Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Ηχηρή παρέμβαση του πρωθυπουργού: Προσβολή η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Τι ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

mitsotakis
«Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η απόφαση αυτή -και μάλιστα 85 χρόνια από την ανακήρυξή της ως μουσείου- προσβάλλει τον οικουμενικό χαρακτήρα της....
Πρόκειται για επιλογή που προσβάλλει επίσης όλους όσοι αναγνωρίζουν το μνημείο ως κτήμα του παγκόσμιου πολιτισμού. Και, βεβαίως, επηρεάζει όχι μόνο τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα. Αλλά και τις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Unesco και την παγκόσμια κοινότητα συνολικά».  Και η δήλωση του πρωθυπουργού καταλήγει: «Είναι θλιβερό ότι η τουρκική ηγεσία, που εργάστηκε το 2005 για τη Συμμαχία των Πολιτισμών, επιλέγει σήμερα να κινηθεί στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση».

3 σχόλια:

  1. ποια η πολιτικη σου ρε αχρηστε ανθελληνα προδοτη για να σταματησεις τον ερντογαν?
    τοσο καιρο το λεει ο αληταρας και ξυνοσουνα
    εννοια σου ομως λιγα ειναι τα ψωμια σας στην εξουσια
    οποια πετρα και να σηκωσει καποιος στην ελλαδα οικογενειακως εισαστε απο κατω σαν τους βρυκολακες και μας πινετε το αιμα σιχαματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτος ο εντονος τροπος καταδικης που επικαλουνται χρονια τωρα ολοι οι πολιτικαντηδες της Ελλαδας καθε φορα που προσβαλεται οτιδηποτε Ελληνικο ,παραμενει αγνωστος και χωρις αντικρυσμα για τους πολιτες .Θα ηταν γνωστος αν συνοδευοταν και με πολιτικες πραξεις οπως ..κλεισιμο προξενειων ελεγχος χωρων που λειτουργουν σαν τζαμια ,ελεγχος των διαφορων ..προεδρων ισλαμιστικων συλλογων κτλπ.Δυστυχως ομως απ τους νεοκοτζαμπασηδες χωρις πυγμη της Ελλαδας δεν μπορει να ελπιζει κανεις πλεον σε τιποτα. 45 χρονια μεταπολιτευσης ,46 χρονια ντροπης για τους Ελληνες και θα τους δουμε για αλλη μια φορα σε λιγες μερες να μαζευονται στο προεδρικο μεγαρο για να γιορτασουν χωρις ντροπη ,την.. ντροπη τους την ωρα που ο τουρκος ιμαμης θα φτυνει για αλλη μια φορα το εθνος μας και την .."δημοκρατια" των πολιτικων μεσα απ την Αγια Σοφια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η τραγική ξεφτίλα τοῦ ξεπεσμένου κομματικοῦ συστήματος τὼν ἂθλιων οἰκογενειῶν !!! Τήν μονη ἱκανότητα πού διαθέτουν εἶναι ἡ μαστοριά στό ψέμα καί στό ξεπούλημα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive