Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ Η ΑΡΜΕΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ;;

Τι δεν γνωρίζεις για την Αρμενία...




Η Αρμενία είναι μια ακόμη ΕΛΛΗΝΙΚΉ αποικία της αρχαιότητας. Ιδρύθηκε από τον Αρμενο τον Θεσσαλο από το Αρμένιο της Λάρισας....
Η Αρμενική παραδοσιακή φορεσιά είναι σχεδόν ίδια με τη Θεσσαλική.
Η Αρμενία είναι το πρώτο κράτος που ασπάσθηκε επίσημα τον Χριστιανισμό παγκοσμίως, το 301, αιώνες νωρίτερα από την Βυζαντινή Αυτοκρατορία (επίσημα έγινε 79 χρόνια μετά, κυρίαρχη όμως θρησκεία πληθυσμιακά έγινε πολύ αργότερα). Εκεί βρίσκεται και η πρώτη χριστιανική εκκλησία.
Οι Αρμένιοι αν και μονοφυσίτες (λογικό αφού ασπάσθηκαν τον χριστιανισμό πολύ πριν διαμορφωθεί η Θεολόγια) συγκαταλέγεται στις Ανατολικές Χριστιανικές Θρησκείες και έχει δικαιώματα στον Πανάγιο Τάφο..
Η Αρμενία είναι από τα πιο συμπαγή εθνοφυλετικα κράτη με το ποσοστό του γηγενούς πληθυσμού να ανέρχεται στο 97%.
Πολλοί Πόντιοι έχουν την άποψη ότι Ερεβάν (πρωτεύουσα της Αρμενίας) σημαίνει η τελευταία πόλη των Ελλήνων, αν και δεν αποδεικνύεται από πουθενά, η ρίζα της λέξης δείχνει να δίνει υπόσταση στη άγραφη θεωρία, την οποία μάλιστα ακούσαμε πρόσφατα και στην ταινία Το Κόκκινο Ποτάμι.
Οι Αξιωματικοί του στρατού της Αρμενίας εκπαιδεύονται στην Ελλάδα στη σχολή Ευελπίδων και διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις με τους Έλληνες συμμαθητές τους.
Στη φωτογραφία η εθνική φορεσιά της Αρμενίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive