Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Αλλαγή πλεύσης για τις μάσκες στην Ευρώπη – Τι συνιστά το ECDC - Ποιες μάσκες να επιλέγετε

Αλλαγή πλεύσης με νέες συστάσεις από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Ασθενειών (ECDC) όσο αφορά την προστασία των πολιτών από την πανδημία του κορονοϊού. Μέχρι πρότινος το ECDC συνιστούσε να φορούν προστατευτικές μάσκες μόνον οι εργαζόμενοι στην Υγεία και οι ασθενείς που νοσούν από τον κορονoϊό....

Αυτό από ότι φαίνεται αλλάζει και μάλιστα άρδην, με τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από έρευνες και δημοσιεύθηκαν από την νέα έκθεση του (ECDC). Σύμφωνα λοιπόν με τα νέα δεδομένα Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Ασθενειών πρέπει να φορούν όλοι οι πολίτες μάσκες όταν εξέρχονται από την οικία τους για οποιοδήποτε λόγο. Βασικός κανόνας είναι να τηρούνται όλες οι αποστάσεις ασφαλείας και να εφαρμόζονται κατά γράμμα οι κανόνες υγιεινής.
Σημαντικό όμως για την προστασία όλων μας είναι οι μάσκες να έχουν κάποια βασικά χαρακτηριστικά για να είναι αποτελεσματική η προστασία ώστε να αποφευχθεί το αντίθετο αποτέλεσμα.
Το βασικότερο από όλα είναι ότι πρέπει η εκάστοτε μάσκα να έχει έστω ένα φίλτρο πυκνής πλέξης ώστε να μην επιτρέπει τα σταγονίδια να εισέλθουν από αυτής σε οριζόντια ευθύγραμμη κίνηση. ΠΡΟΣΟΧΗ αυτό δεν μπορούν να το κάνουν οι βαμβακερές μάσκες που δεν έχουν φίλτρο. Και γενικότερα μάσκες χωρίς φίλτρο πολλαπλών χρήσεων μπορούν να έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα.
Ένα επίσης βασικό χαρακτηριστικό είναι να εφαρμόζουν σωστά στο πρόσωπο και να καλύπτουν από το πιγούνι μέχρι και πάνω από την μύτη ώστε να μην υπάρχει ακάλυπτο σημείο του αναπνευστικού.
Σημαντικό ρόλο παίζει η στεγανότητα της μάσκας και να μην επιτρέπει στα σταγονίδια να διαπεράσουν την επιφάνειάς του φίλτρου, διότι αυτό μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό.
Τις τελευταίες μέρες έχουμε δει περισσότερες από 200 διαφημίσεις στο Facebook και στην Google με μάσκες υποτυπώδης προστασίας και μάλιστα επαναχρησιμοποιούμενες. Αλλά καμία από αυτές δεν πληρεί τις παραπάνω προϋποθέσεις.
Ωστόσο μετά από λίγη έρευνα βρήκαμε μία εταιρεία που έχει μία αξιόλογη επιλογή ελαφρώς ακριβότερα αλλά σαφώς πιο αξιόπιστη λύση από τις υπόλοιπες εναλλακτικές.
Η παρακάτω μάσκα έχει θήκη για φίλτρο βαρέως τύπου με πολυπροπυλένιο non wooven που πλένεται και σιδερώνεται και έχει πολύ χαμηλή διαπερατότητα από σταγονίδια και σωματίδια με αποτέλεσμα να είναι αρκετά αποτελεσματική και αξιόπιστη από τις εκατοντάδες άλλες που κυκλοφορούν. Επίσης είναι δύο επιπέδων βαμβάκι και το φίλτρο της είναι 3 επιπέδων ώστε η προστασία σας να είναι αρκετά μεγαλύτερη έως και 600% περισσότερη από τις απλές μάσκες που κυκλοφορούν αυτή την στιγμή.

Μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

3 σχόλια:

  1. ποια εταιρεια θα τις βγαλει στην αγορα
    να την προτιμησουμε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΑ ΣΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΣΤΑ ΩΡΑΙΑΙ ΣΑΣ ΚΟ---ΑΚΙΑ ΜΟΥ---ΙΑ
    ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΕΧΟΥΜΕ ΣΟΥΠΑ ΑΠΟ ΓΛΑΡΟ ΔΩΡΕΑΝ
    ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΔΩ ΤΟ ΛΕΝΕ ΡΟΥΜΕΛΗ ΕΔΩ ΤΟ ΛΕΝΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
    ΑΕΡΑΣ ΚΟΥΝΑΙ ΤΑ ΠΛΑΤΑΝΟΦΥΛΑ Ο ΘΕΟΣ ΦΥΛΑΕΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ
    ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΟΤΑΝ ΕΡΘΩ ΘΑ ΣΑΣ ΓΑΜ--Ω ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
    ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ ΑΡΧΙΣΑΤΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΖΕΤΕ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΣΑΣ ΛΑΜΟΓΙΑ
    ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μασκες φορανε ΜΟΝΟ οι τρομοκρατες , κι οι ΣΚΛΑΒΟΙ !
    Μασκες φορανε οι προδοτες κι σοι εχουν ΕΝΟΧΕΣ για την μιζερη υπακοη τους στο σαπιο αυτο πλανητικο και κρατικο συστημα !
    Μασκες φορανε οι διαρρηκτες κι οι καταδοτες !
    Μασκες ΔΕΝ φορανε ΟΛΟΙ οσοι δηθεν ενδιαφερονται για το καλο σου !
    Αξιοπεριεργο δεν ειναι αυτοι που σου επιβαλλουννα πεθανεις απο πνευμονικα λογω μασκας να μην φορανε οι ιδιοι ; Χαζοι ειναι να φορεσουν ;
    Η εισπνοη διοεξιδιουτ ου ανθρακα - που αναπαραγει η ανασα οσων φορανε μασκες - συμφωνα παντα με διεθνης φημης ιατρους - προκαλει χρονια πνευμονικα προβληματα που οδηγουν στο θανατο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive