Σάββατο 8 Αυγούστου 2020

Απίστευτο! Έδωσαν την συμφωνία με την Αίγυπτο πρώτα στους δημοσιογράφους και μετά στα κόμματα! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ το κείμενο της συμφωνίας Ελλάδας -Αιγύπτου για την ΑΟΖ



dendias-soykri-symfonia
Το πολίτευμα της… μιντιακής δημοκρατίας φαίνεται πως λανσάρει η Κυβέρνηση, η οποία προέβη σε μια απίστευτη κίνηση. Έδωσε πρώτα στους δημοσιογράφους τη συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ της Ελλάδας με την Αίγυπτο και μετά στα κόμματαΌπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των κομμάτων επιδόθηκαν σε αγώνα δρόμου προκειμένου να παραλάβουν τη συμφωνία και να την μελετήσουν!...
 Συνολικά πέντε άρθρα περιλαμβάνει η Συμφωνία Οριοθέτησης Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου.
Στο Προοίμιο της Συμφωνίας αναφέρεται ρητώς ότι τα δύο κράτη αναγνωρίζουν τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS), ενώ στο Άρθρο 1 ορίζεται σαφώς ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε μερική θαλάσσια οριοθετική γραμμή.
Όπως αναφέρεται, αν οποιοδήποτε από τα δύο συμβαλλόμενα Μέρη αρχίσει τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων με σκοπό την οριοθέτηση ΑΟΖ με άλλο κράτος που μοιράζεται με τα δύο Μέρη τις θαλάσσιες ζώνες τους, το Μέρος αυτό προτού καταλήξει σε συμφωνία με το τρίτο κράτος θα πρέπει να διαβουλευθεί και να ενημερώσει το άλλο Μέρος της Συμφωνίας.
Παράλληλα, προβλέπεται ότι όπου υπάρχουν φυσικοί πόροι που εκτείνονται στις δύο ΑΟΖ των Μερών, τότε οι δύο χώρες θα συνεργαστούν ώστε να βρεθεί μία συμφωνία κοινής εκμετάλλευσης.
Στη Συμφωνία περιλαμβάνεται και ο χάρτης, όπως και οι ακριβείς συντεταγμένες που ορίζουν την ΑΟΖ.

1 σχόλιο:

  1. ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΜΕ ΜΠΟΥΡΓΚΑ΄ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ,ΑΙΣΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive