Κυριακή 9 Αυγούστου 2020

Καλή η αποσυμφόρηση, αλλά τι γίνεται με όσους λαθρομετανάστες μεταφέρονται στην ηπειρωτική Ελλάδα;

Για πρόοδο στην αποσυμφόρηση των νησιών, περιορισμό εισόδων και επιστροφές κάνει λόγο το ενημερωτικό σημείωμα του υπουργείου Μετανάστευσης για τον Ιούλιο, χωρίς όμως να αγγίζει το κρίσιμο ερώτημα:...
Τι κάνουν όλοι αυτοί οι λαθρομετανάστες που μεταφέρονται στην ηπειρωτική Ελλάδα, πολλοί εκ των οποίων έχουν πάρει «χαρτιά», αλλά θέλουν να συνεχίσουν να βρίσκονται εντός συστήματος για να εξασφαλίζουν σίτιση, στέγαση και επιδόματα;
Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για «μετρήσιμα αποτελέσματα» και σημειώνεται ότι τον Ιούλιο υπήρξε μικρή αύξηση των ροών. Από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούλιο του 2020 μεταφέρθηκαν στην ενδοχώρα 21.686 άτομα. Ο συνολικός πληθυσμός των διαμενόντων σε ΚΥΤ και σε κάθε είδους δομές φιλοξενίας μέσα σε 7 μήνες μειώθηκε κατά 29,6% και σε απόλυτους αριθμούς κατά 12.428 άτομα.
Ο Νότης Μηταράκης δήλωσε ότι «γυρίζουμε σελίδα» και τόνισε: «Αυτοί που δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας θα απελαθούν, ενώ παράλληλα ξεκίνησαν και οι εθελοντικές επιστροφές. Τώρα, βασική προτεραιότητα είναι και ο περιορισμός των χώρων φιλοξενίας, καθώς θα κλείσουμε 67 δομές εντός του έτους».

2 σχόλια:

  1. Από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούλιο του 2020 μεταφέρθηκαν στην ενδοχώρα 21.686 άτομα.

    να μην ανησυχουν οι κατοικοι των νησιων,
    αυτο σημαινει αποσυμφορηση κατα τον @ μηταρακη αβερτα ασυλο και μεταφορα στην ενδοχωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο μπουμπούκος λέει "Μα θα τους ενσωματώσουμε", άρα λοιπόν ας μην ανησυχήσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive