Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

Εδώ και τώρα αύξηση στα 12 ν.μ...

Ηχηρή παρέμβαση είχαμε από την Ρωσική Πρεσβεία προ λίγων ημερών, για το κυρίαρχο δικαίωμα όλων των κρατών, ώστε τα χωρικά τους ύδατα να φτάνουν έως τα 12 ναυτικά μίλια. Όπως δε αναφέρει σε ανάρτησή της στα social media η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα, η Ρωσία θεωρεί ως “ακρογωνιαίο λίθο”.... του διεθνούς καθεστώτος των θαλασσών τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της θάλασσας του 1982, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται ρητά το κυρίαρχο δικαίωμα όλων των κρατών για χωρικά ύδατα έως 12 ναυτικά μίλια:

«Η θέση της Ρωσίας ως μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ είναι η θέση αρχής. Θεωρούμε τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 “ακρογωνιαίο λίθο” του διεθνούς καθεστώτος των θαλασσών. Η Σύμβαση προβλέπει ρητά το κυρίαρχο δικαίωμα όλων των κρατών για χωρικά ύδατα έως 12 ναυτικά μίλια και ορίζει τις αρχές και τους τρόπους της οριοθέτησης ΑΟΖ. Αυτό αφορά και τη Μεσόγειο»!

Η παραπάνω απόφαση, που είναι απόφαση του Βλαδίμηρου Πούτιν, θα έπρεπε να “λύσει” τα χέρια του Έλληνα Πρωθυπουργού, ώστε να πράξει αυτό που δεν τόλμησε καμιά άλλη ελληνική κυβέρνηση στο παρελθόν, υπό τον φόβο του τουρκικού casus belli (αφορμή πολέμου)!

Μάλιστα, όταν ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, το ζητάει επίσημα από τον Πρωθυπουργό!

Και δεν με ενδιαφέρει το γιατί όσο κυβερνούσε ο Αλέξης Τσίπρας δεν το έκανε! Με ενδιαφέρει ότι σήμερα το απαιτεί και πρέπει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να το κάνει πράξη, εδώ και τώρα!

Για να σταματήσει ο Ρ. Τ. Ερντογάν τα τσαμπουκαλέματα στο Αιγαίο και την Ν.Α. Μεσόγειο και για να καταλάβει η Άγκελα Μέρκελ, ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη για όλα!

Τελεία και παύλα…    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive