Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

TOYΣ ‘ΕΚΡΑΞΑΝ’ μέχρι και οι ΝεοΔημοκράτες- Την… “ιστορική” γκάφα ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ σε στελέχη του ΥΠΕΞ…

TOYΣ 'ΕΚΡΑΞΑΝ' μέχρι και οι ΝεοΔημοκράτες-  Την… “ιστορική” γκάφα ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ σε στελέχη του ΥΠΕΞ...

Πολιτική κόντρα και μάλιστα σε υψηλότατους τόνους, γκρίνια και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και… τρικυμία προκάλεσε η λέξη “ιστορική” που εμφανίστηκε δίπλα στη Συμφωνία των Πρεσπών στην πρώτη κοινή δήλωση Ελλάδας – ΗΠΑ. Μια λέξη που όπως εμφανίστηκε, έτσι εξαφανίστηκε αλλά είχαν προλάβει να τη δουλέψουνπολλοί! Ο χαρακτηρισμός “ιστορική” για τη Συμφωνία των Πρεσπών στο αρχικό κείμενο της Κοινής Δήλωσης των ΥΠΕΞ που δόθηκε στη δημοσιότητα προκάλεσε… μεγάλη συζήτηση.Το υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε σε ορθή επανάληψη, απαλείφοντας τον επίμαχο χαρακτηρισμό, καθώς ήδη είχε προκληθεί 
αναταραχή ακόμη και μεταξύ στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.Κυβερνητικά στελέχη, ωστόσο, μιλούσαν για αβλεψία που διορθώθηκε και τόνιζαν ότι η θέση της κυβέρνησης απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών ήταν και είναι απολύτως ξεκάθαρη κι ουδέποτε αυτή αναγνωρίστηκε ως «ιστορική» από τη ΝΔ, είτε ως αξιωματική 
αντιπολίτευση είτε ως κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η «αβλεψία» χρεώνεται σε υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών, καθώς δημοσιοποιήθηκε αρχικά εκ παραδρομής ένα draft της Κοινής Δήλωσης, από το οποίο, όμως, θα έπρεπε, σύμφωνα με τις τελικές διορθώσεις, να έχει απαλειφθεί ο χαρακτηρισμός της συμφωνίας των Πρεσπών ως «ιστορικής» και ο οποίος είχε μείνει έτσι στα κείμενα από την εποχή της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τις τότε συζητήσεις Ελλάδας-ΗΠΑ.

Έτσι, η ορθή επανάληψη και η απάλειψη του όρου όχι απλώς ήταν σε γνώση της αμερικανικής πλευράς, αλλά και σε απόλυτη συμφωνία μαζί της. Κατά τον ίδιο τρόπο, κυβερνητικά στελέχη απέρριπταν κατηγορηματικά πως αυτό συνέβη εκ των υστέρων και μάλιστα μετά την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή ή τις εσωκομματικές πιέσεις στη ΝΔ, όπως ισχυρίστηκαν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

EΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ σχολίασε την αφαίρεση με Δελτίο Τύπου:

Όταν στα χαρτιά (που οι ίδιοι γράφουν) δεν ξέρουν τι γράφουν( από αβλεψία όπως οι ιδιοι ισχυρίζονται) φανταζόμαστε τι θα μπορούσαν οι ιδιοι να υπογράψουν παλι από “αβλεψία” για να παραμείνουν στις καρέκλες τους!
Η Νέα Δημοκρατία ας παρακαλέσει και την Google την οποία χρυσοπληρώνει, να «εξαφανίσει» και την αποθηκευμένη εικόνα του ανακοινωθέντος που χαρακτηρίζει την συμφωνία των Πρεσπών, «ιστορική», σαν την προεκλογική τους απάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Follow by Email

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive