Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

MasterChef 4 τελικός: Όλα όσα έγιναν στο πρώτο μέρος των δοκιμασιών - Βίντεο

Ο Σταυρής Γεωργίου και ο Σταύρος Βαρθαλίτης στον τελικό του «MasterChef 4» (Star), 16 Ιουνίου 2020

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης αντιμετώπισε τον Σταυρή Γεωργίου στον τελικό του «MasterChef 4», το πρώτο μέρος του οποίου προβλήθηκε την Τρίτη (16/06) στο Star.Για τον τίτλο του «MasterChef 4» και το χρηματικό έπαθλο των 50.000 ευρώ «μονομάχησαν» ο Σταύρος Βαρθαλίτης και ο Σταυρής Γ. Τα δύο ζητούμενα του τελικού.... Στο πρώτο μέρος των δοκιμασιών, οι τρεις κριτές (Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης, Λεωνίδας Κουτσόπουλος) ανακοίνωσαν πως τα ζητούμενα του τελικού είναι δύο: το πιάτο που θεωρούν οι φιναλίστ ότι μπορεί να βαθμολογηθεί με άριστα, αλλά και το λεγόμενο «signature dish» δηλαδή εκείνο που θα έβαζαν σ' ένα μενού εστιατορίου.

Οι κριτές έδωσαν 30 λεπτά στους δύο φιναλίστ ώστε να οργανώσουν τη στρατηγική τους, άλλα 10 λεπτά στην αποθήκη τροφίμων. Βέβαια, είχαν δύο ώρες στη διάθεσή τους για να ετοιμάσουν τα πιάτα τους.
Μεταξύ άλλων, ο Σταύρος Βαρθαλίτης επέλεξε να φτιάξει καρυδόπιτα και ο Σταυρής Γεωργίου ένα κέικ μπανάνας, μιας και οι δύο τα συνέδεσαν με τις αναμνήσεις των παιδικών χρόνων τους.
Στο περιθώριο του επεισοδίου προβλήθηκαν και στιγμές των δύο φιναλίστ από τον διαγωνισμό μαγειρικής, με έμφαση στη φιλική σχέση τους.

Άνω Λιόσια εναντίον Κύπρου

Ο Σταυρής Γεωργίου, εξαρχής, είχε δηλώσει ότι στόχος του ήταν ο μεγάλος τελικός του παιχνιδιού προκειμένου να αναδειχθεί ο πρώτος Κύπριος «MasterChef».
Χαρακτηριστικά, ο παίκτης από την ομάδα του Λεωνίδα Κουτσόπουλου, είπε:
«Έχω και μια πατρίδα πάνω μου».
Από την πλευρά του, ο Σταύρος Βαρθαλίτης προανήγγειλε πανηγυρισμούς στην Πλατεία Ηρώων, στα Άνω Λιόσια, μαζί με μπαλοθιές επειδή -όπως τόνισε- θα φτάσει στη νίκη.
Συγκεκριμένα, ο διαγωνιζόμενος από την ομάδα του Πάνου Ιωαννίδη, ανέφερε:
«Πλατεία Ηρώων, στα Άνω Λιόσια, σηκώνουμε φέτος το "Μ" του "MasterChef" σαν τρελοί και έρχονται τα Datsun με μπαλοθιές και θα το ζήσουμε στα άκρα».

Η ώρα της κρίσης

Ο Σταυρής Γεωργίου παρουσίασε στους κριτές μια γκουρμέ έκδοση ενός μπέργκερ ως το πιάτο που θα μπορούσε να βαθμολογηθεί με άριστα. Ο Κοντιζάς είπε ότι επρόκειτο για μια ιδιαίτερη ιδέα, η οποία δεν εκτελέστηκε αρκετά καλά.
Από την πλευρά, ο Σταύρος Βαρθαλίτης παρουσίασε μια διαφορετική εκδοχή της κλασικής καρυδόπιτας. Ο Ιωαννίδης είπε ότι επρόκειτο για πολύ καλή ιδέα, αλλά δεν εξυπηρετήθηκε ακριβώς.
Έπειτα, ο Σταυρής Γεωργίου σέρβιρε παρφέ από συκώτι κοτόπουλου και κέικ μπανάνας ως «signature dish». Ο Κουτσόπουλος χαρακτήρισε την ιδέα του παίκτη ως «παράτολμη» και ο Ιωαννίδης εντόπισε διάφορα τεχνικά θέματα.
Στη συνέχεια, ο Σταύρος Βαρθαλίτης ως «signature dish» σέρβιρε τρεις υφές αρνιού με ρεβυθάδα. Ο Κοντιζάς ανέφερε ότι «χάθηκε λίγη από τη νοστιμιά του πιάτου», με την τοποθέτηση του οποίου συμφώνησε και ο Κουτσόπουλος.
Υπενθυμίζεται ότι το δεύτερο μέρος του τελικού, επομένως και η ανάδειξη του μεγάλου νικητή, θα γίνει στο επεισόδιο της Τετάρτης (17/06).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive