Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Φωτογραφία του κομήτη Neowise πάνω από τα Μετέωρα. ΦΩΤΟ

Φωτογραφία μοναδικής ομορφιάς τραβήχτηκε από τον φωτογράφο, Κωνσταντίνο Εμμανουηλίδη, όταν ο κομήτης Neowise πέρασε πάνω από τα Μετέωρα. Ο C/2020 F3, όπως είναι γνωστός επίσημα, έγινε ορατός από την Ελλάδα, με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών να δημοσιεύει φωτογραφία η οποία....
τραβήχτηκε από το Γρεγολίμανο Β. Εύβοιας, στις 10/7 και ώρα 4:50 π.μ.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο κομήτης προέρχεται από τα πιο μακρινά και παγωμένα μέρη του Ηλιακού συστήματος, με το κοντινότερο πέρασμά του από τον πλανήτη μας να αναμένεται στις 22 Ιουλίου. Η απόστασή του, δε, των 103 εκατομμυρίων χιλιομέτρων, θεωρείται ασφαλής.
Ο φωτογράφος που ανέβασε τη συγκεκριμένη φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook έγραψε: «Ο κομήτης Neowise συναντάει τα Μετέωρα!
Αρχικά σκεφτόμουν πως δεν έχω λόγια να περιγράψω αυτό που έβλεπα με τα μάτια μου την ώρα που εμφανίστηκε πίσω από τα Μετέωρα, όμως έχω μια φωτογραφία!
Από την Χαλκιδική και μετά την προετοιμασία της χθεσινής εικόνας, στο αυτοκίνητο χωρίς ύπνο μετάβαση στο μοναδικό αυτό μέρος του πλανήτη για το γεγονός που συμβαίνει μια φορά στα 6800 χρόνια ή την περίοδο περιστροφής του κομήτη γύρω από τον Ήλιο.
Χρειάστηκε πολύ έρευνα και προσπάθεια για να βρεθεί η συγκεκριμένη τοποθεσία φωτογράφισης μέσα στην νύχτα και σε δρόμο με πέτρες, γάτες, αλεπούδες, σκύλους και αρκούδες. Τι σημασία έχει όμως όταν αντικρύζει κανείς ένα τέτοιο θέαμα!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive