Τα Open Society Foundations, που ιδρύθηκαν από τον George Soros, είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς χρηματοδότες ομάδων που υποστηρίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία και τη λογοδοσία - με ετήσιο προϋπολογισμό άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.... Μόλις κάτω από το 10 τοις εκατό της χρηματοδότησής μας πηγαίνει στην Ευρώπη. Η πλειονότητα αυτής της χρηματοδότησης απευθύνεται στην υποστήριξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατικής συμμετοχής στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη και στα Βαλκάνια. Η Ανοικτή Κοινωνία είναι επίσης ο μεγαλύτερος ιδιωτικός φορέας των προσπαθειών στήριξης των κοινοτήτων Ρομά της Ευρώπης. Στη Δυτική Ευρώπη, όπου οι δημοκρατικές παραδόσεις και οι ομάδες της κοινωνίας των πολιτών είναι καλά εδραιωμένες, το έργο μας συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό να βοηθήσουμε τις τοπικές ομάδες να ανταποκριθούν στις ταχέως εξελισσόμενες νέες προκλήσεις - από την αντιμετώπιση του κοινωνικού αντίκτυπου των προγραμμάτων οικονομικής λιτότητας, στις προσπάθειες αναζωογόνησης της δημοκρατικής συμμετοχής και να ανταποκριθείτε στις προκλήσεις της μετανάστευσης. Ξεκινήσαμε να δουλεύουμε στην Ελλάδα το 2013, με έμφαση στην παροχή βοήθειας σε άτομα που επηρεάζονται περισσότερο από τα αυστηρά μέτρα λιτότητας που ισχύουν τότε. Χρηματοδοτήσαμε την παροχή νομικής βοήθειας, ιατρικής περίθαλψης και υπηρεσίας απασχόλησης και πληρώσαμε για θέρμανση πετρελαίου για σχολεία, ορφανοτροφεία και νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα κατά τους χειμερινούς μήνες.
Το 2015, υποστηρίξαμε τοπικές ομάδες στην Ελλάδα, καθώς ανταποκρίθηκαν στην άφιξη περισσότερων από 800.000 προσφύγων που έφυγαν από συγκρούσεις και φτώχεια στη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Έκτοτε, η προσέγγιση της Open Society Foundations είναι διπλή: να υποστηρίξει την ελληνική κοινωνία των πολιτών ώστε να διασφαλίσει ότι σε αυτές τις πιο δύσκολες στιγμές, ακούγονται όλες οι φωνές. και για να διασφαλιστεί, σε συνεργασία με τοπικούς εθελοντές και ανθρωπιστικές οργανώσεις, ότι θα γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών. Εννέα γεγονότα για την Ελλάδα και τα θεμέλια της ανοιχτής κοινωνίας Η ανοιχτή κοινωνία γενικά χρηματοδοτεί όχι περισσότερο από το ένα τρίτο του προϋπολογισμού οποιουδήποτε οργανισμού, προκειμένου να διασφαλίσει ότι διατηρούν την αυτονομία τους και να δημιουργήσουν μια υγιή οικονομική βάση για τις δραστηριότητές τους. Η χρηματοδότηση έργων της Open Society στην Ελλάδα ανήλθε σε λίγο περισσότερο από το 2% του συνολικού ευρωπαϊκού προϋπολογισμού μας για το 2019. Σύμφωνα με την αποστολή μας να υποστηρίξουμε ανοιχτές και διαφανείς κοινωνίες σε όλο τον κόσμο, υποστηρίζουμε το Vouliwatch , μια διαδικτυακή πλατφόρμα που προσελκύει Έλληνες πολίτες με τους εκλεγμένους αξιωματούχους τους και μπορεί να τους λογοδοτήσει. Το 2013, η Open Society ίδρυσε το SolidarityNow , έναν οργανισμό που παρέχει υπηρεσίες και υποστήριξη τόσο σε τοπικές κοινότητες όσο και σε μετανάστες και πρόσφυγες που έχουν ανάγκη. Ο οργανισμός είναι πλέον ανεξάρτητος, με χρηματοδότηση από τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και άλλους. Κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης, διασφαλίσαμε ότι τα άτομα που κινδυνεύουν να έχουν πρόσβαση τόσο στην πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη όσο και στα κρίσιμα φάρμακα μέσω της υποστήριξής μας στον ελληνικό ανθρωπιστικό οργανισμό PRAKSIS , μαζί με τους Medecins du Monde - Ελλάδα . Στο νησί της Λέσβου, χρηματοδοτήσαμε έργα ανακαίνισης και αναζωογόνησης από το τοπικό Ίδρυμα Starfish στο χωριό Moria, ως μέρος της ευρύτερης προσπάθειάς μας να υποστηρίξουμε κοινότητες που πλήττονται περισσότερο από μεταναστευτικά κινήματα. Σε στενή συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, η Open Society υποστηρίζει το Diadrasi, ένα κέντρο παιδικής μέριμνας που θα φέρει μαζί Έλληνα και πρόσφυγες μαζί μετά το σχολείο, για να παίξουν και να μάθουν και να κάνουν την εργασία τους. Υποστηρίξαμε το Κέντρο Ζωής και Θετικής Φωνής, το οποίο υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ανθρώπων στην Ελλάδα που ζουν με τον ιό HIV. Το Open Society έχει επίσης χρηματοδοτήσει δραστηριότητες που αφορούν τη ρατσιστική και ομοφοβική βία, όπως το Tell Youth του Color Youth! Έργο .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.