

MIA ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ : ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΠΡΟΣ “ΕΛΕΥΘΕΡΗ” ΠΤΩΣΗ;

Τελικά ήξερε πολύ καλά ο Θεός, τι έκανε (και σιγά μη δεν ήξερε), όταν μας έστελνε τον (υ)ιό της κορώνας. ΄Ηταν ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος, για να ξεχωρίσει την ήρα από το σιτάρι και να φανεί, ποιοι θα συνεχίσουν, να προσκυνούν το δικό του Υιό και ποιοι... θα λοξοδρομήσουν και θα γίνουν φαν και πιστοί ακόλουθοι του νέου (υ)ιού και όσων αυτός προστάζει!

Και, αν και ο νέος (υ)ιός επέβαλλε την καθολική μασκοφορία και οι περισσότεροι τον υπάκουσαν, τελικά το αποτέλεσμα ήταν το ακριβώς αντίθετο: οι (μέχρι πρότινος αόρατες) μάσκες έπεσαν και ο καθείς -είτε κληρικός είτε λαϊκός- έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο (ή προσωπείο)!

Για ποιον χτυπάει η καμπάνα; Για όλους μας αλλά πολύ περισσότερο για τους κληρικούς, που μας προειδοποιούσε ο Πατροκοσμάς, ότι “θα γίνουν οι χειρότεροι και ασεβέστεροι όλων” αλλά εμείς αγρόν αγοράζαμε. Και πολλοί εξ ημών, αντί να πιαστούμε από το ποδάρι του Χριστού ή έστω από το φουστάνι της Παναγίας, είχαμε γαντζωθεί σε ένα ράσο και το ακολουθούσαμε πιστά και ας μας οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στον γκρεμό!

Αλλά ξέρετε κάτι, παίδες; Την ψυχή την έχουμε μόνοι μας και είμαστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για το πού θα πάει, όταν έρθει η ώρα, να αποχαιρετίσουμε το μάταιο τούτο κόσμο. Και όταν βρεθούμε μπροστά στο Δίκαιο Κριτή, η δικαιολογία “ο όφις με εξηπάτησε” (όπου όφις, ιεράρχης, αγιορείτης μοναχός ή ακόμα και ο ίδιος ο πνευματικός μας) δε θα έχει καμία τύχη, όπως δεν είχε και όταν την είχαν εκστομίσει οι Πρωτόπλαστοι!

Προς τι ο μεγάλος πρόλογος;
Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες της αποστασίας κληρικών, που μέχρι πρότινος ίσως και να θεωρούσαμε, ότι κρατούσαν ψηλά το λάβαρο της Ορθοδοξίας:

Ιεράρχες εμβολιάζονται on ή off camera ή χαρακτηρίζουν το εμβόλιο “δώρο Θεού”…

Ιερείς διώχνουν “κλωτσηδόν” πιστούς από την εκκλησία, επειδή -άκουσον, άκουσον!- υπέπεσαν στο μέγα ατόπημα, να μη φορέσουν μάσκα εντός του ναού…

Πνευματικοί προτρέπουν τα πνευματικά τους παιδιά, να κάνουν το εμβόλιο…

Αγιορείτες γίνονται φερέφωνα της κυβέρνησης και κάνουν αγρυπνία για την “πανδημία που μαστίζει την ανθρωπότητα” (ως εδώ ΟΚ) και μας συνιστούν… υπομονή, αφού τόσο η ασθένεια όσο και το κλείσιμο των εκκλησιών έγιναν “κατά παραχώρηση Θεού εξαιτίας των αμαρτιών μας”…

Αγιορείτες μας λένε: “Ταπεινώσου, βάλε τη μάσκα σου και σκάσε”…

Αγιορείτες κάνουν… τεστ σε όσους επισκέπτονται το ΄Αγιο ΄Ορος…

Αγιορείτες κατεβάζουν ρολά στο περιβόλι της Παναγίας, λες και είναι τα αμπελοχώραφα του παππού τους, όπως ακριβώς ιεράρχες κατεβάζουν ρολά στους ναούς, λες και πρόκειται για τσιφλίκι τους…

Ακούγεται, ότι θα λειτουργήσει εμβολιαστικό κέντρο (!!!) και στο ΄Αγιο ΄Ορος…

Ενώ έφτασε και η πληροφορία στην Τρικλοποδιά (η οποία δε δημοσιεύτηκε, επειδή ευχόμαστε, να μην αληθεύει), ότι σε κάποια μονή του ΄Ορους ετοιμάζονται απαξάπαντες οι μοναχοί να εμβολιαστούν κατόπιν προτροπής του ηγουμένου τους…Μα καλά! Είναι δυνατόν, να “πέσουν” ακόμα και αυτοί οι Αγιορείτες μοναχοί, που εγκατέλειψαν τα εγκόσμια και απομονώθηκαν στο περιβολάκι της Παναγίας, για να της αφιερωθούν;

Ω, ναι! Και δεν το λέει η αφεντιά μου αλλά κάποιος που τον έχετε σε πολύυυυ μεγάλη εκτίμηση:

Ο ΄Αγ. Παΐσιος, που όταν έβλεπε, να καταφθάνουν οι ευρωπαϊκές επιδοτήσεις για την ανακαίνιση των μοναστηριών του ΄Ορους, λυπόταν και έλεγε:

“Στο ΄Αγιο ΄Ορος ήρθαμε, για να σώσουμε την ψυχή μας και να λατρέψουμε το Θεό μας. Και ο σατανάς με τι πονηρία μας πολεμάει; Προσπαθεί, να μας κάνει, να σκεφτόμαστε σαν κοσμικοί άνθρωποι, που θέλουμε, να φτιάξουμε τα σπίτια μας, για να έχουμε μια άνετη μοναχική ζωή.”

Και μάλλον “έβλεπε”, ότι οι Αγιορείτες ήδη εξέκκλιναν του προορισμού τους και προ-έβλεπε την ακόμα μεγαλύτερη πτώση τους! Γιατί μιλάμε όντως για ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ, για την οποία προσωπικά γνώριζα από το 2012 περίπου, που παρακολουθούσα τον π. Ελπίδιο αλλά δεν τολμούσα, να το πιστέψω! Και πάμε στο προκείμενο:

Ο π. Ελπίδιος εδώ και μερικά χρόνια είχε πει πράγματα πρωτάκουστα μέχρι τότε και γι’ αυτό κάποιοι τον κατηγορούσαν ως πλανεμένο. (Αλλά ας μη μας κάνει εντύπωση! Η ίδια κατηγορία είχε εξαπολυθεί άλλοτε και εναντίον Αγίων, όπως π.χ. του Αγίου Νεκταρίου του Πενταπόλεως!) Κάποια από αυτά ήταν τα εξής:

1) ΄Οτι το “χάραγμα” δε θα είναι το RFID chip, που όλοι νομίζαμε ως τότε αλλά προϊόν νανοτεχνολογίας, που θα ενσωματώνεται στα κύτταρά μας! Ουάου!

2) ΄Οτι θα παρακολουθήσουμε ιδίοις όμμασι την πτώση του Αγίου ΄Ορους!

Και πάμε στο δεύτερο, το οποίο αναφέρεται σε δύο βίντεο του π. Ελπιδίου:

Στο πρώτο βίντεο αναφέρει αποκαλυπτικό όραμα της Παναγίας σε αγαπημένο της παιδί που βρίσκεται στο ΄Αγιο ΄Ορος.

Λέει λοιπόν η Παναγία στον Αγιορείτη μοναχό, ότι τον προστατεύει από όταν γεννήθηκε, επειδή αυτό ήταν το θέλημα του Θεού, που τον προόριζε, να παίξει σημαντικό ρόλο στα έσχατα χρόνια (για να σώσει ψυχές).

΄Οτι οι μοναχοί είναι ο μεγαλύτερος τρόμος του σατανά και γι’ αυτό προσπαθεί με χίλιους τρόπους, να τους αποσπάσει από το έργο τους και να μην τους αφήσει, να αφιερωθούν ψυχή τε και σώματι στο Νυμφίο. Και συνεχίζει:

“Θλίβομαι κάθε φορά που χάνεστε σε γήινες μέριμνες. Το περιβόλι αυτό δεν ευωδιάζει πλέον όπως ευωδίαζε παλιά. Ελάχιστα λουλούδια (μοναχοί) μπορούν, να σκορπίσουν την ευωδία της χάρης του Αγίου Πνεύματος.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΕ ΜΟΥ, ΘΑ ΖΗΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΑΤΙΜΩΣΗ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ, ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΣΕ. ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΕΡΗΜΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΑΨΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΟΥΝ. ΜΑ ΝΑ ΚΛΑΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΟΣΩΝ ΕΖΗΣΑΝ ΚΑΙ ΖΟΥΝ ΕΔΩ, ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΑΠΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ. ΕΓΩ ΖΩ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΤΑΠΕΙΝΕΣ ΨΥΧΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΑΨΥΧΑ ΜΕΡΗ.

Τώρα ο Ουράνιος Πατέρας μας εγχέει το Πανάγιο Πνεύμα Του σε πολλούς λαϊκούς ανθρώπους, απλούς στην καρδιά και ταπεινούς στο φρόνημα, αφού δεν μπορούσε, να το κάνει μέσα από αφιερωμένες σε Εκείνον ψυχές. Σε όλον τον κόσμο υπάρχουν πολλές ψυχούλες στις οποίες αποκαλύπτεται ο Θεός, ώστε να συμπαρασύρουν στο θεϊκό έρωτα και άλλες ψυχές. Γιατί δεν είναι η κλήση και η αφιέρωση που αγιάζει την ψυχή αλλά η απόλυτη παράδοσή της στο Θεό.”

Ενώ στο δεύτερο βίντεο που έχει τον τίτλο “ΑΡΧΗ ΟΛΕΘΡΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ”

αναφέρονται τα εξής:

“Αυτή τη στιγμή ο σατανάς αγωνίζεται να καταστρέψει τη δημιουργία του Θεού: όχι μόνο τη κτίση αλλά κυρίως τον άνθρωπο. Ανάμεσα στα σχέδια του σατανά είναι και η ατίμωση του Αγίου ΄Ορους. Η Παναγία μας δε χαίρεται, που στο περιβόλι της χτίζονται ή ανακαινίζονται με χρήματα της Ε.Ε. τόσο όμορφοι ναοί και μοναστήρια, γιατί ξέρει πολύ καλά, ότι ο Εωσφόρος με αυτήν την κίνηση έχει βάλει θηλιά στους ηγουμένους και τους μοναχούς και κάνουν ό,τι θέλει εκείνος.

Ετοιμάζεται να ατιμάσει το ΄Αγιο ΄Ορος και θα είναι τέτοια η θλίψη των Αγιορειτών Πατέρων, που θα δημιουργηθούν μεγάλες αντιδράσεις. Αυτό θα το επιτρέψει ο Θεός, γιατί πάρα πολλοί Αγιορείτες δε στέκονται σωστά. Θα έπρεπε να είναι ολοκληρωτικά αφιερωμένοι στο Θεό και να μην τους νοιάζει αν τα κελάκια τους θα είναι ωραία.

Οι Αγιορείτες θα περάσουν μια μεγάλη θλίψη, μια ατίμωση, μέχρι που ο Θεός θα λυπηθεί τους πραγματικά δικούς Του ανθρώπους εκεί και θα ξανακαθαρίσει το ΄Ορος και θα το κάνει τόπο θεϊκό. Αυτό όμως θα συμβεί μετά το μεγάλο πόλεμο. Το ΄Αγιο ΄Ορος θα ξαναγίνει φωστήρας, που θα διδάσκει την Αλήθεια του Τριαδικού Θεού σε όλον τον κόσμο.”

Και αναρωτιέμαι:
Μήπως τα όσα διαδραματίζονται τον τελευταίο χρόνο με τα κωμικοτραγικά που ζούμε ελέω “πανδημίας” έγιναν η αφορμή, για να φανερωθεί η πτώση και των Αγιορειτών Πατέρων;

Και μέχρι πού θα φθάσει αυτή; Μήπως θα γίνουν πράξη κάποια ή και όλα, όσα λέγεται, ότι έχουν υπογραφεί στο Υπερμνημόνιο σχετικά με το ΄Ορος; ΄Οπως;

ι) Κατάργηση ΑΒΑΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ…

ιι) Αποδοχή ως πρώτου ρόλου στην χριστιανική εκκλησία του ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ…

ιιι) Εισαγωγή Καθολικών (δηλ. Παπικών) μοναχών των καθολικών ταγμάτων και μοναχών αρχαιοελληνικών λατρειών στο ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ…

ιν) Αποδοχή σε ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ τελεφερίκ – έξυπνων συστημάτων – αγαλμάτων αρχαίας λατρείας…

ν) Μετατροπή του ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ σε οικολογική αρχαιο-βυζαντινή κοινοπολιτεία – κρατικής ανεξάρτητης οντότητας…

νι) Μεταφορά οικουμενικού πατριαρχείου στην Πάτμο Ελλάδα ή στο ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ή στην Σαμοθράκη, δηλαδή δημιουργία τριών κέντρων του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

νιι) Διοργάνωση συμποσίων οικολογίας, αλλά και διοργάνωση συνεδρίων διεθνών ενώσεων σε νησιά Ελλάδος, αλλά και στην ΚΥΠΡΟ και στο ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ.

Ποιος ξέρει; Θα υλοποιηθούν όλα αυτά ή θα επέμβει ο Θεός, για να τα αποτρέψει; Πάντως εξίσου θλιβερά και τα όσα συμβαίνουν στις μέρες μας με την αποστασία κληρικών και λαϊκών να χτυπάει κόκκινο. Και αν ο σατανάς κατορθώνει, να οδηγεί στην πλάνη ακόμα και αυτούς τους μοναχούς, πόσο πιο προσεκτικοί θα πρέπει να είμαστε όλοι εμείς, οι πτωχοί πλην τίμιοι Χριστιανοί, για να μην πλανηθούμε!

Γιατί ο αντίδικος αγωνίζεται με χίλιους τρόπους, να παγιδεύσει τα παιδιά του Θεού και να γκρεμοτσακίσει την Ορθόδοξη πίστη ρίχνοντας πρωτίστως τα κέντρα, που τη στηρίζουν.

Και έτσι, μένουμε πρόβατα δίχως ποιμένες και δίχως στάνη και εναποθέτουμε όλες τις ελπίδες μας στο Θεό και (προσ)ευχόμαστε, να μας αξιώσει, να ανέβουμε το Γολγοθά που ορθώνεται μπροστά μας, να υπομείνουμε αγόγγυστα τη Σταύρωση που ακολουθεί και να εορτάσουμε εκ νέου την Ανάσταση, όταν και αυτό το Άγιο Όρος θα αναστηθεί και θα αποτελέσει εκ νέου το Φωτοδότη της Οικουμένης.

Στώμεν καλώς…

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΑΝΤΑΞΟΥΝ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ…

ΑΝΝΑ ΠΑΓΚΡΑΤΗ
annapan1966@hotmail.com

ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ

ΥΓ. Ας θυμηθούμε και την προφητεία της Παναγίας για το ΄Αγιον ΄Ορος, που είχε πει ο πατήρ Παΐσιος ο Κρητικός και αναφέρεται στην εποχή του Αντιχρίστου:

“Το ΄Αγιον ΄Ορος θα βουλιάξει από σεισμό,για να μην εισέλθουν μέσα οι βέβηλοι.
Εσείς οι μοναχοί που θα ζείτε τότε την εποχή του αντίχριστου,θα βγείτε μόνο από το περιβόλι με το ράσο σας και δεν θα πάρετε τίποτα άλλο.

Πριν γίνει αυτό, η Θεοτόκος θα έλθει ολοζώντανη και θα σας ειδοποιήσει, να βγείτε από το ΄Αγιον ΄Ορος και να κηρύξετε στους χριστιανούς μετάνοια.

Η χερσόνησος θα σχιστεί σε κομμάτια και ο ΄Αθως σαν ηφαίστειο θα σφυρίζει και ο ήχος του ανάλογα με τον καιρό θα φτάνει μέχρι την Κρήτη.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive