Τρίτη 7 Απριλίου 2020

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. Σε ΤΙ "ΦΑΣΗ" ζούμε; Απαγορευμένες αλήθειες από το ραδιόφωνο … ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ

Για την δίωξή της μίλησε η τέως προϊσταμένη Καθαριότητας ...

* Τα κατωτέρω είναι το κείμενο ραδιοφωνικής εκπομπής που απαγορεύτηκε από περιφερειακό ραδιοφωνικό σταθμό.ΕΔΩ το ηχητικό της απαγορευμένης εκπομπής....Αγαπητοί φίλοι ακροατές χαίρεστε

  Επιτρέψτε μου σήμερα ένα διάλειμμα από αναγνώσεις σημαντικών βιβλίων. Ενδεχομένως να μην έχουν και νόημα στον κόσμο που μας ετοιμάζουν, δυστυχώς με την συναίνεση και συνενοχή μας.
Κορονοϊός λοιπόν το θέμα μας σήμερα.
  Σήμερα είμαι υποχρεωμένος να είμαι πιστός στον τίτλο της εκπομπής «Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς».
  Ως γνωστόν ψέμα δεν είναι μόνο η εκφώνησή του, δεν είναι μόνο η διάδοση ψευδών ειδήσεων. Το πιο επικίνδυνο ψέμα είναι η απόκρυψη της αλήθειας.
  Επιχειρώντας σήμερα να τα έχω καλά κυρίως με την συνείδησή μου, θα σας ενημερώσω με τα παρακάτω στοιχεία και όχι με την γνώμη μου. Η γνώμη μου δεν πρέπει να σας αφορά παρά μόνο τα πραγματικά στοιχεία που θα τολμήσω να σας παραθέσω.
  Τον τελευταίο μήνα είμαστε μάρτυρες του πολέμου ενός αόρατου ιού με τον άνθρωπο. Ισχυρότατο μέσον πληροφόρησης ή παραπληροφόρησης είναι ως γνωστόν η τηλεόραση και το διαδίκτυο.
  Θα μου επιτρέψετε σήμερα, να σας παραθέσω «πληροφορίες» που διαμόρφωσαν την κοινή γνώμη. Πληροφορίες από τα στόματα των ιδίων, εννοώ των παραγόντων του συστήματος, και όχι απόψεις μου.
  Το πιθανότερο είναι τις ειδήσεις αυτές να τις έχετε δει ή ακούσει πάλι είτε στο διαδίκτυο, είτε στην τηλεόραση. Δεν είναι όμως βέβαιο, το αν όλοι καταλαβαίνουμε πλέον τα ίδια από την ίδια είδηση. Το σέρβις ως γνωστόν έχει ιδιαίτερη σημασία σε όλα στην ζωή μας.
Είδηση πρώτη:
 Δημοσιογράφος (κανάλι πανελλήνιας εμβέλειας): Δύο χωριά στην βόρειο Ελλάδα, χτυπημένα από τον κορονοϊό σε καραντίνα. Η είδηση εκτός από λεκτική είναι και τίτλος που τραβάει το μάτι.
 Συγχωρείστε μου εδώ μια παρεμβολή. Υπάρχει μια αρχή στην εκπαίδευση που λέει: «Ότι ακούω το ξεχνώ, ότι βλέπω το θυμάμαι, ότι κάνω το καταλαβαίνω».
  Οι προπαγανδιστές δημοσιογράφοι το ξέρουν αυτό, δηλαδή την δύναμη της εικόνας «ότι βλέπω το θυμάμαι».
  Οι τηλεθεατές λοιπόν καρφώνονται στον τίτλο «σε καραντίνα δύο χωριά». Ρεπόρτερ είναι στην περιοχή με μικρόφωνο και λέει: «βρίσκομαι στο σταυροδρόμι των δύο χωριών με τον πρόεδρο της Δαμασκηνιάς,  περιμένουμε να έρθει ο στρατός να κλείσει τον δρόμο».
  Ψέμα δηλαδή ότι τα χωριά βρίσκονται σε καραντίνα που ήδη είχε πει ο «δημοσιογράφος» - παρουσιαστής. Συνεχίζει ο δαιμόνιος ρεπόρτερ με τον πρόεδρο του χωριού και συνδέοντάς τον με το κεντρικό στούντιο.
  Ρωτάει ο «δημοσιογράφος». Πόσοι νοσούν στο χωριό σας και πόσοι κάτοικοι είσαστε; Απάντηση είμαστε 71 κάτοικοι και νοσούν 9. Ο δημοσιογράφος το αναπαράγει ώστε να το προσέξουν όσοι δεν το άκουσαν καλά. 9 στους 71 είναι μεγάλο ποσοστό βεβαίως (13%).
  Επόμενη ερώτηση στον πρόεδρο: Τα συμπτώματα της αρρώστιας είναι βαριά, πρέπει να νοσηλευτούν σε νοσοκομείο;
  Απάντηση προέδρου: Όχι είναι πολύ ελαφριά, άλλωστε οι άνθρωποι δεν ξέρουν τι ακριβώς έχουν, γιατί στο χωριό δεν έχουμε γιατρό να τους εξετάσει. Τα περιστατικά δεν είναι επιβεβαιωμένα ότι πρόκειται για τον γνωστό ιό.
  Ο «δημοσιογράφος» σαν να μην άκουσε τίποτα συνεχίζει: Θα μου πείτε τώρα πως κατάφερε ο κορονοϊός να φτάσει στο απομονωμένο χωριό σας;
  Τι έμεινε στον ζαλισμένο τηλεθεατή;
- Χωριά σε καραντίνα, 9 στους 70 νοσούν, ο ιός έφτασε στο χωριό.
 Ποια είναι η αλήθεια: Σε ένα χωριό 9 άτομα νομίζουν ότι έχουν τον ιό και από τον δημοσιογράφο, το νομίζουν μεταδίδεται ως βεβαιότητα σε όλη την Ελλάδα.
  Ψευδής είδηση που μεταδίδεται σε όλη την Ελλάδα και αναπαράγεται και από άλλα κανάλια και το διαδίκτυο.
Άλλη είδηση: Κονβόϊ 70 στρατιωτικών οχημάτων μεταφέρει φέρετρα με νεκρούς στο Μπέργκαμο της Ιταλίας.
  Η είδηση συγκλονιστική. Η εικόνα των οχημάτων με τους «νεκρούς» κάνει πάταγο σε όλα τα μέσα. Οι θεατές φαντασιώνονται μια τέτοια εικόνα και στην πόλη τους και τρελαίνονται. Το επιχείρημα για αιτιολόγηση του τρόμου είναι εξαιρετικά ισχυρό.
  Ακούστε τώρα την αλήθεια. Μια νύχτα στις 3 η ώρα την νύχτα έχουν ειδοποιηθεί δημοσιογράφοι, να βρίσκονται σε έναν δρόμο του Μπέργκαμο και να πάρουν εικόνες από την κίνηση στρατιωτικών οχημάτων.
  Βρέθηκαν λοιπόν εκεί φωτογράφησαν αυτό που είδαν (δηλαδή κίνηση 70 στρατιωτικών οχημάτων), δεν είδαν κανένα φέρετρο, δεν είδαν κανένα νεκρό, αλλά ένας από αυτούς μετέδωσε την εξής πληροφορία:
  «Τα οχήματα του στρατού, μάλλον μεταφέρουν νεκρούς από τον κορονοϊό».
  Αυτός που πρώτος μετέδωσε την γνώμη του, όχι πληροφορία έβαλε μπροστά την μαγική λέξη «μάλλον», ώστε σε πιθανές επερχόμενες δίκες εναντίων των ψευτών να είναι καλυμμένος. 
  Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία επίσημη και έγκυρη ανακοίνωση καμιάς Ιταλικής αρχής. Καμία ανακοίνωση από τον στρατό, από το υπουργείο υγείας ή από την Ιταλική κυβέρνηση.
  Μια μάλλον γνώμη ενός Ιταλού δημοσιογράφου έγινε πρώτη είδηση σε όλα τα κανάλια του κόσμου και ιδιαιτέρως της χώρας μας, όπου βεβαίως αυτό το «μάλλον» απαλείφτηκε.
  Στην χώρα μας, που ως γνωστόν κανένας νόμος δεν εφαρμόζεται, οι δημοσιογράφοι μας δεν έχουν τέτοια προβλήματα (δίωξης για ψευδείς ειδήσεις).
  Άλλη είδηση από τα χείλη (επιφανούς προσώπου δυστυχώς από τον χώρο της εκκλησίας). Υπάρχουν πολλοί που ίσως άρχισαν να μην πιστεύουν και τόσο τις ειδήσεις. Περιμένουν έναν λόγο αληθείας από τον χώρο της εκκλησίας.
  Αυτό το πρόσωπο λοιπόν και πασίγνωστος συγγραφέας (το ποιος και πότε μπορείτε να το βρείτε, στην διεύθυνση του ραδιοφώνου) δίνει συνέντευξη σε περιφερειακό κανάλι τηλεόρασης. Λέει επιλέξει τα εξής:
 «Να ακολουθείτε τις οδηγίες της κυβέρνησης, να μείνετε κλεισμένοι στο σπίτι, όπως και εγώ το ίδιο κάνω άλλωστε, γατί δεν υπάρχει ούτε εμβόλιο, ούτε φάρμακο, ούτε αντιβιοτικό θεραπείας από αυτόν τον ιό».
  Όταν λοιπόν ο ταλαίπωρος ανθρωπάκος ακούει από αυτόν που εμπιστεύεται, που τον εκτιμά και τον πιστεύει, μια τέτοια είδηση τι πιστεύει αμέσως; Ότι αν κολλήσει τον ιό, εφόσον δεν υπάρχει φάρμακο, είναι βέβαιο ότι θα πεθάνει.
  Ο τρόμος του θανάτου τον κατακλύζει και αν έχει και παιδιά γίνεται ο ίδιος επικίνδυνος για τους συμπολίτες του (που δεν φορούν μάσκα) γιατί πλέον τους βλέπει ως εν δυνάμει δολοφόνους του ιδίου και των παιδιών του.
* Παρεμπιπτόντως να σας πληροφορήσω στα σούπερ μάρκετ έχουμε καθημερινά επεισόδια μεταξύ πολιτών, φοβούμενων μην τους κολλήσει ο διπλανός τους.
  Πιστεύοντας απολύτως τα ψευδή λόγια διάδοσης του τρόμου και από δημοσιογράφους βεβαίως, δεν ακούει καν την είδηση ότι στην Κίνα ήδη το 70% αυτών που νόσησαν ήδη είναι καλά στην υγεία τους και στην δουλειά τους, η πλειοψηφία των υπολοίπων είναι υπό ανάρρωση και οι ελάχιστοι ως ποσοστό αυτών που νόσησαν, που πέθαναν είχαν βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, ήταν ήδη βαριά άρρωστοι.
  Στην χώρα μας περνάει στα ψιλά γράμματα, ο αριθμός των νοσούντων που ήδη έγιναν καλά.
  Διαδίδουν ότι ο ιός διαδίδεται εξαιρετικά εύκολα. Θα σας παραθέσω μια είδηση από την Κύπρο που ίσως σας δίνει μια απάντηση.
  Στις 3 Μαρτίου ο καρδιολόγος Κος Κόκκινος – 64 ετών (διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής του Κρατικού Νοσοκομείου της Λευκωσίας), επιστρέφει από το Λονδίνο και αναλαμβάνει αμέσως καθήκοντα, κλινικές, εγχειρήσεις, συμμετοχή σε κοινωνικές εκδηλώσεις.
  Μετά από 5 ημέρες (8 Μαρτίου, ημέρα Κυριακή), νιώθει κάποια συμπτώματα του ιού. Ζητά ο ίδιος και εξετάζεται και βρίσκεται θετικός στον ιό. Συναγερμός στην Κύπρο. Πρώτη είδηση στα ΜΜΕ ότι γιατρός μετέδωσε τον ιό στο νοσοκομείο της Λευκωσίας.
  Δηλώσεις του υπουργού υγείας και το νοσοκομείο σε καραντίνα για 2 ημέρες. Εδώ ίσως και να το είχαν βομβαρδίσει οι αρμόδιες αρχές.
  Αναζητούν όλους αυτούς με τους οποίους ήρθε σε επαφή ο γιατρός Κος Κόκκινος είτε στην εργασία του, είτε σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Βρίσκουν 150 άτομα και τους εξετάζουν όλους.
  Ποιο το αποτέλεσμα της εξέτασης; Μηδενικό. Δεν κόλλησε απολύτως κανένας. Ο γιατρός ήδη έχει επιστρέψει στην εργασία του απολύτως υγιής. Τελικά πόσο εύκολα μεταδίδεται ο ιός;
 * Στην Κύπρο ο θόρυβος ήταν μεγαλύτερος, γιατί ήξεραν ότι ο γιατρός, είναι ευσεβής χριστιανός, και περίμεναν με αγωνία να συνδέσουν  το γεγονός της διάδοσης του ιού (που τελικά δεν υπήρξε), με την συμμετοχή του γιατρού στην Θεία Μετάληψη.
  Ρωτώ εγώ τώρα την αξιοσέβαστη προσωπικότητα, που διέδιδε δημοσίως, πως δεν υπάρχει κανένα φάρμακο ή αντιβιοτικό για την θεραπεία από αυτόν τον ιό, πως έγινε καλά και ο γιατρός και χιλιάδες άλλοι εφόσον κατά την γνώμη σας, δεν υπάρχει φάρμακο;
  Με μεγάλη πίστη εκθειάζουμε τους ειδικούς εννοώντας τους γιατρούς.
 Το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: Εφόσον τώρα εκδηλώνουμε τέτοια πίστη προς τους γιατρούς, αν αύριο οι ίδιοι γιατροί δηλώσουν ότι οι αρρώστιες μεταδίδονται μέσω της θείας κοινωνίας, τότε τι θα πούμε; Θα μοιράσουμε πλαστικά κουταλάκια;
 Είναι γνωστό όμως ότι το βασικότερο εργαλείο της ιατρικής επιστήμης είναι η στατιστική (κλάδος των μαθηματικών). Η ίδια η ιατρική κοινότητα έχει ορίσει στατιστικά όρια χαρακτηρισμού μιας νόσου ως επιδημίας η πανδημίας που απαιτεί την λήψη μέτρων προστασίας του πληθυσμού.
  Προσέξτε φίλοι μου και πάλι δεν θα ακούσετε την γνώμη μου, θα ακούσετε μόνο στατιστικά στοιχεία.
  Η στατιστική υπηρεσία της Ελλάδος (ο καθένας μπορεί να το βρει πολύ εύκολα από το διαδίκτυο), μας πληροφορεί ότι:
  Τα τελευταία 6 χρόνια ο μέσος όρος των νεκρών μόνο από γρίπη (όχι από το σύνολο των πνευμονικών νοσημάτων) κάθε χρόνο είναι 1750. Επίσης μας πληροφορεί ότι το 2017 είχαμε συνολικά 120.000 νεκρούς από κάθε είδους νόσημα ή ατύχημα.
  Οι αριθμοί αυτοί μας λένε (και με δεδομένο ότι ο αριθμός των θανάτων κατά τους χειμερινούς μήνες είναι πολύ πάνω από τον μέσο όρο) ότι:
  Στην Ελλάδα στο σύνολο πεθαίνουν, κάθε ημέρα, κατά μέσο όρο (χωρίς ιούς) 330 και από αυτούς οι 5 μόνο από γρίπη. Οι αριθμοί είναι ο μέσος όρος για όλες τις ημέρες του έτους.
  Αν τώρα λάβουμε υπόψη μας, τους κατά πολύ αυξημένους αριθμούς τους χειμερινούς μήνες μπορούμε ασφαλώς να δεχτούμε ότι:
  Σε όλη την χώρα τέτοια εποχή έχουμε πάντα περίπου 600 θανάτους την ημέρα (από διάφορα αίτια) εκ των οποίων οι 20 τουλάχιστον θάνατοι προέρχονται από γρίπη.
 Αδέλφια μου οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και είναι η μόνη αδιαπραγμάτευτη αλήθεια. Τα στοιχεία είναι από την επίσημη στατιστική υπηρεσία του Ελληνικού κράτους.
  Με 20 νεκρούς κάθε ημέρα – μόνο από γρίπη - πέρυσι καμία πανδημία δεν ανακοινώθηκε. Δηλαδή σε 20 ημέρες πέρυσι ακριβώς την ίδια χρονική περίοδο είχαμε περίπου 400 νεκρούς από γρίπη και κανείς δεν κουνήθηκε από την θέση του. Σήμερα έχουμε 30 νεκρούς και αυτό το λέμε πανδημία.
  Να μην ξεχνάμε επίσης ότι οι 30 λεγόμενοι νεκροί από τον ιό, ήταν ηλικιωμένοι με βαριές ασθένειες δηλαδή ανά πάσα στιγμή ήταν μεταξύ ζωής και θανάτου. Σημειωτέον από την κοινή γρίπη κάθε χρόνο πεθαίνουν πολλοί υγιείς. Από αυτήν την γρίπη, ακόμα και από τα δικά τους μέσα, δεν ακούστηκε να νοσηλεύτηκε υγιής και να πέθανε.
  Ακούστε και την εξής επίσης είδηση και βγάλτε συμπεράσματα.
  Μεγάλο διαδικτυακό κανάλι πανελλήνιας εμβέλειας με τεράστια επισκεψιμότητα αναγγέλλει την είδηση:
 «Η πρώτη νεκρή γυναίκα από τον ιό στην Ελλάδα». Τεράστια κεφαλαία γράμματα στην οθόνη. Πιο κάτω με ψιλά γράμματα. Γυναίκα 93 ετών νοσηλευόταν σε νοσοκομείο με το εξής ιατρικό ιστορικό. Είχε βηματοδότη, είχε ζακχαρώδη διαβήτη και οξεία πνευμονική ανεπάρκεια. Η είδηση παρά όλα αυτά, είναι ότι κόλλησε τον ιό και την σκότωσε.
  Απευθυνόμενος τώρα σε όση λογική μας απέμεινε. Αν κάποιος από εμάς πήγαινε την μάνα του ή την γειτόνισσα του σε νοσοκομείο – με αυτήν την κλινική εικόνα – τι λογικά περίμενε; Πότε θα βγει υγιείς ή κάτι άλλο;
  Άλλη είδηση. Κόρη αποθανόντας στην Κέρκυρα καταγγέλλει τα εξής: Ο πατέρας της 75 ετών με χρόνια εξαιρετικά σοβαρά προβλήματα υγείας που ανά πάσα στιγμή περίμεναν το μοιραίο, απεβίωσε προ μιας εβδομάδας. Τον έχουν άταφο προκειμένου να ελέγξουν αν πέθανε από κορονοϊό.
  Επείγονται να αυξήσουν τους αριθμούς που από ότι φαίνεται αντιστέκονται και δεν τους βγαίνουν.
  Επίσης εφόσον εμπιστευόμαστε την επιστήμη, ένας διάσημος Έλληνας γιατρός Ιωαννίδης, καθηγητής πανεπιστημίου στην Αμερική, επικαλούμενος και παγκόσμια στατιστικά στοιχεία καταλήγει στο συμπέρασμα, ότι καμία πανδημία δεν υπάρχει και ισχυρίζεται με τεκμήρια ότι αυτά τα μέτρα θα προκαλέσουν περισσότερους θανάτους από άλλα αίτια.
   Ακόμα μια είδηση (22.3.20)
Υπέρτιτλος: Κύπρος – ο πρώτος νεκρός από κορονοϊό.
  Απεβίωσε το Σάββατο ασθενής που νοσηλευόταν αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου με χαμηλό προσδόκιμο επιβίωσης, αφού παρουσίαζε μη αντιρροπούμενη κίρρωση ήπατος αλκοολικής αιτιολογίας, οξεία ηπατική ανεπάρκεια, οξεία νεφρική ανεπάρκεια σε έδαφος χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας και χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια, αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Υγείας.
  Ως τελευταίο άφησα μια άγνωστη ίσως πληροφορία. Η κόμπρα το γνωστό δηλητηριώδες φίδι, έναν μόνο φόβο έχει για την ζωή του. Ένα μικρό σε μέγεθος ζωάκι πηδά μπροστά της και με κινήσεις τόσο γρήγορες που δύσκολα παρακολουθεί η κόμπρα κινώντας το κεφάλι της στην κατεύθυνσή του.
 Στο τέλος μετά από αυτή την ταλαιπωρία η κόμπρα ζαλίζεται παραλύοντας το μυϊκό της σύστημα. Τότε αυτό το μικρό ζωάκι της επιτίθεται και την σκοτώνει.
 Ας βάλουμε τώρα στην θέση της κόμπρας την τηλεθεατή εαυτό μας και στην θέση που είχε το μικρό ζωάκι τον δημοσιογράφο απέναντί μας και τότε ίσως καταλάβουμε.
 Εμείς αξιοποιώντας την λογική μας και τα πραγματικά στοιχεία που παρατέθηκαν έχουμε όχι μόνο δικαίωμα, αλλά κυρίως την υποχρέωση να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας και να αξιολογήσουμε τι πρέπει να πιστεύουμε και τι όχι.
 Και έναν λόγο προς καθηγητές και δασκάλους όταν με το καλό επιστρέψουν στα σχολεία τους και τους ρωτήσουν οι μαθητές τους «κύριε τι είναι πανδημία;» τι θα απαντήσουν; Θα πουν την αλήθεια ότι «πανδημία είναι το φαινόμενο της αρρώστιας τουλάχιστον της πλειοψηφίας ενός πληθυσμού από μία ασθένεια». Όταν μετά αναρωτηθούν τα παιδιά. Τελικά υπήρξε πανδημία με τον κορονοϊό; Θα έχουν το θάρρος να πουν. Όχι παιδιά μας κορόιδεψαν και εμάς και εσάς.
 Τώρα σας παραθέτω πληροφόρηση από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ (το μεγαλύτερο αμερικάνικο πανεπιστήμιο). Για την ίδια χρονική περίοδο φέτος από την εμφάνιση του κορονοϊού μέχρι αρχές Μαρτίου είχαμε:
Θανάτους παγκοσμίως συνολικά (4.115.202) και αναλυτικά από:
Κορονοϊό: 11.354 _ 0,3 %
Πείνα: 30.524 ­_ 0,7 %
Εποχική γρίπη: 106.509 _ 2,6 %
Καρκίνο: 1.739.826 _ 42,3 %
Ελονοσία: 214.956 _ 5,2 %
Τσιγάρο: 1.095.521 _ 26,6 %
Αλκοόλ: 548.106 _ 13,3 %
Έιντς: 368.406 _ 9 %
  Άρα για ποια πανδημία μιλάμε; Και εν τέλει τι σημαίνει πανδημία; Εκτός από τα μαθηματικά ξεχάσαμε και την γλώσσα μας.
  Εκτός της ψυχρής λογικής που επικαλέστηκα μέχρι τώρα, ας δούμε και μια πληροφόρηση που μας έρχεται από το παρελθών. Η Αγία Γραφή είναι και τώρα επίκαιρη. Αυτές οι διαχρονικές αλήθειες, ίσως βοηθήσουν στην πνευματική μας ανάρρωση, και μας προετοιμάσουν για τα επερχόμενα δεινά που σύντομα θα είναι κοντά μας.
  Στο κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο (Κ.10 _ 11,12,13) διαβάζουμε:

11 ἐγώ εἰμι ὁ ποιμὴν ὁ καλός. ὁ ποιμὴν ὁ καλὸς τὴν ψυχὴν αὐτοῦ τίθησιν ὑπὲρ τῶν προβάτων· 
12 ὁ μισθωτὸς δὲ καὶ οὐκ ὢν ποιμήν,      οὗ οὐκ εἰσὶ τὰ πρόβατα ἴδια, θεωρεῖ τὸν λύκον ἐρχόμενον καὶ 
ἀφίησι τὰ πρόβατα καὶ φεύγει· καὶ ὁ λύκος ἁρπάζει αὐτὰ καὶ 
σκορπίζει τὰ πρόβατα. 
13 ὁ δἑ μισθωτὸς φεύγει, ὅτι μισθωτός ἐστι καὶ οὐ μέλει αὐτῷ περὶ τῶν προβάτων.

Στον όρθρο της Παρασκευής Δ΄ Νηστειών διαβάζουμε στην Προφητεία Ἡσαΐου (Κεφ. ΚΘ', 13-23)

Τάδε λέγει Κύριος· Ἐγγίζει μοι ὁ λαὸς οὗτος ἐν τῷ στόματι αὐτοῦ, καὶ ἐν τοῖς χείλεσιν αὐτῶν τιμῶσί με, ἡ δὲ καρδία αὐτῶν πόρρω ἀπέχει ἀπ' ἐμοῦ, μάτην δὲ σέβονταί με, διδάσκοντες ἐντάλματα ἀνθρώπων καὶ διδασκαλίας.

  Τα δύο μικρά κείμενα, ένα από την Καινή και το άλλο από την Παλαιά Διαθήκη είναι ξεκάθαρα για τα μέλλοντα. Είναι λόγοι που γράφτηκαν προ 2 και 3 χιλιάδων ετών που αφορούν και το τότε και το τώρα με απόλυτο τρόπο.
  Γι’ αυτά που έρχονται λοιπόν η Αγία Γραφή μας πληροφορεί με εξαιρετική σαφήνεια. Άρα γνωρίζουμε!
 Ευχαριστώ που με ακούσατε, χαίρεστε!

1 σχόλιο:

  1. Κακόβουλον καὶ βλακωδέστατον ἄρθρον διὰ τοῦ ὁποίου ὁ γράφων, τὶς οἶδε ἀπὸ ποίου τρίποδος ὁρμώμενος, μὲ θρᾶσος ἀπύθμενον κάμει τὴν τρίχα τριχιὰ. Ἄξιος ὁ μισθός του!!`!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive