Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

" Ἑλλήνων προμαχοῦντες Ἀθηναῖοι Μαραθῶνι χρυσοφόρων Μήδων ἐστόρεσαν δύναμιν". Της Ντορέτας Πέππα

Και ο Φειδιππίδης έτρεξε με πάθος και ορμή μεγάλη, μετά τη μάχη του Μαραθώνα, να φέρει το χαρμόσυνο νέο στην Αθήνα. Φτάνοντας, είπε μόνο: "Νενικήκαμεν" και ξεψύχησε. Προς τιμήν του, τελείται ο Μαραθώνιος δρόμος. Πώς θα τιμήσουν αύριο τη μνήμη του και τη μνήμη των μαχητών και των πεσόντων στο Μαραθώνα, οι μικροί σήμερα "μασκοφόροι"; Με τι πνευμόνια, με τι ανάσα θα τρέξουν;...Ούτε μέχρι τα μισά δε θα έχουν την αντοχή να φθάσουν, αν τραβήξει πολύ αυτή η μασκαράτα. Φοβάμαι μήπως τα σημερινά παιδιά γίνουν η θλιβερή γενιά κάποιων καχεκτικών νέων ενός συννεφιασμένου αύριο. 
"Θα στενάξουν οι νέοι και το αίμα τους αναίτια θα γεράσει", όπως προφήτευσε ο μεγάλος μας ποιητής Οδυσσέας Ελύτης. 
Πολλά κακουργήματα έχουν στο μυαλό τους αυτοί οι εξουσιαστές, όλοι όσοι "κόπτονται" για την υγεία μας... 
Να έχετε κατά νου πως η μεγαλύτερη απάτη εις βάρος της ανθρωπότητας ήταν και είναι όταν σας λένε ότι υπάρχει κάποιος (ένας Σωτήρας) ή κάτι (ένα πλασέμπο) που μπορεί να σας σώσει από το θάνατο. 
Ψέμα μέγιστο, κανείς δε γλιτώνει από το θάνατο, ούτε οι ήρωες! 
Αθάνατος ουδείς στον κόσμο της φθοράς και του μεταβλητού! 
Αλλά όταν πιστέψεις, όταν αρπαχτείς απ' αυτό το ψέμα, τότε δεν πεθαίνεις μια μόνο φορά, αλλά χίλιες φορές πεθαίνεις καθημερινά, ζώντας με την αγωνία της αποφυγής του θανάτου και μη ζώντας ποτέ πραγματικά μια ολόκληρη ζωή... 
Τι γενιά μισόζωη και φοβισμένη θα φέρει τούτη η καινούργια θανατερή "Σωτηριολογία"; 
Κι άραγε, θα φανεί κάποιος Μιλτιάδης το "νενικήκαμεν" να φέρει πάλι; Εύχομαι να υπάρξει και ο στρατηγός και οι μαχητές και η ψυχή!... 
Για την ώρα, σήμερα, που είναι η επέτειος της μάχης του Μαραθώνα, αφού θυμηθούμε το περίφημο ρητό του Σιμωνίδη του Κείου: " Ἑλλήνων προμαχοῦντες Ἀθηναῖοι Μαραθῶνι χρυσοφόρων Μήδων ἐστόρεσαν δύναμιν" (Πρόμαχοι των Ελλήνων όντες οι Αθηναίοι στον Μαραθώνα, των χρυσοφόρων Μήδων αφάνισαν τη δύναμη), ας πούμε: 
"Χρόνια πολλά, Ελλάδα! Χρόνια πολλά, Έλληνες!" 
Και ας αγκαλιαστούμε σφιχτά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive