Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

ΦΡΙΚΗ. Στις 21/4 έδιωξε τον Π.Ο.Υ. ο 50χρονος Πρόεδρος του Μπουρούντι Πιερ Νκουρουνζίζα και ΞΑΦΝΙΚΑ εντελώς "ΤΥΧΑΙΑ" πέθανε από καρδιακή ανακοπή. ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Ο Πρόεδρος του Μπουρούντι Πιερ Νκουρουνζίζα πέθανε από καρδιακή ανακοπή
21 Μαΐου 2020 Οι αξιωματούχοι της WHO κηρύσσονται «persona non grata» στο Μπουρούντι. Ο Πρόεδρος του Μπουρούντι Πιερ Νκουρουνζίζα κάλεσε εμπειρογνώμονες από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) να εγκαταλείψουν την επικράτειά του. 

ΣΗΜΕΡΑ 9/6 2020 η κυβέρνηση του Μπουρούντι ανακοίνωσε τον ΞΑΦΝΙΚΟ θάνατο του 50χρονου προέδρου Pierrντ'e Nkurunziza μετά από «καρδιακή ανακοπή»...

Οι αρχές έχουν κηρύξει επτά ημέρες εθνικού πένθους. Ο Πρόεδρος του Μπουρούντι Pierre Nkurunziza, στα 50 του, πέθανε στις 8 Ιουνίου μετά από «καρδιακή ανακοπή»....
σύμφωνα με δελτίο τύπου της κυβέρνησης του Μπουρούντι, που δημοσιεύθηκε στις 9 Ιουνίου. «Η κυβέρνηση της Δημοκρατίας του Μπουρούντι ανακοινώνει με μεγάλη θλίψη στους Μπουρούντι και στη διεθνή κοινότητα τον απροσδόκητο θάνατο του Εξοχότατου Πιέρ Νκορουνζίζα, Προέδρου της Δημοκρατίας του Μπουρούντι, που συνέβη στο νοσοκομείο Cinquantenaire στο Καρούζι (κεντροανατολικά) ), μετά από καρδιακή ανακοπή », μπορείτε να διαβάσετε στο δελτίο τύπου. Το κείμενο περιγράφει τις τελευταίες μέρες του Προέδρου Nkurunziza: αφού παρακολούθησε έναν αγώνα βόλεϊ στις 6 Ιουνίου, ένιωσε αδιαθεσία τη νύχτα των 6 έως 7 και "πήγε γρήγορα στο νοσοκομείο". «Παρά την έντονη, συνεχή και προσαρμοσμένη θεραπεία, η ιατρική ομάδα δεν μπόρεσε να ανακτήσει τον ασθενή», πρόσθεσε το δελτίο τύπου, προσθέτοντας ότι η πολυεπιστημονική ιατρική ομάδα προσπάθησε «αρκετές ώρες» να τον αναζωογονήσει. Ο Pierre Nkurunziza προεδρεύει των πεπρωμένων του Μπουρούντι, μιας από τις φτωχότερες χώρες του πλανήτη, από το 2005. Στις 20 Μαΐου, ο διάδοχός του και ο διορισμένος δελφίνι, Evariste Ndayishimiye, εξελέγη για να τον αντικαταστήσει ως αρχηγό του κράτους, Ο Pierre Nkurunziza, του οποίου η εντολή έληξε τον Αύγουστο, αφού αποφάσισε να μην σταθεί ξανά. Η αμφισβητούμενη υποψηφιότητά του για τρίτη θητεία το 2015 είχε βάλει τη χώρα του σε μια μεγάλη πολιτική κρίση που άφησε περισσότερους από 1.200 νεκρούς και ανάγκασε 400.000 Μπουρούντι να εξορισθούν. Οι προεδρικές εκλογές της 20ής Μαΐου πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της επιδημίας του νέου κοροναϊού. Χιλιάδες υποστηρικτές είχαν συγκεντρωθεί σε εκστρατείες, και την ημέρα των εκλογών οι ψηφοφόροι παρατάχθηκαν ο ένας στον άλλο σε ουρές, χωρίς κανένα πραγματικό προληπτικό μέτρο. Στο δελτίο τύπου της, η κυβέρνηση ανακοίνωσε μια επταήμερη περίοδο πένθους από τις 9 Ιουνίου.

Μπουρούντι: Ο Nkurunziza αποβάλλει τους ειδικούς του Π.Ο.Υ.

Οι αξιωματούχοι του ΠΟΥ κηρύσσονται «persona non grata» στο Μπουρούντι. Ο Πρόεδρος του Μπουρούντι Πιερ Νκουρουνζίζα κάλεσε εμπειρογνώμονες από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ) να εγκαταλείψουν την επικράτειά του.

Σύμφωνα με σημείωμα του Υπουργείου Εξωτερικών του Μπουρούντι, οι τέσσερις εμπειρογνώμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στο Μπουρούντι, συμπεριλαμβανομένου του εκπροσώπου του στη χώρα, θα αποβληθούν αύριο Παρασκευή 15 Μαΐου 2020 εάν δεν φύγουν από τη χώρα πριν από αυτήν την προθεσμία.
Το υπουργείο "έχει την τιμή να ενημερώσει [σας] ότι τα πρόσωπα των οποίων τα ονόματα αναφέρονται παρακάτω δηλώνονται" persona non grata "και ότι, ως εκ τούτου, πρέπει να εγκαταλείψουν το έδαφος του Μπουρούντι πριν από τις 15 Μαΐου 2020 Είναι γραμμένο σε επιστολή σε επιστολή που απευθύνεται στο αφρικανικό γραφείο της ΠΟΥ.
Είναι ακριβώς ο Δρ Walter Kazadi Mulombo, εκπρόσωπος του ΠΟΥ στο Μπουρούντι, δύο υπάλληλοι της ΠΟΥ, ο Δρ Jean-Pierre Mulunda Nkata, συντονιστής της απάντησης κατά του νέου κοροναϊού στο Μπουρούντι και της Δρ Ruhana Mirindi Ο Bisimwa, επικεφαλής του προγράμματος μεταδοτικών ασθενειών και σύμβουλος, καθηγητής Daniel Tarzy, ειδικός στη μοριακή βιολογία.
Η κυβέρνηση κατηγορήθηκε από γιατρούς και την αντιπολίτευση ότι κρύβουν περιπτώσεις Covid-19.
Τα επίσημα στοιχεία μέχρι σήμερα δείχνουν 27 περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός θανάτου. Ωστόσο, οι αρχές του Μπουρούντι πιστεύουν ότι η χώρα προστατεύεται από το Covid-19 με "θεϊκή χάρη" .
Ενώ είναι αλήθεια ότι η χώρα έχει κλείσει τον κύριο αερολιμένα της για διεθνείς πτήσεις, αλλά δεν έχει αποφασίσει τον περιορισμό, το γεγονός παραμένει ότι το Μπουρούντι διατήρησε τις νομοθετικές και δημοτικές εκλογές στις 20 Μαΐου.
Και από την έναρξη της εκστρατείας, οι πολιτικές συναντήσεις έχουν πραγματοποιηθεί κανονικά και προσελκύουν τεράστια πλήθη, χωρίς να εφαρμόζονται πραγματικά υγειονομικά μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive