Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Ο πρόεδρος της Σερβίας παρέστη χωρίς μάσκα στην Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων στο Άγιον Όρος Γράφει ο Χρήστος Μαντζιάρης. ΦΩΤΟ

Αυτήν την είδηση μην περιμένετε να την δείτε στα ΜΜΕ διότι είναι ακραία «δημοκρατικά». Άσε που κάποιοι στην Ελλάδα φρόντιζαν να μην μαθευτεί το γεγονός για να μην προκύψουν, μοιραία, συγκρίσεις. Ήθελαν να μας κρύψουν ότι ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ήλθε στην Ελλάδα... στο Άγιον Όρος και παρέστη στην Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία η οποία άρχιζε στις 02:00’ μετά τα μεσάνυκτα της 6ης προς την 7η Ιανουαρίου 2021 στην Μονή Χιλανδαρίου. Καθ’ όλη την διάρκεια παραμονής του στην Μονή κανείς δεν φορούσε μάσκα.

Αναλυτικότερα. Στις 6 Ιανουαρίου λίγο μετά το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς έφθασε στην Ουρανούπολη. Εκεί ξεκουράσθηκε έως ότου έλθει το σκάφος που θα τον μετέφερε στο Άγιον Όρος. Στην διάρκεια της παραμονής του στην Ουρανούπολη δήλωσε ότι «είμαι πολύ νευρικός αλλά είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που σε λίγες ώρες θα επισκεφθώ το πνευματικό κέντρο, την Μονή Χιλανδαρίου, στο Άγιον Όρος».

Ως γνωστόν η Μονή Χιλανδαρίου είναι η λεγομένη Σέρβικη Μονή και είναι τέταρτη στην ιεραρχική τάξη των Μονών του Αγίου Όρους. Την Μονή αυτή την τιμούν ιδιαίτερα οι Σέρβοι διότι ευρίσκεται στο Άγιον Όρος και αισθάνονται περισσή υπερηφάνεια γι αυτό. (Εμείς δηλαδή που έχουμε όλο το Άγιον Όρος και τον Τάφο του Χριστού φαντασθείτε τι μεγαλείο πρέπει να νοιώθουμε!) Χιλιάδες σέρβοι έρχονται κάθε χρόνο για προσκύνημα στο «Χελαντάρ» όπως το λένε, προσκομίζοντας διάφορα όσα αφιερώματα των ιδίων αλλά και των δικών τους ανθρώπων.

Επίσης, το Άγιον Όρος ακολουθεί το Πατρώον ημερολόγιο, δηλαδή των ορθοδόξων πατέρων, που είναι γνωστό ως Παλαιό Ημερολόγιο. Δηλαδή το Ιουλιανό και όχι το Γρηγοριανό. Το ίδιο ημερολόγιο – εορτολόγιο ακολουθούν και οι ορθόδοξες χώρες του τέως κομμουνιστικού παραπετάσματος, στις οποίες πολλοί ύμνοι ψάλλονται στους Ναούς στα ελληνικά.

Ο Πρόεδρος της Σερβίας παρακολούθησε την Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία η οποία άρχισε, πρέπει να ξανατονισθεί αυτό, σύμφωνα με το τυπικό του Αγίου όρους, στις 02:00’ μετά τα μεσάνυκτα, την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου. Η Θεία Λειτουργία τελείωσε το πρωί. Μετά την λειτουργία παρατέθηκε η καθιερωμένη εορταστική τράπεζα σύμφωνα πάντα με τους κανόνες του Αγίου Όρους.

Πριν την τράπεζα η Ηγούμενος της Μονής Χιλανδαρίου Μεθόδιος ο Χιλανδαρινός προσέφερε στον Σέρβο Πρόεδρο μια μεγάλη εικόνα αντίγραφο της Παναγίας της Τριχερούσης, καθόσον η αιωνόβιος αυτή εικόνα είναι το ιερότερο κειμήλιο της αγιονορίτικης σέρβικης Μονής.

Η εικόνα είναι πλήρως ορθόδοξη και όχι σαν την εικόνα της «Παναγίας» ιδιότροπης τέχνης που κρέμασε ο Κούλης Μητσοτάκης στο γραφείο του για να μας πείσει γι αυτό που δεν μπορεί να μας πείσει.

Ο σέρβος πρόεδρος κάνει ορθόδοξα τον σταυρό του και δεν «παίζει μπαγλαμαδάκι» όπως έκανε ο Ζήκος στην ταινία «Της κακομοίρας». Δηλαδή, τοποθετεί τα 3 ενωμένα δάκτυλα του δεξιού χεριού του στα μέρη του σώματός του όπως ορίζουν οι ιεροί κανόνες, και όχι στο περίπου.

Για να κάνουμε και τις επιβαλλόμενες συγκρίσεις, όταν όλοι ασχολιόντουσαν με την Προεδρίνα (ο τίτλος σύμφωνα με άρθρο της Εφημερίδος των Συντακτών) που δεν ασπάσθηκε τον Σταυρό κατά την δοξολογία για το Νέο Έτος, από πίσω της την ακολούθησε ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης ο οποίος ΔΕΝ έκανε τον σταυρό του, και δείτε το βίντεο όσες φορές θέλετε. Σταυρός τριών σημείων δεν υπάρχει.

Ένα άλλο αξιοπρόσεκτο γεγονός είναι το εξής. Σε όλες τις δημοσιευθείσες φωτογραφίες που αφορούν την επίσκεψη του Προέδρου της Σερβίας στο Άγιον Όρος, στο Χιλανδάρι, ουδείς από τους παρευρισκομένους (επισήμους και μη) φοράει μάσκα.

Ο Πρόεδρος της Σερβίας στο Ίνσταγκραμ έγραψε: «Είναι αδύνατο να εξηγήσεις το πώς νοιώθεις στο Άγιον Όρος και τις στιγμές όταν πλησιάζεις στην Μονή Χιλανδαρίου. Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων στους ιερείς (μοναχούς) για την θερμή υποδοχή και την θερμή φιλοξενία».

Το μάθημα που μας έδωσες Πρόεδρε της ομοδόξου Σερβίας είναι σημαντικό. Ας το θυμόμαστε στις εκλογές.

Χρήστος Μαντζιάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive