Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Ανταποκρίτρια FT: Λευκός καπνός φέρεται πως βγαίνει από το Eurogroup

Λευκός καπνός φέρεται πως βγαίνει από το Eurogroup, καθώς οι υπουργοί Οικονομικών φέρεται να ήλθαν σε συμφωνία. Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια των FT στις Βρυξέλλες, Mehreen Khan υπάρχει ένα νέο σημαντικό σημείο στη παράγραφο 16 για τον ESM:...
«Η μόνη απαίτηση για πρόσβαση στη γραμμή πίστωσης θα είναι ότι τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ που ζητούν υποστήριξη θα δεσμευτούν να χρησιμοποιήσουν αυτή τη γραμμή για να στηρίξουν την εγχώρια χρηματοδότηση του άμεσου και έμμεσου κόστους υγειονομικής περίθαλψης, θεραπείας και πρόληψης λόγω του COVID 19».
Παράλληλα, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια των FT, «στο πλαίσιο του συμβιβασμού, ο Μάριο Σεντένο θα στείλει επιστολή στους ηγέτες της ΕΕ, αναφέροντας ότι μερικές πρωτεύουσες τάσσονται υπέρ των ομολόγων-corona και άλλες όχι. Η αμοιβαία αναγνώριση του χρέους δεν αναφέρεται στο επίσημο έγγραφο».
Η έναρξη της συνεδρίασης του Eurogroup εξελίχθηκε σε θρίλερ, καθώς αναβλήθηκε τρεις φορές. Οι ΥΠΟΙΚ βρίσκονταν σε συνεχείς διαβουλεύσεις προκειμένου να καταλήξουν σε μια συμβιβαστική πρόταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive