Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΚΑΚΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ & ΤΟΝ ... ΣΥΝΕΛΑΒΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ

Webp.net-resizeimage-2020-09-15T220939.081
Ένα πρωτοφανές περιστατικό συνέβη χθες το απόγευμα στον κάμπο των Φερών, κοντά στο Δέλτα του Έβρου, με 5 Τούρκους πολίτες που μπήκαν λίγο νωρίτερα παράνομα στην χώρα μας για να ζητήσουν πολιτικό άσυλο- έτσι υποστήριξαν-, να επιτίθενται σε νεαρό κτηνοτρόφο όταν τους εντόπισε να τους ζήτησε να περιμένουν την άφιξη των αστυνομικών....

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα Evros-news.gr, το επεισόδιο που έγινε προσπάθεια να κρατηθεί μυστικό απ’ τις αστυνομικές αρχές, συνέβη όταν ο κτηνοτρόφος από τις Φέρες ενώ πρόσεχε τις αγελάδες του οι οποίες έβοσκαν στην περιοχή, αντιλήφθηκε τους 5 Τούρκους, δυο άνδρες και δυο γυναίκες μαζί με ένα παιδί, να έχουν περάσει από τον ποταμό Έβρο στην Ελλάδα. Όπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις και επαναλήφθηκε πολλές φορές στην συγκεκριμένη περιοχή ιδιαίτερα μετά απ’ την γνωστή κρίση του περασμένου Μαρτίου, τους ζήτησε να καθίσουν κάτω και να ακουμπήσουν τα σακίδια και τα κινητά τους, μέχρι να έρθει η αστυνομία για να τους παραλάβει.
Μόλις που πρόλαβε και έστειλε μήνυμα από το κινητό του, όταν ξαφνικά δέχθηκε άγρια επίθεση των δύο ανδρών αλλά και των γυναικών τους, οι οποίοι άρχισαν να τον χτυπούν. Ο νεαρός κτηνοτρόφος που ήταν γεροδεμένος αντέδρασε και πάλεψε μαζί τους, ενώ σε λίγα λεπτά έφτασαν και οι αστυνομικοί στην περιοχή. Τους συνέλαβαν μάλιστα όλους και τους οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Φερών, όπου ο Φεριώτης κτηνοτρόφος υπέβαλλε μήνυση εναντίον τους για την επίθεση, ενώ τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες και για παράνομη είσοδο στην χώρα.
Κι ενώ ο νεαρός ετοιμαζόταν να αποχωρήσει, άκουσε έκπληκτος τους αστυνομικούς να τον ενημερώνουν ότι και αυτός είναι κατηγορούμενος, μετά από απαίτηση των Τούρκων. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι τελευταίοι “απείλησαν” ότι έστειλαν ΒΙΝΤΕΟ από τα κινητά τους σε ανθρώπους με τους οποίους έχουν επαφές στην Ελλάδα και αυτοί επικοινώνησαν με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας… εκβιάζοντας πως θα τα δώσουν στην δημοσιότητα υποστηρίζοντας ότι κακοποιήθηκαν, αν δεν συλληφθεί και δεν απαγγελθούν κατηγορίες και στον Έλληνα κτηνοτρόφο.
Έτσι παρέμεινε και αυτός στο Αστυνομικό Τμήμα και αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης, μαζί με τους Τούρκους. Η είδηση προκάλεσε, όπως είναι απολύτως φυσικό, έντονη αναστάτωση στους συναδέρφους του νεαρού κτηνοτρόφου, αλλά και σε όλους τους κατοίκους των Φερών. Δεν φτάνει που κινδυνεύουν καθημερινά από τις ορδές των λαθρομεταναστών που περνούν ανεξέλεγκτα στην χώρα μας από τον ποταμό Έβρο, δεν φτάνει που καθημερινά έχουμε στην περιοχή… περίεργες φωτιές να ξεσπούν κάθε τόσο, δεν φτάνει που πριν λίγο καιρό λήστεψαν με την απειλή μαχαιριού έναν αγρότη στην ίδια περιοχή δυο Αλγερινοί, αν προσπαθήσουν να προστατεύσουν τον εαυτό τους, οι κάτοικοι βρίσκονται και κατηγορούμενοι.

8 σχόλια:

  1. Δεκαπλασιάζεται η χωρητικότητα του hot spot Ορεστιάδας!

    ''Μέσω του δημοτικού συμβουλίου της Χίου εξήγγειλε ο «άριστος» Μηταράκης την επέκταση του hot spot της… Ορεστιάδας!Πως συνέβη αυτή η… καραμπόλα; Δημοτικοί σύμβουλοι τον ρώτησαν αν θα τολμούσε να κάνει σε άλλα μέρη της Ελλάδος αυτά που κάνει στην Χίο και ανέφεραν ενδεικτικά τον Έβρο. Η απάντηση που πήραν, είναι ότι ήδη έχουν αρχίσει εργασίες επέκτασης του συγκεκριμένου hot spot, με πλάνο να γίνει ίσης χωρητικότητας με το hot spot της Σάμου.
    Το οποίον σημαίνει, πως από 500 λαθρομετανάστες που φιλοξενεί σήμερα, θα επεκταθεί τόσο όσο να μπορεί να φιλοξενήσει 5.000! Κι εδώ προκύπτει το εύλογο ερώτημα: γιατί άραγε γίνεται τόσο μεγάλη επέκταση, αφού η χούντα ανακοίνωσε πως ενισχύει τον υφιστάμενο φράχτη του Έβρου και τον επεκτείνει, ενώ παράλληλα ισχυρίζεται πως «δεν περνάει κανείς» από τον Έβρο;

    Επεκτείνεται και το hot spot της Μόριας! ...Η περίπτωση της επέκτασης του hot spot της Ορεστιάδας, δεν είναι η μοναδική. Αναρτήθηκε προ ημερών στην «Διαύγεια», πρόσκληση του υπουργείου (Λαθρο)Μετανάστευσης για τη μίσθωση εκτάσεων γύρω από το υφιστάμενο hot spot στη Μόρια της Λέσβου, με σκοπό την επέκτασή του! Ιδού τι αναφέρει το ΦΕΚ:
    «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ για τη μίσθωση γεωτεμαχίων στη θέση «Πουριά−Μάρμαρο−Μυρσίνη-Αγ.Σύλλας-Μαντζάρι» της Δημοτικής Ενότητας Μυτιλήνης του Δήμου Μυτιλήνης της Π.Ε. Λέσβου, Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, για την επέκταση του ήδη υφιστάμενου Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης και την εγκατάσταση Δομής της παρ. 4 του άρθρου 8 του ν. 4375/2016». Μάλιστα, η διάρκεια της ανωτέρω μίσθωσης θα άρχεται από την υπογραφή της σύμβασης μισθώσεως και θα λήγει την 31-12-2025, ενώ το υπουργείο (Λαθρο)Μετανάστευσης έχει το δικαίωμα να παρατείνει τη μίσθωση για πέντε επιπλέον έτη, ήτοι μέχρι την 31-12-2030! ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εχουμε αναφερθει επανειλημμενα για το ποσο επικινδυνο για την χωρα μας ειναι η δημιουργια αλβανικου παραγοντα και μιας δευτερης μικρης αλβανιας στο εσωτερικο της πατριδας μας,θα τα βρουμε ολα μπροστα μας και θα τα λουστουμε για τα καλα:

    Τι συζητήθηκε στο δείπνο Μητσοτάκη-Ράμα

    https://www.capital.gr/politiki/3480958/ti-suzitithike-sto-deipno-mitsotaki-rama

    ''Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην παρουσία της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία που πρέπει να αποτελεί γέφυρα φιλίας και συνεργασίας των δύο λαών, ενώ έμφαση δόθηκε στην ενίσχυση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων. Εξέφρασαν δε την ικανοποίησή τους για την απολύτως ομαλή ενσωμάτωση των Αλβανών πολιτών που διαμένουν στη χώρα μας.''

    Εμπρησμός στο κέντρο αλλοδαπών στη Σάμο: Έξι προσαγωγές παράνομων μεταναστών για την φωτιά

    https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/915269_samos-exi-prosagoges-paranomon-metanaston-gia-tin-fotia-sto

    ''Έξι παράνομοι μετανάστες προσήχθησαν το βράδυ της Τρίτης, καθώς θεωρούνται ύποπτοι για τη φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 20.30 σε δασική έκταση σε μικρή απόσταση από το ΚΥΤ της Σάμου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών, η πυρκαγιά πιθανότατα οφείλεται σε εμπρησμό, ενώ πριν από λίγη ώρα προσήχθησαν από την Αστυνομία έξι νεαροί αλλοδαποί, που φιλοξενούνται στο ΚΥΤ και εξετάζονται για τυχόν εμπλοκή τους στην υπόθεση. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε λόφο κοντά στο ΚΥΤ στη Σάμο και καίει πουρνάρια και άλλη χαμηλή βλάστηση.
    Ωστόσο σύμφωνα με την Πυροσβεστική παρουσιάζει πολύ καλύτερη εικόνα, καθώς δεν φυσάει στην περιοχή, γεγονός που διευκολύνει το έργο των πυροσβεστών και δεν απειλείται το ΚΥΤ.Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 40 πυροσβέστες με εννέα οχήματα.''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η χωρα οδευει προς διαλυση:
    στοχος-σκοπος η πληρη αντικατασταση των ντοπιων γηγενων ελληνων με λαθρομεταναστες,γι΄αυτον τον λογο διαφοροι παραγοντες οπως η Ε.Ε. κυριως αλλα και αλλοι(π.χ. ΟΗΕ,ΗΠΑ,ΔΝΤ,ΜΚΟ,αραβικος συνδεσμος,διαφορα κρατη,εξωτερικοι και εσωτερικοι φορεις κλπ...)προκειμενου να νομιμοποιησουν την λαθροεισβολη και τον λαθροεποικισμο στην πατριδα μας ωστε να παραμεινουν για παντα σε αυτην ολων των ειδων των λαθροεποικιστων στελνουν συνεχως ανθρωπινο δυναμικο προκειμενου να στελεχωσουν και να εκπαιδευσουν τις υπηρεσιες ασυλου,στελνουν συνεχως ενα σκασμο χρηματα και κονδυλια,στηνουν και δημιουργουν συνεχως νεες δομες σε ολη την επικρατεια της χωρας,γεμιζουν απο ακρη σε ακρη την πατριδα μας με ΜΚΟ που επιβαλλουν την ατζεντα τους στο λαθρομεταναστευτικο κλπ...:

    VW και Siemens ενισχύουν με 5 εκατ. ευρώ τους πρόσφυγες στη Μόρια

    https://www.capital.gr/auto/3480951/vw-kai-siemens-enisxuoun-me-5-ekat-euro-tous-prosfuges-sti-moria

    '' Οι δύο γερμανικές εταιρείες ανακοίνωσαν ότι προσφέρουν άμεσα το ποσό των 5 εκατ. ευρώ προς ενίσχυση των προσφύγων της Μόριας.Σε κοινή ανακοίνωση τους, οι CEO των Siemens και VW, Joe Kaeser και Herbert Diess, επισημαίνουν τα εξής:
    "Όλοι έχουμε δει τις συγκλονιστικές εικόνες από τη Μόρια και το νησί της Λέσβου. Οι συνθήκες για τους πρόσφυγες είναι απελπιστικές, η πλειονότητά τους έχουν χάσει ό,τι λίγα είχαν. Υπάρχει συχνά αδυναμία για κάλυψη των βασικών αναγκών τους. Σε αυτήν την κατάσταση, πιστεύουμε ότι είναι ανθρωπιστική μας ευθύνη να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες, τους ενήλικες και όλα τα παιδιά, γρήγορα και με όσο το δυνατόν λιγότερη γραφειοκρατία. Δεδομένης της κατάστασης, οργανισμοί με εμπειρία, όπως ο Ερυθρός Σταυρός, θα διασφαλίσουν ότι η βοήθειά μας θα φτάσει γρήγορα σε όσους έχουν ανάγκη και ότι θα δοθεί η κατάλληλη φροντίδα και υποστήριξη στους πρόσφυγες.”
    Όπως γνωστοποίησαν οι δύο πλευρές που στο πρόσφατο παρελθόν έχουν προβεί σε αντίστοιχες κινήσεις ενίσχυσης ανθρώπων που βρίσκονται σε ανάλογες περιστάσεις, τα κεφάλαια ύψος 5 εκατ. θα δοθούν εν προκειμένω στον Γερμανικό Ερυθρό Σταυρό (DRK) για την υποστήριξη των πρωτοβουλιών βοήθειας του Διεθνούς Κινήματος Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου για εκτοπισμένους στην Ελλάδα.''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χειροπέδες σε έναν 30χρονο Αλβανό και σε μια 25χρονη Ελληνίδα για ναρκωτικά

    https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/915118_heiropedes-se-enan-30hrono-alvano-kai-se-mia-25hroni

    ''Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ, συνέλαβαν στο κέντρο της Αθήνας, έναν 30χρονο Αλβανό και ...., για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, αστυνομικοί που περιπολούσαν στο κέντρο της Αθήνας και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών σχετικά με άτομο που διακινεί ναρκωτικές ουσίες στην περιοχή, εντόπισαν τον 30χρονο, ο οποίος μόλις τους είδε πέταξε ένα τσαντάκι που κρατούσε και προσπάθησε να τραπεί σε φυγή.Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ τον καταδίωξαν και τον ακινητοποίησαν.Στο τσαντάκι που πέταξε ο αλλοδαπός βρέθηκαν 25 συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 30 γραμμάρια κάνναβης.
    Σε έρευνα που ακολούθησε στo σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 957 συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους 2.320 γραμμαρίων, 2 ζυγαριές ακριβείας και πλήθος από σακουλάκια επιμερισμού.Τα δύο άτομα, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.''

    ΕΛ.ΑΣ: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί που «ρήμαζαν» σταθμευμένα αυτοκίνητα στα νότια προάστια

    https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/915133_elas-synelifthisan-dyo-allodapoi-poy-rimazan-stathmeymena

    ''Η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛΑΣ), ανακοίνωσε πως προχώρησε στη σύλληψη δύο ατόμων, οι οποίοι κατηγορούνται για κλοπές από σταθμευμένα αυτοκίνητα στα νότια προάστια της Αττικής.Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο αλλοδαπούς, από Κονγκό και Σομαλία, οι οποίοι διέπρατταν κλοπές από σταθμευμένα αυτοκίνητα στις περιοχές της Αργυρούπολης και του Αλίμου.Οι κακοποιοί συνελήφθησαν, στην Αργυρούπολη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, ως μέλη συμμορίας.Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι δύο δράστες διέρρηξαν αυτοκίνητο στην Αργυρούπολη, αλλά έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς που περιπολούσαν οι οποίοι τους ακινητοποίησαν και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ελληνικού – Αργυρούπολης.Στην κατοχή του ενός βρέθηκε κινητό τηλέφωνο που, όπως διαπιστώθηκε, νωρίτερα από το εσωτερικό Ι.Χ αυτοκινήτου στον Άλιμο.Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συνελήφθησαν 5 ισλαμιστές-μουσουλμανοι στην Λέσβο για τον εμπρησμό της Μόριας - Αναζητείται ένας έκτος

    https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/915123_mhrysohoidis-synelifthisan-oi-empristes-toy-kyt-tis-morias-sti

    ''Πέντε ισλαμιστές-μουσουλμάνοι συνελήφθησαν για τον εμπρησμό της Μόριας προ ολίγων ημερών ενώ αναζητείται και ένας έκτος αλλοδαπός.Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ανακοίνωσε πως συνελήφθησαν πέντε άτομα για τον εμπρησμό του καταυλισμού της Μόριας.«Οι εμπρηστές της Μόριας κρατούνται. Είναι πέντε νεαρά άτομα αλλοδαποί» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
    Ολόκληρη η δήλωσή του έχει ως εξής:
    «Οι εμπρηστές της Μόριας κρατούνται. Είναι πέντε νεαρά άτομα αλλοδαποί. Αναζητείται άλλος ένας. Η αστυνομία δούλεψε μεθοδικά, έβαλε τέλος σε σενάρια και αβάσιμες υποθέσεις. Οι κάθε λογής ακραίοι διαψεύσθηκαν και πάλι. Το κράτος ανασυντάσσεται. Αποδεικνύει κάθε μέρα ότι είναι εδώ με αυστηρότητα, ευαισθησία, νομιμότητα και ανθρωπισμό», τόνισε ο υπουργός.
    Εμείς απλά θα θυμίσουμε ότι στον καταυλισμό της Μόριας έχουν δημιουργηθεί ένοπλες ομάδες τζιχαντιστών που κάνουν κυριολεκτικά ότι θέλουν.Στην φωτογραφία που ακολουθεί και έχει δημοσιεύσει το pronews.gr θα δείτε πως έχουν φτιάξει αυτοσχέδια φονικά δόρατα.''

    Λέσβος: Συνελήφθη και ο έκτος Αφγανός για τον εμπρησμό της Μόριας

    https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/915207_lesvos-synelifthi-kai-o-ektos-afganos-gia-ton-emprismo-tis

    ''Συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης και ο έκτος Αφγανός για τον εμπρησμό της Μόριας. Να υπενθυμίσουμε ότι το πρωί είχαν συλληφθεί πέντε παράνομοι μετανάστες και οι Αρχές έψαχναν και τον έκτο. Συνολικά για τον εμπρησμό του ΚΥΤ της Μόριας, η ΕΛ.ΑΣ., έχει προχωρήσει σε έξι συλλήψεις. Πρόκειται για έξι Αφγανούς, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι ενήλικοι, ηλικίας 19-20 χρονών, και οι δύο... "ασυνόδευτοι ανήλικοι", 17 χρονών, όπως δηλώνουν οι ίδιοι βέβαια.

    Οι δύο ανήλικοι Αφγανοί, μετά τη φωτιά στη Μόρια, είχαν πάει σε δομές της Θεσσαλονίκης και της Πιερίας.Σύμφωνα με πληροφορίες, αναγνωρίστηκαν από μάρτυρα για τις συμπλοκές και τους εμπρησμούς, ενώ παράλληλα συνδυάστηκε βιντεοληπτικό υλικό από social media και Facebook, το οποίο δείχνει κάποιους νεαρούς με χαρτόνια να βάζουν φωτιά σε χόρτα, σε εξωτερικό χώρο του ΚΥΤ Μόριας.Αρχικά συνελήφθησαν οι πέντε από τους έξι αλλοδαπούς και το απόγευμα και ο έκτος, ο οποίος είχε ταυτοποιηθεί και αναζητείτο.''

    για περισσοτερα στοιχεια εδω:

    Οι «ανήλικοι» Αφγανοί που έκαψαν τη Μόρια είχαν μεταφερθεί αεροπορικώς στη Θεσσαλονίκη ως «ασυνόδευτοι» (βίντεο)

    https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/915218_oi-anilikoi-afganoi-poy-ekapsan-ti-moria-eihan-metaferthei (αξιζει να διαβαστει ολο)

    · → δεν προκειται για νεαρους αλλα για μαντραχαλους,αμεση απελαση

    · → απο τα καμαρια τους ασυνοδευτους μαντραχαλους που κληρονομουμε ως χωρα,
    και να ειστε σιγουροι οτι θα επιβραβευτουν και με πολιτικο ασυλο(αν δεν εχει γινει ηδη) αντι της απελασης,ενα κρατος οπερετα που στην ουσια επιβραβευει τον εποικισμο και οδηγει την χωρα σε διαλυση,αντι να τον χωσουν μεσα στην φυλακη για καποια χρονια σε συνδυασμο με καταναγκαστικη εργασια και μετα να ακολουθησει η διαδικασια της απελασης

    → και οπως βλεπετε σε πολλες απο τις περιπτωσεις,εκει που ειχαμε ενηλικες αλλοδαπους εγκληματιες αρχιζει με αυξητικες τασεις να εχουμε και νεους-ανηλικους-αλλοδαπους εγκληματιες και για απελαση ουτε λογος φυσικα,τους επιτρεπεται να κανουν οτι γουσταρουν χωρις καμια επιπτωση και συνεπεια,το θεμα ειναι οπως ειπα να απελαθουν μετα την τιμωρια τους εκει δειχνεις οτι εισαι σοβαρο κρατος ολα τα αλλα ειναι για να λεμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κιλκίς: Οι μισοί μαθητές στο γυμνάσιο της Αξιούπολης είναι αλλοδαποί

    https://www.pronews.gr/koinonia/915122_kilkis-oi-misoi-mathites-sto-gymnasio-tis-axioypolis-einai-allodapoi (αξιζει να διαβαστει ολο)

    ''Την αντίδρασή τους εκφράζουν οι γονείς μαθητών του γυμνασίου της Αξιούπολης, στο Κιλκίς, για τα μικτά τμήματα που έχουν δημιουργηθεί.Ο όγκος μαθητών προερχόμενων από άλλες χώρες είναι μεγάλος, καθώς στην πρώτη τάξη του γυμνασίου έχουν εγγραφεί για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα 46 αλλοδαποί μαθητές που διαμένουν σε διαμερίσματα στους αστικούς ιστούς Πολυκάστρου και Αξιουπόλεως και κυρίως στη δομή φιλοξενίας της Νέας Καβάλας και 51 μαθητές ελληνικών οικογενειών.
    Οι αλλοδαποί μαθητές δεν γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα, ενώ υπάρχει και ζήτημα υγιεινής λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι γονείς τονίζουν ότι όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση, αλλά θα πρέπει να γίνουν ανεξάρτητα τμήματα, καθώς η παρουσία μαθητών με ουσιαστικά μηδενική γνώση της ελληνικής γλώσσας θα επιδράσει αρνητικά στην ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης για το σύνολο των μαθητών και θα πέσει το μαθησιακό επίπεδο συνολικά, σε ολόκληρη τη τάξη.
    Το θέμα είχε τεθεί και στην υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, από πλευράς της δημοτικής αρχής Παιονίας, της κοινότητας Αξιούπολης και εκπροσώπων του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, χωρίς ωστόσο να λάβουν δεσμεύσεις από μέρους της για αλλαγή των δεδομένων.

    ....Από τη συνέλευση προέκυψε ομοφώνως η απόφαση για αποχή από τα μαθήματα του γυμνασίου, μέχρι οι αρμόδιες εκπαιδευτικές προχωρήσουν στις απαραίτητες διορθώσεις των έως τώρα αποφάσεών τους και να δώσουν λύση στο εν λόγω πρόβλημα, καθώς λόγω της πρόσφατης κοινής υπουργικής απόφασης για την απαγόρευση εξόδου δύο εβδομάδων όσων διαμένουν σε δομές, όπως αυτή της Νέας Καβάλας, η πρώτη ημέρα στο γυμνάσιο έγινε χωρίς την παρουσία μαθητών προερχομένων από αυτήν.
    «Η εν λόγω απόφαση αποτελεί μέτρο πίεσης για τους ιθύνοντες και θα κοινοποιηθεί προς όλους τους αρμόδιους εκπαιδευτικούς φορείς και πολιτικούς παράγοντες του Κιλκίς, με στόχο να επιλυθεί το ζήτημα πριν από τη λήξη της καραντίνας στη δομή της Νέας Καβάλας και να συνεχισθεί η σχολική χρονιά υπό προϋποθέσεις ευνοϊκότερες για όλους τους μαθητές, Έλληνες και μη», ανέφερε σχετικά η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, Παναγιώτα Παπαδοπούλου.Όπως πρόσθεσε: «Λέμε ναι στην εκπαίδευσή τους, αλλά υπό συνθήκες που δεν θα υποβαθμίζουν την εκπαίδευση των δικών μας παιδιών».''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι διαδικασίες ασύλου θα επαναληφθούν "τις ερχόμενες ημέρες" για τους αιτούντες άσυλο στη Λέσβο

    https://www.capital.gr/epikairotita/3480907/oi-diadikasies-asulou-tha-epanalifthoun-tis-erxomenes-imeres-gia-tous-aitountes-asulo-sti-lesbo

    '' Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, περίπου 11.000 άνθρωποι έχουν καταθέσει αιτήσεις για άσυλο και περιμένουν απάντηση στη Λέσβο, 1.400 έχουν λάβει διεθνή προστασία και 900 έχουν λάβει αρνητική απάντηση σε δεύτερο βαθμό στις αιτήσεις τους για άσυλο.Οι αιτούντες άσυλο στη Λέσβο είναι κατά 77% Αφγανοί, ενώ το 8% είναι Σύροι και 7% προέρχονται από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, σύμφωνα με την ίδια πηγή.''

    Εξιχνιάστηκε στυγερή δολοφονία που έγινε πριν από 18 χρόνια στον Βόλο - Συνελήφθησαν δύο Αλβανοί

    https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/915084_exihniastike-stygeri-dolofonia-poy-egine-prin-apo-18-hronia

    ''Μία δολοφονία στο Βόλο, η οποία είχε συγκλονίσει την πόλη το 2002, εξιχνιάστηκε με τη συμβολή της τεχνολογίας.Η ψηφιοποίηση του εγκληματολογικού αρχείου της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας οδήγησε στη σύλληψη δύο ανδρών αλβανικής καταγωγής για τη δολοφονία μιας ηλικιωμένης πριν από δεκαοκτώ χρόνια. Οι δράστες είχαν παραβιάσει την οικία της άτυχης γυναίκας και αφού την κακοποίησαν, προκαλώντας της πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι και μαχαιρώνοντάς την, απέσπασαν αντικείμενα αξίας.
    Στον τόπο του εγκλήματος είχε βρεθεί ένα παλαμικό αποτύπωμα, στην πόρτα του σπιτιού, το οποίο όμως δεν είχε καταστεί δυνατό να οδηγήσει στην εξιχνίαση του εγκλήματος και στη σύλληψη του δολοφόνου. Εν τέλει, με τη χρήση της τεχνολογίας έγινε η ταυτοποίηση και οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν αρχικά στη σύλληψη ενός υπόπτου αλβανικής καταγωγής.
    Η στυγερή δολοφονία της 71χρονης Χρυσούλας Σπαθούλα έγινε πριν από δεκαοκτώ χρόνια στο Διμήνι Βόλου. Το αποτύπωμα, που βρέθηκε τότε αλλά μόλις τώρα ταυτοποιήθηκε, ανήκε σε έναν 43χρονο Αλβανό οικοδόμο που ζει στο Βόλο και σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα, βάσει του οποίου συνελήφθη. Μετά την απολογία του, στην οποία ισχυρίστηκε ότι δεν δολοφόνησε αυτός την 71χρονη, προφυλακίστηκε στον Κορυδαλλό.

    Στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης, ο δολοφόνος αποκάλυψε ότι τη δολοφονία της ηλικιωμένης είχε διαπράξει ένας 44χρονος ομοεθνής του, με αποτέλεσμα να εκδοθεί και για αυτόν ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Όμως, παρέμενε άφαντος έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (13/09), οπότε πέρασε παράνομα τα ελληνοαλβανικά σύνορα με το ΙΧ αυτοκίνητο με το οποίο τον μετέφερε παράνομα προς το εσωτερικό της χώρας μια 46χρονη συμπατριώτισσά του.
    Οι αστυνομικοί της Δίωξης Διασυνοριακού Εγκλήματος Κρυσταλλοπηγής σταμάτησαν το όχημα τυχαία για έλεγχο, σε περιοχή της Φλώρινας, και τότε διαπίστωσαν ότι σε βάρος του εκκρεμούσε το ένταλμα που είχε εκδοθεί από τον ανακριτή του Α’ Τμήματος Πλημμελειοδικών Βόλου. Έτσι, συνελήφθη κι αυτός και οδηγήθηκε μαζί με την 46χρονη στoν εισαγγελέα Πρωτοδικών Καστοριάς, που διέταξε τη μεταγωγή του 44χρονου στη μαγνησιακή πρωτεύουσα για να απολογηθεί.''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. • ο εχθρος εχει μπει ηδη μεσα,ξεκινησε πλεον για τα καλα και ο τουρκοεποικισμος(μεσω της αγορας εξοχικων κατοικιων,χρυσης βιζας,πολιτικου ασυλου,τουρκων εργαζομενων,εγκαταστασης τουρκικων επιχειρησεων και εξαγορας ελληνικων απο τουρκους κλπ...)δυστυχως φοβαμαι οτι σε βαθος χρονου θα δημιουργηθει για τα καλα ισχυρη τουρκικη κοινοτητα στην πατριδα μας

    κανενα ασυλο σε βρωμοτουρκους,κινδυνευουμε να γεμισουμε και με τουρκαλαδες:

    · → ευστοχο σχολιο φιλου:

    ''DemetrisTheGreat
    Οι πραξικοπηματίες, καταπατητές της τουρκικής δημοκρατίας, στρατιωτικοί, σχεδιαστές των σχεδίων "Βαριοπούλα" κ.λ.π. και πρώτοι εισβολείς σε περίπτωση εισβολής στην Ελλάδα ζητούν από την Ελλάδα να έρθει σε κόντρα με ένα "φίλο" κράτος για να σώσουμε το τομάρι τους. Και η έξυπνη ελληνική δικαιοσύνη αποφαίνεται ότι στην "φίλη" και γείτονα Τουρκία δεν υπάρχει κράτος δικαίου αλλά όποιος δεν αισθάνεται πλέον ασφαλής, Τούρκος ή πρόσφυγας θα βρίσκει μια παρήγορη αγκαλιά στην Ελλάδα.''

    · → η αποφαση της ελληνικης δικαιοσυνης ανοιγει τον ασκο του αιολου ωστε χιλιαδες τουρκοι να συρρεουν πλεον στην ελλαδα προκειμενου να αιτηθουν ασυλο,τσουναμι τουρκων θα σου ερχονται πλεον για να αιτηθουν ασυλο(ηδη πλεον χιλιαδες βρισκονται στο εδαφος σου και ζητουν πολιτικη προστασια),η πιο ενδεδειγμενη λυση εαν δεν ηθελαν να τους γυρισουν πισω στην τουρκια θα ηταν να τους εστελναν στο στρασβουργο

    Θεσσαλονίκη: Τούρκοι αντικαθεστωτικοί μιλούν για όσα πέρασαν στη χώρα τους

    https://gr.euronews.com/2019/11/22/thessaloniki-tourkoi-antikathestotikoi-miloun-gia-osa-perasan-stin-xora-tous (αξιζει να διαβαστει ολο και να δειτε και το βιντεο,και μαλιστα ο μπαξες εχει απο ολα να και οι οικογενειες λαθροεισβολεων τουρκων οπου η καθεμια εχει απο τρια παιδια και ανω μαλιστα μια οικογενεια εχει 5 παιδια οταν ο ελληνας δεν μπορει να κανει ουτε ενα,για να καταλαβετε ποιοι θα επικρατησουν και θα πλειοφηφησουν πολυ συντομα δημογραφικα στην πατριδα μας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive