Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

“Η ΠΕΙΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ” – ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΥΣ – ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

“Για την ελευθερία“. Μετά την Ολλανδία και τη Δανία.  Τη μαζική επέμβαση της αστυνομίας και σειρά συλλήψεων προκάλεσε σήμερα το απόγευμα ο αποκαλούμενος από τους ίδιους “περίπατος”, δηλαδή η διαδήλωση που πραγματοποίησαν — παρά τη σχετική απαγόρευση όλων των σχετικών διαδηλώσεων — περίπου... 5.000 (σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές) αντίπαλοι των περιοριστικών μέτρων κατά της  καραντίνας στην Πλατεία της Μαρίας Θηρεσίας και τις γύρω περιοχές των ξακουστών Μουσείων Ιστορίας της Τέχνης και Φυσικής Ιστορίας στη Βιέννη.  Οι “περιπατητές” εισέβαλαν στο “Ρινγκ”, την κεντρική λεωφόρο περιμετρικά του πρώτου τομέα της πρωτεύουσας — ο οποίος, λόγω της μη ανακοινωθείσας διαδήλωσης, δεν είχε αποκλειστεί για την κυκλοφορία των αυτοκινήτων — η αστυνομία είχε ζητήσει, χωρίς να εισακουστεί, τη διάλυση τους εντός 15 λεπτών.  Στη συνέχεια, και μετά τον αποκλεισμό όλων των γύρω περιοχών από τους αστυνομικούς, η πορεία επεδίωξε να κινηθεί προς το κτίριο της Βουλής, όμως, ο μεγάλος αριθμός αστυνομικών δυνάμεων, συνολικά 1.000 αστυνομικοί, με επικεφαλής τον ίδιο τον αρχηγό της Αστυνομίας Γκέρχαρντ Πιούρστλ, τους εμπόδισε με τη βοήθεια και αστυνομικών σκύλων.  Η πορεία στράφηκε προς την αντίθεση κατεύθυνση προς την ξακουστή Κρατική Όπερα και σε μικρότερες ομάδες αναπτύχθηκε σε διάφορα σημεία του Δακτυλίου αλλά και προς το κέντρο της πρωτεύουσας, με, ή χωρίς τη συνοδεία, αστυνομικών, πριν οι ομάδες διαλυθούν αργά το απόγευμα.

Από την πλευρά του το εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων της αντιπολίτευσης μετέδιδε την Κυριακή διαδικτυακά μέσω ” livestream”, μαζί με άλλους διοργανωτές απαγορευμένων διαδηλώσεων, την εκδήλωση του “Για την ελευθερία“, καταγγέλλοντας επανειλημμένα την αυστριακή κυβέρνηση συνασπισμού Λαϊκού Κόμματος και Πράσινων για “επιδίωξη φίμωσης των επικριτών της”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive