Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Δημήτρης Αλεξόπουλος : Ένας πεφωτισμένος αποκαλύπτει : αυτές είναι οι τεχνικές εξαπάτησης και χειραγώγησης της εναλλακτικής έρευνας και σκέψης

Φίλες και φίλοι καλησπέρα σας! Όσοι και όσες ενδιαφερόμαστε για θέματα σχετικά με συνωμοσίες,μυστήρια,θρησκεία κτλ θα έχουμε παρατηρήσει τον καταιγισμό πληροφοριών οι οποίες πέφτουν βροχή σε σημείο που να αδυνατούμε να καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα για τη πορεία του κόσμου στον οποίο ζούμε. Μήπως όμως αυτό το μεγάλο «ζάλισμα» και μπούχτισμα έχει σκοπό ακριβώς να μην καταλήγουμε πουθενά;...
Μήπως η ελίτ αυτό ακριβώς επιθυμεί; δηλαδή το να μας κανει ανήμπορους να σχηματίσουμε άποψη και τελικά να μπορέσουμε να βγούμε από αυτή την άσχημη πλανητική σκλαβιά;
Σε διαδικτυακή συνομιλία που είχα το 2005 με ένα υψηλόβαθμο μέλος της ελίτ,αυτό μου αποκάλυψε κάποιες βασικές τεχνικές ελέγχου της υποτίθεται «αδέσμευτης έρευνας» τύπου Alex Jones και David Icke οι οποίοι λειτουργούν ως ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ με σκοπό ν’αποσπάσουν τη προσοχή των εναλλακτικά σκεπτόμενων ανθρώπων από τη πραγματική ατζέντα της ελίτ.Ακολουθούν κάποιες βασικές τεχνικές Χειραγώγησης των εναλλακτικών πληροφοριών.
Α) Οι ακριβείς προφητείες δεν αποτελούν εγγύηση θετικής πρόθεσης.
Οι παραπλανητικές πηγές μπορούν να κάνουν επιτυχημένες προβλέψεις μόνο για να κερδίσουν τυφλή αφοσίωση, να προκαλέσουν αισθήματα καταστροφής ή να δημιουργήσουν αυτοεκπληρούμενες προφητείες. Όταν οι θετικές πηγές παρέχουν προφητείες, σέβονται την ελεύθερη βούληση και παρουσιάζουν πιθανότητες χωρίς μακάβριο χρωματισμό ή αδικαιολόγητη μοιρολατρία.Η θανατολαγνία και η καταστροφολογία έχουν συχνά ψυχοπαθολογικό υπόβαθρο και εκφράζουν ευσεβείς πόθους δυστυχισμένων ανθρώπων οι οποίοι δεν έχουν από που αλλού να πιαστούν έτσι ώστε να δικαιολογήσουν τις ατυχίες και τη σκληρότητα της ζωής.Αυτοί κυριολεκτικά πήραν σκληρότητα και γυρίζουν μίσος και χαιρεκακία.Διαγράψτε τους,είναι επιζήμιοι για την υπερπολύτιμη ζωή σας.
Β) Το γεγονός ότι ένα «πακέτο» υλικού περιέχει αναγνωρίσιμες αλήθειες δεν το καθιστά απαραίτητα έγκυρο.
Οι παραπλανητικές πηγές μπορεί να συσσωρεύουν ένα σωρό ψέματα σε μια κατά τα άλλα αντικειμενική βάση, ενώ οι πιο αργές υποθέσεις απλώς συσσωρεύουν αποσπάσματα υπάρχοντος υλικού. Αντίθετα, το θετικό υλικό είναι πάντα κάτι περισσότερο από το άθροισμα των μερών του και παρουσιάζει επιπλέον πληροφορίες που είναι πρωτότυπες, πρακτικές και επαληθεύσιμες.
Γ) Προσοχή πολύ σημαντικό! Η ενασχόληση με χαμηλότερες αλήθειες μπορεί να αποσπάσει την προσοχή από την επιδίωξη υψηλότερων αληθειών.
Για παράδειγμα, η εμμονή με την αποκάλυψη της πολιτικής διαφθοράς μπορεί να αποσπάσει την προσοχή από την απόκτηση της απαραίτητης πνευματικής ενδυνάμωσης, η οποία είναι μια δημοφιλής τακτική που χρησιμοποιείται από υπερδιαστατικές οντότητες και τους ανθρώπινους παράγοντες τους. Οι θετικές πηγές δίνουν προτεραιότητα, πλαισιώνοντας χαμηλότερες αλήθειες στο υψηλότερο πλαίσιό τους.Βλέπουμε δηλαδή το δέντρο αλλά χάνουμε το δάσος.
Δ) Απλά και μόνο επειδή κάτι περιέχει περίπλοκες ορολογίες και ογκώδεις αναλύσεις, δεν περιέχει απαραίτητα και βαθιές αλήθειες.
Η διαρκής περιέργεια του ανθρώπου πολλές φορές τον στέλνει σε ένα άγριο κυνήγι φαντασμάτων για μεγάλες αλήθειες οι οποίες υποτίθεται ότι βρίσκονται καλύτερα κάπου αλλού.Οι θετικές πηγές είναι πολύπλοκες μόνο για λόγους ακρίβειας και συνοπτικότητας.Οι μεγάλες αλήθειες βασίζονται στη λογική και είναι σχετικά εύκολες στη κατανόηση τους.πχ ποιά είναι η μεγαλύτερη δύναμη στο Σύμπαν; απάντηση: η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ.
Ε) Η αντίθετη λύση σε ένα σύστημα ψευδών πεποιθήσεων μπορεί να μην είναι πάντα μια καλύτερη εναλλακτική λύση. Το να απορρίψουμε κάτι και να επιδιώξουμε το διαμετρικά αντίθετο θα μπορούσε απλά να είναι από αυτοεξαπάτηση μέχρι και αυτοκαταστροφή.Οι θετικές πηγές δεν προσυπογράφουν αυτή τη μηχανικά δυαδική σκέψη άσπρου-μαύρου και, αντ’ αυτού, παρουσιάζουν ισορροπημένες λύσεις που ξεπερνούν αυτές τις ψευδείς διχοτομίες.Η ζωή είναι γκρι και τίποτε δεν είναι απόλυτο.
ΣΤ) Οι παραπλανητικές πηγές κερδίζουν πίστη πατώντας στο εγώ και παίζοντας με τις ανθρώπινες ανασφάλειες.
Είμαστε όλοι ξεχωριστοί και εδώ για κάποιο λόγο, αλλά αυτές οι σκοτεινές δυνάμεις μειώνουν την ταπεινότητα και προωθούν τον ναρκισσισμό,αποδίδοντας πχ μεγαλοπρεπείς τίτλους («άγιοι» «δάσκαλοι» κτλ), μεσσιανικούς ρόλους και εξωφρενικές ιστορίες παρελθόντων ζωών {απατεώνες μετενσαρκωμένοι,εξωγήινοι,εσωγήινοι κτλ).Οι θετικές πηγές σάς βοηθούν να επιτύχετε μια ταπεινή κατανόηση της θέσης σας στο σύμπαν χωρίς να εκφράζετε ή να καταστέλλετε το ποιος πραγματικά είστε.Γνώθι σαυτόν. Ζ) Το να δέχεται κανείς επίθεση δεν αποτελεί πάντα ένδειξη ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο.
Οι επιθέσεις μπορούν μερικές φορές να χρησιμεύσουν ως ψευδής επιβεβαίωση για να ωθήσουν τους παρανοϊκούς να κολλήσουν πιο σφιχτά στο παραπλανητικό τους σύστημα πεποιθήσεων. Για όσους βρίσκονται στον σωστό δρόμο, οι επιθέσεις είναι πολύ πιο εξελιγμένες. Επιδιώκουν την υπονόμευση της πίστης και την άσκηση πίεσης σε κάποιον ετσί ώστε αυτός να αυτοκαταστραφεί μέσω της συνεχούς αμφιβολίας.
Η) Όσους και όσες ισχυρίζονται ότι έχουν επικοινωνία με τον Θεό και τις ανώτερες δυνάμεις τους κοιτάζουμε με σκεπτικισμό και αναλόγιζόμαστε εξετάζοντας τα λεγόμενα τους,για το ποιά είναι τα βαθύτερα κίνητρα τους.Εξετάζουμε αν αυτά που λένε έχουν κάποιο νόημα ή είναι «δημιουργικά ασαφή».Ύστερα εξετάζουμε τους ίδιους και τη συμπεριφορά τους.Τι ποιόν ανθρώπου έχουν; και κυρίως προσπαθούμε να καταλάβουμε γιατί λένε αυτά που λένε; είναι ασθενείς ή εύρωστοι,νέοι ή στο τέλος του βίου τους,απογοητευμένοι ή ικανοποιημένοι;είναι ευτυχισμένοι ή δυστιχισμένοι;είναι παρανοϊκοί ή λογικοί ;.Να θυμάστε πάντα ότι πρόκειται για ανθρώπους και οι άνθρωποι έχουμε αδυναμίες και πολύ φόβο,κυρίως φόβο και αυτός ο φόβος εξωτερικεύεται με πολλές μορφές με σκοπό αυτός να διασκεδαστεί και να μοιραστεί το «βάρος» του με τους υπολοίπους.Φυσικά πάντα θα υπάρχει και ο φθόνος προς τους πιο τυχερούς της ζωής.Αυτό είναι απολύτως κατανόητο αρκεί να μην αποτελεί δικαιολογία για την κατατρομοκράτηση άλλων ψυχών.
Θ) Αν πολλοί έχουν συμφωνήσει σε κάτι λάθος οι λίγοι που διαφωνούν με αυτό δεν είναι εχθροί.Σκεφτείτε ότι κάποτε όλοι πίστευαν ότι η Γη είναι το κέντρο του Σύμπαντος.Εκείνοι που τότε διαφώνησαν είναι σήμερα οι πιο έγκυροι.Όλες οι φωνές πρέπει να ακούγονται.Είναι κέρδος και όχι απώλεια.
Ι) Οτιδήποτε καλό μπορεί να διαστρεβλωθεί και να εμφανιστεί ως κακό και αντίστροφα οτιδήποτε κακό μπορεί να εμφανιστεί ως καλό.Αυτό είναι το μεγάλο παιχνίδι της παραπλάνησης μέσω της σύγχυσης.Το κουρασμένο μυαλό στο τέλος θ’αποδεχτεί ότι του σερβίρουν ως καλό ή κακό.Παράδειγμα:δείτε πως σιγά αλλά σταθερά προωθείται η παιδοφιλία ως «φυσιολογική σεξουαλική επιλογή».Εξετάστε διπλά και τριπλά τι σας σερβίρουν ως φυσιολογικό και καλό.Το νου μας!
Κ) Το γεγονός ότι μια μέθοδος ή ένα σύστημα είναι “λειτουργικό” και παράγει ορατά αποτελέσματα δεν αποτελεί εγγύηση ότι το σύστημα είναι τελικά επωφελές.
Τα αποτελέσματα που βλέπετε μπορεί να συνδυάζονται με μεγαλύτερες ζημιές που δεν μπορείτε να δείτε, το οποίο ισχύει ιδιαίτερα για συστήματα που τονίζουν την τεχνολογία υποκατάστασης ανθρωπίνων λειτουργιών(τεχνητή νοημοσύνη,τσιπάκια κτλ),τα αποκρυφιστικά/μαγικά τελετουργικά ή τις φόρμουλες για πνευματικές πρακτικές τύπου Γιόγκα.Το καλύτερο που μπορεί να κάνει κανείς είναι να εξετάσει τα οφέλη, αλλά να κυνηγήσει τις πιθανές ελλείψεις ενός συστήματος έτσι ώστε να προφυλαχθεί.
Λ) Τέλος η εξαπάτηση επιδιώκει να μιμηθεί την αλήθεια όσο το δυνατόν πιο στενά, ενώ διαδίδει ακριβώς το αντίθετο.
Μοιράζεται τα επιφανειακά χαρακτηριστικά μιας θετικής πηγής και ελπίζει ότι το κοινό-στόχος δεν θα κοιτάξει πέρα από τη ρηχή μίμηση. Τελικά, κάτι πάντα τείνει να φαίνεται “εκτός” αυτών των πηγών παρά τις επιφανειακές εμφανίσεις που δεν δείχνουν τίποτα ασυνήθιστο.Μόλις όμως ενεργοποιηθούν το ενστικτό και η διαίσθηση σας,είναι η ώρα της λογικής να σας βοηθήσει να μηδενίσετε το πρόβλημα.
Εδώ ολοκληρώνονται οι παρατηρήσεις του διαδικτυακού συνομιλητή μου.
Έλπίζω να τις βρήκατε ενδιαφέρουσες.
Καλή Τύχη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive