Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Πάμε για νεο "Νερό του Καματερού;" ΑΠΘ: Έφτιαξαν σπρέι χεριών που αδρανοποιεί τον ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ κορονοϊό με τη χρήση νανοτεχνολογίας


Δεν μας τα λέτε καλά κ.κ. Επιστήμονες, ντε και καλά βαφτίζετε μια κοινή γρίπη σε ... κορονοϊό και βρήκατε ΚΑΙ το αντίδοτο σε ενα παραμύθι τρομοκράτησης του λαού για  άααλους λόγους. Αντισηπτικό και ταυτόχρονα καλλυντικό σπρέι χεριών το οποίο αδρανοποιεί τον κορονοϊό αλλά...
και μία αντιγηραντική αντιοξειδωτική κρέμα προσώπου η οποία προστατεύει από την μπλε ακτινοβολία (blue light) δημιουργήθηκαν με τη χρήση νανοτεχνολογίας .  Αυτά παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου Nanotexnology 2020, το οποίο διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.  Και τα δύο αυτά προϊόντα αναμένεται να πιστοποιηθούν τους προσεχείς μήνες προκειμένου στη συνέχεια να υποβληθούν στον ΕΟΦ και να κυκλοφορήσουν στην ελληνική αγορά.  Το αντισηπτικό σπρέι χεριών κατασκευάστηκε από το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ σε συνεργασία με την εταιρία νανοϊατρικής BL Nanobiomed και εκτός από τις ουσίες που περιέχουν τα συνήθη αντισηπτικά περιέχει και αντιμικροβιακά νανοσωματίδια τα οποία δεσμεύουν και αδρανοποιούν τον κορονοϊό.  «Τα νανοσωματίδια που περιέχει αυτό το αντισηπτικό διάλυμα είναι πολύ μικρότερα από τον κορονοϊό (έχουν μέγεθος 10-20 νανομέτρων ενώ ο κορονοϊός έχει μέγεθος 100 νανομέτρων) και προσκολλώνται στον ιό τον οποίο αδρανοποιούν ώστε να μην μπορεί αυτός να κολλήσει στους υποδοχείς της μύτης. Αυτό είναι το πλεονέκτημά του έναντι των άλλων αντισηπτικών.  Το αντισηπτικό αυτό θα κυκλοφορήσει σε διάφορα χρώματα και αρώματα, δηλαδή θα είναι και καλλυντικό» ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η νανοϊατρός, επικεφαλής της Ομάδας Νανοϊατρικής του ΑΠΘ, και υπεύθυνη της προαναφερόμενης εταιρείας νανοϊατρικής, Βαρβάρα Καραγκιοζάκη.

2 σχόλια:

  1. Μπορεῖ ὁ συγγραφεὺς τοῦ ἄρθρου νὰ ἀποδείξει ὁτι ὁ κορωνοϊὸς εἶναι ἁπλῆ γρίπη; Ἄν ναὶ νὰ καταθέσει τὰς ἀποδείξεις. Ἄλλως νὰ σιωπήσει (λαϊκιστὶ νὰ τὸ βουλώσει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό μου παιδί Νικολακη, αν βλέπεις ΜΟΝΟ τηλεόραση σε δικαιολογώ , χιλιάδες επιστημονικές έρευνες έχουν γίνει με στοιχεία και αποδείξεις, ακομα και σ`αυτό εδω το ιστολογιο. Αν δεν μπορείς εσυ πες σε καναν μεγαλύτερο να στα δείξει. Αντε γιατί μας έχεις πρήξει τα ... μέζεα παιδάκι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive