Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΥΣ...!! Απόστρατοι Αξιωματικοί Στρατού για Μόρια: Ανησυχούμε για την εθνική ασφάλεια

moria-fotia2
«Αδιανόητο κάποιοι στην πατρίδα μας να συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν το μεταναστευτικό μόνο από την ανθρωπιστική του πλευρά », τονίζει η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού..
Στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Λέσβο, μετά την πυρπόληση και την καταστροφή του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Μόριας, αναφέρεται ανακοίνωση της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), με την οποία επισημαίνεται πως το συμβάν θα πρέπει να εξεταστεί «εκτός από τις άλλες πτυχές του μεταναστευτικού προβλήματος» και ως θέμα που άπτεται της «εθνικής ασφάλειας», ειδικά μετά τα όσα συμβαίνουν στην ανατολική Μεσόγειο με τις προκλήσεις της Τουρκίας.

Η ανακοίνωση συγκεκριμένα έχει ως εξής:

«Βιώνουμε μια ιδιάζουσα κατάσταση στο ΚΥΤ της Μόριας.. Κάποιοι από τους φιλοξενούμενους αποφάσισαν ότι δεν θέλουν να υπακούσουν στους κανόνες της Ελληνικής Πολιτείας για τα μέτρα προστασίας από τον COVID-19, όπως οι υπόλοιποι νομοταγείς πολίτες, τουρίστες και λοιποί φιλοξενούμενοι στη χώρα. Κάποιοι άλλοι βρήκαν την ευκαιρία να ξεσηκωθούν και να κάψουν τα πάντα, την υποδομή που με τόσο κόπο και χρήμα το Ελληνικό Κράτος, η ΕΕ και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και άλλοι πολλοί ευαισθητοποιημένοι φορείς δημιούργησαν για όλους όσοι για διάφορους λόγους εισέρρευσαν στην χώρα τα τελευταία χρόνια.

Τα γεγονότα αυτά δεν μας προξένησαν ιδιαίτερη έκπληξη καθόσον τα βλέπαμε να έρχονται και αποδεικνύουν πόσο σοβαρό θέμα εθνικής ασφαλείας υφίσταται και πρέπει να εξετάζεται, εκτός από τις άλλες πτυχές του μεταναστευτικού προβλήματος.

Το Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Σ. εκφράζει την ανησυχία των μελών του πρωτίστως για το θέμα εθνικής ασφαλείας που έχει δημιουργηθεί, καθώς και για την διαφαινόμενη σταδιακή αλλοίωση του πληθυσμιακού προφίλ παραμεθόριων περιοχών της Ελλάδας και κυρίως των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Σε μια περίοδο που η επιθετική πολιτική της Άγκυρας εκδηλώνεται απροκάλυπτα, το μεταναστευτικό καθώς και ο ισλαμικός παράγοντας εργαλειοποιούνται από την κυβέρνηση Ερντογάν σαν μοχλός πίεσης και εκβιασμού σε βάρος της Ελλάδας και της Ευρώπης, είναι αδιανόητο κάποιοι στην πατρίδα μας να συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν το μεταναστευτικό μόνο από την ανθρωπιστική του πλευρά και να θέλουν να αγνοούν το γεγονός ότι τελικά έχει εξελιχθεί, ως στρατηγικό “όπλο” εναντίον μας.

Για χρόνια ασχολούμενοι με τα θέματα της Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας αλλά και ως ενεργοί και σκεπτόμενοι πολίτες, ενεργά κύτταρα της κοινωνίας, αναγνωρίζουμε το πρόβλημα, γνωστοποιούμε την άποψή μας, και καλούμε τους υπευθύνους να λάβουν όλα τα δέοντα μέτρα, ώστε να μην ζήσουμε χειρότερες καταστάσεις στο μέλλον, καθόσον κάθε μέρα που περνά είναι κρίσιμη και δεν μπορεί να την αφήνουμε να χάνεται. Η αδράνεια σε θέματα ασφαλείας μπορεί να αποτελέσει εξ ίσου κρίσιμη απειλή για την εθνική επιβίωση με αυτήν των ξένων επιβουλέων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive