Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Νέο μοντέλο lockdown εγκαινιάζουν όλες οι οικονομίες του κόσμου, μέσα σε αυτές και η Ελλάδα – Διαβάστε τι περιλαμβάνει, τι ισχύει για σχολεία, καταστήματα και εστίαση.

Νέα παράταση του lockodown αναμένεται να δοθεί τις επόμενες μέρες. Την νέα παράταση θα την ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Από ότι φαίνεται το lockdown θα «εγκατασταθεί» στην Ελλάδα μέχρι και τον Γενάρη αλλά θα είναι διαφορετικό από ότι ζήσαμε την πρώτη φάση της πανδημίας....

Ο κορονοϊός σαρώνει τον πλανήτη εδώ και 9 μήνες ενώ, δεν φαίνεται ότι θα «εξαφανιστεί» μέχρι το καλοκαίρι του 2021. Όπως όμως έχουν αποφασίσει οι περισσότερες οικονομίες του πλανήτη, μέσα σε αυτές και η Ελλάδα, δεν μπορεί η οικονομία να μένει στο γύψο για όσο διαρκέσει η πανδημία. Συνεπώς, θα βρισκόμαστε σε lockdown με εξαιρέσεις. Εξαιρέσεις που δεν υπήρχαν στην πρώτη φάση της πανδημίας.

Οι εξαιρέσεις και τα σχολεία

Ποιες είναι αυτές; Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανοίξει τα σχολεία, με πρώτα τα δημοτικά σχολεία. Όπως δήλωσε η κ. Κεραμέως αναμένεται η εισήγηση των λοιμωξιολόγων για να ξεκινήσει το άνοιγμά τους. Το ίδιο ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας με μαθητές σχολείου των Χανίων. Η κυβέρνηση θέλει να ανοίξει τα σχολεία καθώς πιστεύουν ότι στα σχολεία δεν υπάρχει διασπορά του ιού. Απ’ την άλλη πλευρά, σήμερα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Ζέρβας ζήτησε να ανοίξουν μετά τις γιορτές κάτι που μπορεί να δημιουργήσει δεύτερες σκέψεις στην κυβέρνηση.
Ψώνια Χριστουγέννων

Παράλληλα, αναμένεται να ανοίξουν τα καταστήματα λιανικής ενόψει των γιορτών. Με την ύφεση για το 2020 να είναι τρομακτική, ξεπερνώντας το 10%, η κυβέρνηση στοχεύει στο άνοιγμα των καταστημάτων για να τονώσει τα κρατικά ταμεία. Για τον λόγο αυτό αναμένεται νέος κωδικός στα SMS στο 13033. Όπως προαναφέραμε, πολλές χώρες παγκοσμίως, εν μέσω lockdown, άρουν περιορισμούς με σκοπό την σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας. Εκεί στοχεύει και η ελληνική κυβέρνηση ανοίγοντας με αυστηρούς κανόνες τα καταστήματα λιανική μέχρι τα Χριστούγεννα. Ήδη ο υπουργός Ανάπτυξης έχει κάνει λόγω για ψώνια μέσω click away όπου ο καταναλωτής θα ψωνίζει από το σπίτι του και θα πηγαίνει στο κατάστημα για να παραλαμβάνει το προϊόν που παρήγγειλε.

Πλέον παραμένει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να μην ανοίξει καθόλου η εστίαση, με τα καφέ και εστιατόρια να παραμείνουν κλειστά μέχρι τέλος του χρόνου. Η πρόταση αυτή ακούγεται ολοένα και περισσότερο από λοιμωξιολόγους τονίζοντας πώς ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα προκαλέσει έκρηξη διασποράς κορονοϊού.

Συνεπώς, lockdown θα υπάρχει, το ίδιο και απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ, απαγόρευση συναθροίσεων, αλλά με κάποιες εξαιρέσεις όπως τα σχολεία και τα καταστήματα. Όπως προαναφέραμε οι οικονομίες, όχι μόνο της Ελλάδας, δεν έχουν την δυνατότητα να παραμείνουν κλειστές μέχρι να εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη. Το σχέδιο είναι να ανοίγουν τομείς της οικονομίας σταδιακά και με κανόνες για να παίρνουν ανάσα και τα κρατικά ταμεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive