Σάββατο 11 Απριλίου 2020

ΣΑΜΟΣ ΤΟ ΠΡΩΪ. Πω,πω Θεέ μου! Αστυνομία, μέτρα και πρόστιμα μόνο για "κορόιδα" και "Μένουμε σπίτι"! ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα περπατούν, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες
Φωτογραφίες που έστειλε κάτοικος της Σάμου. Ανενόχλητοι και μπουλούκια οι λαθρομετανάστες! 

Κύριε Τσιόδρα, κύριε Χαρδαλιά τα βλέπετε;;; Θάνος Κόκκαλης-Δημοσιογράφος ΦΩΤΟ>>

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες

11 σχόλια:

  1. ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2000
    Ο πρόεδρος της Πολιτικής Άνοιξης Α. Σαμαράς σε συνέντευξή του που πρόκειται να δημοσιευθεί στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία»(3/9), απαντώντας στην ερώτηση: «Υπό ποιες προϋποθέσεις θα μπορούσε να συνεργαστεί με τη ΝΔ», λέει: «Συνεργασία θα μπορούσε να επιτευχθεί μέσα στο πλαίσιο ενός έντιμου και δημόσιου πολιτικού διαλόγου που θα είχε δύο στόχους. Να καταδείξει τη συμφωνία μας σε βασικούς τομείς της πολιτικής και να συντονίσει μια κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πολιτικής του κ. Σημίτη και του καθεστώτος που έχει επιβάλει».
    Σε δηλώσεις που κάνει στο Εβιάν(Γαλλία) ο Υπ. Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου, αναφερόμενος στην επιστολή που έστειλε ο Τούρκος ομόλογός του Ι. Τζεμ στις χώρες-μέλη της Ε.Ε. και με την οποία ζητά την αποσύνδεση των ελληνοτουρκικών και του Κυπριακού από την εταιρική σχέση της Τουρκίας –Ευρωπαϊκής Ένωσης, λέει: «Η Ελλάδα και η Τουρκία ήδη κάνουν διάλογο, συζητούμε σειρά ζητημάτων . Θέλω να τονίσω ότι ο διάλογος πάντα πρέπει να γίνεται στη βάση του σεβασμού του διεθνούς δικαίου και των ειρηνικών και φιλικών σχέσεων. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια και μόνο μπορεί να γίνει ένας διάλογος. Και βεβαίως δεν νοείται διάλογος που να θεωρείται ένας διάλογος διαπραγματεύσεως κυριαρχικών δικαιωμάτων».
    ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2000 διεθνή
    Ο διευθυντής του Γραφείου Ερευνών Αεροπορικών Ατυχημάτων της Γαλλίας σε δηλώσεις του αναφέρει ότι: «Θα χρειαστούν μήνες, ίσως και χρόνια, προκειμένου να εξαχθεί το τελικό συμπέρασμα για την τραγωδία του «Κονκόρντ» στο Παρίσι τον περασμένο Ιούλιο, με τους 113 νεκρούς»(το σκάσιμο του ελαστικού κατά τη διαδικασία απογείωσης του αεροπλάνου προκάλεσε αλυσίδα προβλημάτων που οδήγησαν στη συντριβή του. Γράφεται ότι ενδέχεται τα «Κονκόρντ» να μην ξαναπετάξουν).
    Γίνεται γνωστό ότι κατά τη διάρκεια των συνομιλιών που είχε στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης ο Αμερικάνος μεσολαβητής για το μεσανατολικό Ντ. Ρος με τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γ. Αραφάτ δεν σημειώθηκε καμία πρόοδος.
    Η Βρετανική εφημερίδα «Times» γράφει ότι: «Ο Μπ. Κλίντον φέρεται αποφασισμένος να συλλάβει τον πρώην ηγέτη των Σερβοβόσνιων Ρ. Κάρατζιτς πριν παραδώσει τα κλειδιά του Λευκού οίκου στο διάδοχό του»(επικαλείται αμερικανικές στρατιωτικές πηγές στο Σεράγεβο).
    Ο δήμαρχος της Ν. Υόρκης Ρ. Τζουλιάνι χαρακτηρίζει «ποταπά και απαίσια πλάσματα κάποιους από τους αρχηγούς καρτών και πρωθυπουργούς που θα μεταβούν στην έδρα του ΟΗΕ προκειμένου να συμμετάσχουν στη «Συνάντηση της Χιλιετίας»(δεν διευκρινίζει ποιους εννοεί).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε συνέντευξη «εφ’ όλης της ύλης» που δίνει στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τα διαπλεκόμενα συμφέροντα(οικονομικά-πολιτικάά), λέει μεταξύ άλλων ότι: «Δεν υπάρχει τίποτε ψευδέστερο από τη συνεχιζόμενη προσπάθεια να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι στη χώρα υπάρχουν οικονομικές εξουσίες που καθοδηγούν τα πολιτικά δρώμενα, τις κυβερνητικές δραστηριότητες και είναι εκείνες που αποφασίζουν». Συνεχίζοντας λέει: «Η κυβέρνηση παίρνει τις αποφάσεις της με γνώμονα το συμφέρον του ελληνικού λαού»(τα λεγόμενα του πρωθυπουργού επικρίνουν το ΚΚΕ, ο Συνασπισμός και τα άλλα κόμματα).
    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής σχολιάζοντας τα όσα ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης είπε στη Θεσσαλονίκη επικρίνει τον πρωθυπουργό για συγκάλυψη της αξιοκρατίας, της διαπλοκής και της αδιαφάνειας. Λέει μεταξύ άλλων: «η συγκάλυψη όχι μόνο δεν καθησυχάζει αλλά εντείνει τους χειρότερους φόβους μας για την ποιότητα της δημοκρατίας μας». Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του λέει: «Ο πρωθυπουργός δεν μίλησε για τίποτα, όπως για το πώς θα θωρακίσει τη χώρα από τις απειλές που δέχεται, για την έκρηξη της ανεργίας, για την αποδόμηση του εκπαιδευτικού μας συστήματος, για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για τους αγρότες, για τις καθυστερήσεις στην προετοιμασία των Ολυμπιακών(Αγώνων), για την πορεία του χρηματιστηρίου».
    Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος μιλώντας στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Π. Ψυχικού, λέει και τα εξής: «Το πρώτο που ακούσαμε να επαναλαμβάνεται , και πρόσφατα μάλιστα, είναι ότι η εκκλησία είναι ένας θεσμός οπισθοδρόμησης, ο οποίος μάλιστα σύρει την Ελλάδα προς τα πίσω, ενώ άλλοι σπρώχνουν την Ελλάδα προς τα εμπρός. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αδικία και μεγαλύτερη συκοφαντία για την Εκκλησία αν εννοούν ότι η Εκκλησία είναι θεσμός οπισθοδρόμησης. Γιατί η πρόοδος, αγαπητοί μου, δεν σηματοδοτείται από την υλική ευμάρεια ούτε από την άνοδο του βιοτικού επιπέδου. Η αληθινή πρόοδος προέρχεται από την εσωτερική καλλιέργεια των ψυχών».
    Ο Έλληνας Υπ. Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου , μιλώντας στο Εβιάν της Γαλλίας στη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των χωρών-μελών της Ε.Ε., λέει ότι: «Το πλαίσιο της εταιρικής σχέσης Ευρωπαϊκής Ένωσης –Τουρκίας είναι οι αποφάσεις του Ελσίνκι».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2000 διεθνή
    Ο πρόεδρος της Αλβανίας Ρ. Μεϊντάνι, αντιδρώντας στην πρόθεση του Γιουγκοσλάβου ομολόγου του Σλ. Μιλόσεβιτς για συμμετοχή και του Κοσσυφοπεδίου στις γιουγκοσλαβικές προεδρικές-βουλευτικές εκλογές 24ης Σεπτεμβρίου 2000, δηλώνει: «Η διεθνή κοινότητα πρέπει να δώσει μια σαφή και σκληρή απάντηση, για να μην επιτρέψει οποιαδήποτε παιχνίδια ή καιροσκοπισμούς εγκληματιών πολέμου, όπως ο Μιλόσεβιτς».
    Γίνεται γνωστό ότι χθες αμερικανικά αεροπλάνα βομβάρδισαν θέσεις της ιρακινής αεράμυνας(σύμφωνα με αμερικανική ανακοίνωση τα αεροπλάνα είχαν δεχθεί προηγουμένως τα αμερικανικά πυρά).
    Ο πρόεδρος της Αλβανίας Ρ. Μείντάνι, αντιδρώντας στην πρόθεση του Γιουγκοσλάβου ομολόγου του Σλ .Μιλόσεβιτς για συμμετοχή και του Κοσσυφοπεδίου στις γιουγκοσλαβικές προεδρικές-βουλευτικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου 2000, δηλώνει: «Η διεθνή κοινότητα πρέπει να δώσει μια σαφή και σκληρή απάντηση, για να μην επιτρέψει οποιαδήποτε παιχνίδια και καιροσκοπισμούς εγκληματιών πολέμου, όπως ο Μιλόσεβιτς».
    Ο πρώην πρόεδρος της Αλβανίας Σ. Μπερίσα μιλώντας (2/9) στην Πλατεία των Τιράνων κατηγορεί την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ι. Μέτα ως: «Κυβέρνηση εγκληματιών που αποτελούν μέρος της μαφίας και υποθάλπουν το οργανωμένο έγκλημα».
    Σοβαρές συζητήσεις προκαλεί μεταξύ των Υπ. Εξωτερικών των χωρών-μελών της Ε.Ε. η δήλωση του αρμόδιου για θέματα διεύρυνσης επιτρόπου Γκ. Φερχόιγκεν(Γερμανός) ότι: «Η Γερμανία θα μπορούσε να κάνει δημοψήφισμα πριν δεχθεί την είσοδό νέων μελών στην Ε.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2000
    Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Συνασπισμού Ν. Κωνσταντόπουλο. Οι δύο άνδρες συζητούν το θέμα της διαπλοκής πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων(η συνάντηση και η συζήτηση του θέματος γίνεται με πρωτοβουλία του Ν. Κωνσταντόπουλου). Σε δηλώσεις που κάνει ο Κ. Καραμανλής, μετά το τέλος της συνάντησης, λέει ότι: «Η πολιτική σήμερα έχει ανάγκη από περισσότερο φώς». Συνεχίζοντας λέει: «Σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε και δεν θα κάνουμε πίσω. Γι’ αυτό ανταποκριθήκαμε άμεσα στην πρόταση του προέδρου του Συνασπισμού. Μπορεί να διαφωνούμε, όπως είναι φυσικό στην πολιτική, σε πολλά θέματα. Μας ενώνει όμως η κοινή προσπάθεια για τη θωράκιση της Δημοκρατίας και την αξιοπιστία της πολιτικής». Σε δηλώσεις που κάνει ο πρόεδρος του Συνασπισμού, μετά το τέλος της συνάντησης, παρομοιάζει «τη σημερινή εικόνα του πολιτικού συστήματος εν μέσω των διαπλεκομένων συμφερόντων με το σύμπλεγμα του Λαοκόωνος».
    {Λέει ακόμη Κ. Καραμανλής: «Η επικείμενη απελευθέρωση των αγορών, η διαχείριση του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, η προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων και τα εξοπλιστικά προγράμματα είναι τεράστιες προκλήσεις και δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια δραχμή από τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων». Συνεχίζοντας λέει Ν. Κωνσταντόπουλος: «Επειδή εκρεμμεί η διάθεση δεκάδων τρισεκατομμυρίων δημόσιου χρήματος και η διαπλοκή είναι ανταγωνιστική και κρατικοδίαιτη, είναι αναγκαίο να υπάρχει διαφάνεια και έλεγχος σε όλους τους τομείς, για όλα τα συγκροτήματα, για όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ανεξαιρέτως»(ο Ν. Κωνσταντόπουλος έχει συνάντηση, για το θέμα των διαπλεκομένων, και με τον Υπ. Δικαιοσύνης Μ. Σταθόπουλο).}
    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δ. Ρέππας, επικρίνοντας την πρωτοβουλία του προέδρου του Συνασπισμού Ν. Κωνσταντόπουλου να προκαλέσει ευρεία συζήτηση για το θέμα των διαπλεκομένων συμφερόντων, τον κατηγορεί ότι: «Επιδιώκει τη συγκρότηση αντικυβερνητικού μετώπου και ότι αυτοαναγορεύεται σε εισαγγελέα και τιμητή των πάντων». Συνεχίζοντας ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος λέει: «Πιστεύουμε ότι όχι απλώς σφάλλουν αυτοί που επιδίδονται σε μια τέτοια πολιτική δραστηριότητα, όχι μόνο αντιστρατεύονται το δημόσιο συμφέρον, αφού δηλητηριάζουν το δημόσιο βίο με τον τρόπο που συμπεριφέρονται, αλλά τελικώς βλάπτουν τα δικά τους κομματικά συμφέροντα. Δεν το αντιλαμβάνονται τώρα. Ο ελληνικός λαός όμως, σε ανάλογες περιπτώσεις έδωσε τις απαντήσεις του».
    Ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Θ. Ρουσόπουλος σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής: «Εμφανίζοντας την αγωνία των πολιτικών δυνάμεων για την ποιότητα της δημοκρατίας στον τόπο μας ως δημιουργία αντικυβερνητικού μετώπου, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης δεν πετυχαίνει τίποτα άλλο από το να επιβεβαιώνει την καθεστωτική λογική της, αλλά και την ενοχή της».
    Αύξηση κατά 1,48% σημειώνει ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών στο χρηματιστήριο Αθηνών, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στις 3.655,26 μονάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2000 διεθνή
    Ο Γερμανός καγκελάριος Γκ. Σρέντερ μιλώντας στο Βερολίνο υποστηρίζει μια ταχεία διεύρυνση της Ε.Ε. προς Ανατολάς. Λέει μεταξύ άλλων: «Εμείς είμαστε οι τελευταίοι που θα θέλαμε να θέσουμε το χρονοδιάγραμμα αυτό υπό αμφισβήτηση. Η διεύρυνση της Ε.Ε. προς ανατολάς θα προσφέρει νέες ευκαιρίες: Νέες αγορές για τις βιομηχανίες μας και ταυτόχρονα ένα νέο ανταγωνισμό. Είμαι πεπεισμένος ότι σ το σύνολό τους τα νέα ομόσπονδα κρατίδια θα επωφεληθούν από τη διεύθυνση της Ε.Ε.». Ο Γερμανός Υπ. Εξωτερικών Γ. ΦΊσερ μιλώντας στο Βερολίνο σε σύνοδο των Γερμανών πρεσβευτών απορρίπτει την πρόταση του Γερμανού Επιτρόπου, αρμόδιου για θέματα Διεύρυνσης Γκ. Φερχοίγκεν σχετικά με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την έγκριση(από τους Γερμανούς) της διεύρυνσης της Ε.Ε. προς Ανατολάς.
    Ο πολιτικός διοικητής του ΟΗΕ στο Κοσσυφοπέδιο Μπ. Κουσνέρ σε δηλώσεις του αναφέρει ότι: «Όλοι οι κάτοικοι του Κοσσυφοπεδίου δικαιούνται να συμμετάσχουν στις (γιουγκοσλαβικές προεδρικές-βουλευτικές)εκλογές. Ο Μπ. Κουσνέρ χαρακτηρίζει τις εκλογές «φάρσα». Λέει ακόμη: «Είναι αδύνατο να τις υποστηρίξουμε χωρίς εκλογικούς καταλόγους και την προφανή πρόθεση η καταμέτρηση των ψήφων να γίνει στη Σερβία και όχι στα εκλογικά τμήματα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΡΙΤΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2000
    Υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου συνέρχεται η Διαρκής Ιερά Σύνοδος με τη νέα της σύνθεση(μεταξύ των θεμάτων που συζητούνται κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης είναι και το θέμα του μαθήματος των Θρησκευτικών. Ο Υπ. Παιδείας Π. Ευθυμίου δίνει στη δημοσιότητα τις επιστολές που αντάλλαξαν για το θέμα η Ιερά Σύνοδος και το υπουργείο παιδείας).
    Σε δηλώσεις που κάνει στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος των Φιλελευθέρων Στ. Μάνος, λέει και τα εξής: «Η διαπλοκή είναι περισσότερη από όση ομολογούν οι άλλοι. Υπάρχει η μυρωδιά, γίνεται συζήτηση. Το φαινόμενο της διαπλοκής λερώνει την πολιτική ζωή». Συνεχίζοντας λέει: «Το πρόβλημα της διαπλοκής υπάρχει εκεί που συναντιούνται πολιτικά και κομματικά με οικονομικά συμφέροντα. Και που γίνεται αυτό; Γίνεται στις προμήθειες του Δημοσίου, σε ορισμένα μεγάλα έργα».
    Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Ν. Κωνσταντόπουλος στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για το θέμα της καταπολέμησης των διαπλεκομένων συμφερόντων, έχει συνάντηση με τον γραμματέα της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ Κ. Σκανδαλίδη. Σε δηλώσεις που κάνει ο Ν. Κωνσταντόπουλος, μετά το τέλος της συνάντησης, λέει μεταξύ άλλων ότι: «Για την αντιμετώπιση της διαπλοκής δεν επαρκεί η υπάρχουσα νομοθεσία, χρειάζονται νέες ρυθμίσεις, δεν εφαρμόζεται η υπάρχουσα νομοθεσία και χρειάζεται άμεση και αποτελεσματική ενεργοποίησή της». Σε δηλώσεις που κάνει ο Κ. Σκανδαλίδης υποστηρίζει ότι το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο είναι επαρκές(χρειάζονται βελτιώσεις). Λέει ακόμη ότι: «Δίνεται η εικόνα ότι γίνεται ένα μέτωπο κατά της κυβέρνησης».
    Ο Ν. Κωνσταντόπουλος έχει για το θέμα των διαπλεκομένων συνάντηση και με τον πρόεδρο του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλα. (Η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα δεν δέχτηκε να συζητήσει με τον Ν. Κωνσταντόπουλο για το θέμα των διαπλεκομένων).
    Αύξηση κατά 5,05% σημειώνει ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών στο χρηματιστήριο Αθηνών, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στις 3.839,76 μονάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΡΙΤΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2000 διεθνή
    Σε δηλώσεις που κάνει ο Τούρκος Υπ. Δικαιοσύνης Χ. Τουρκ, αντιδρώντας «με το γάντι» στις επεμβάσεις της στρατιωτικής ηγεσίας στα πολιτικά πράγματα της Τουρκίας(αξίωση των στρατιωτικών για ψήφιση νόμου που θα προβλέπει την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων που έχουν ισλαμιστικές ή φιλοκουρδικές ιδέες), δηλώνει: «Απαιτείται προσοχή στις δηλώσεις που προέρχονται από τους χώρους της Άμυνας και της Δικαιοσύνης»(ο απερχόμενος πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας της Τουρκίας σε δηλώσεις του ανέφερε ότι: «Οι ισλαμιστές έχουν φωλιάσει και στο δικαστικό σώμα»).
    Ο υποψήφιος του αμερικανικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προσεχείς προεδρικές εκλογές Τζ. Μπους Τζούνιορ, ενώ βρίσκεται μπροστά στα μικρόφωνα, αγνοώντας αν είναι ανοικτά ή κλειστά, προκειμένου να μιλήσει σε προάστιο του Σικάγου λέει σιγά-σιγά στον ευρισκόμενο δίπλα του υποψήφιο αντιπρόεδρο Ντ. Τσένι: «Κοίτα εκεί, είναι ο Άνταμ Κλάιμερ, μεγάλο καθίκι»( τα μικρόφωνα ήταν ανοικτά και τα λόγια του τα άκουσαν όλοι παρευρισκόμενοι, ο Κλάιμερ είναι δημοσιογράφος της εφημερίδας «Νιου Γιορκ Τάιμς»).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2000
    Ο Υπ. Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου έχει στα Σκόπια συνάντηση με τον πρωθυπουργό της «ΠΓΔΜ» Λ. Γκεοργιέφσκι(συναντά και άλλους πολιτικούς ηγέτες). Σε δηλώσεις που κάνει στα Σκόπια ο Έλληνας Υπ. Εξωτερικών αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψή του Βελιγράδι, λέει: «Μεταφέρουμε ένα μήνυμα, την επιθυμία να δούμε τον σερβικό λαό να καταστεί, όπως έχει δικαίωμα, μέρος της Ευρώπης. Εμείς ως Έλληνες θέλουμε να δούμε τον σερβικό λαό να γίνεται μέρος των ευρωπαϊκών θεσμών, γιατί οι Σέρβοι έχουν δικαίωμα να είναι μέρος της Ευρώπης. Η Σερβία μπορεί να βοηθήσει τον εαυτό της, μπορεί να κάνει βήματα, θα έπρεπε να κάνει βήματα, ώστε να βοηθήσει την περιφερειακή σταθερότητα, να βοηθήσει να προχωρήσει η περιοχή σε δημοκρατικό δρόμο».
    Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Ν. Κωνσταντόπουλος, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που ανέλαβε για το θέμα της αντιμετώπισης των διαπλεκομένων συμφερόντων, έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο των φιλελευθέρων Στ. Μάνο και τον πρόεδρο της Πολιτικής Άνοιξης Α. Σαμαρά. Σε δηλώσεις που κάνει ο Στ. Μάνος , μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με τον Ν. Κωνσταντόπουλο, λέει: «Το μεγάλο βήμα για τον περιορισμό της διαπλοκής είναι να κτυπηθεί στη ρίζα της. Η ρίζα της διαπλοκής είναι η επιχειρηματική δραστηριότητα του κράτους και η υπερβολική του ανάμιξη στην οικονομική ζωή του τόπου. Αν δεν κτυπηθεί η ρίζα, κάθε άλλη προσπάθεια θα έχει μόνο πρόσκαιρο αποτέλεσμα».
    Σε δηλώσεις που κάνει στη Θεσσαλονίκη ο Υπ. Άμυνας Α. Τσοχατζόπουλος, αναφερόμενος στο θόρυβο που υπάρχει για το θέμα τω διαπλεκομένων συμφερόντων(πολιτικά- οικονομικά συμφέροντα), λέει: «Οποιαδήποτε κουβέντα περί διαπλεκομένων, σε ότι αφορά το υπουργείο, βρίσκουν την απάντηση τους μέσα από την εφαρμογή άμεμπτων συστημάτων ελέγχου, που ανά πάσα στιγμή είναι δυνατόν να ελεγχθούν από τους αρμόδιους φορείς».
    Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ε. Γιαννόπουλος μιλώντας από τον τηλεοπτικό σταθμό «Blue Sky» λέει μεταξύ άλλων: «Είναι προτιμότερο να έχεις έναν επιτυχημένο πρωθυπουργό παρά να θέλουν να γίνουν πρωθυπουργοί η Βάσω Παπανδρέου και ο Γιάννης Παπαντωνίου».
    Αύξηση κατά 2,49% σημειώνει ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών στο χρηματιστήριο Αθηνών, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στις 3.935,52 μονάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2000 διεθνή
    Σε συνέντευξή που δίνει στην εφημερίδα «Ντεμοκράτζια» ο πρόεδρος της Επιτροπής Εκμετάλλευσης Ατομική Ενέργειας της Βουλγαρίας Γκ. Κατσίεφ, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Από την αρχή του έτους στον πυρηνικό σταθμό του Κοζλοντούι έχουν σημειωθεί 50 πυρηνικά επεισόδια )κατά τη διάρκεια του ενός από αυτά προκλήθηκε διαρροή ραδιενέργειας σε επίπεδο «70 με 80 φορές υψηλότερο από το φυσιολογικό»).
    Η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ» σε δημοσίευμά της αναφέρει ότι: Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και αρχηγός του κόμματος της «Μητέρας Πατρίδας» Μ. Γιλμάζ σε δηλώσεις του επισήμανε ότι: «Υπάρχουν κύκλοι που εκφράζονται φόβοι ότι η Τουρκία θα διαλυθεί εάν εισέλθουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι ένοπλες δυνάμεις συμμερίζονται αυτή την ευαισθησία».
    Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εγκρίνει τη διάθεση στην Τουρκία(μέσα σε τρία χρόνια) οικονομικής βοήθειας ύψους 135 εκατομμυρίων «Ευρώ»(περίπου 46 δισεκατομμυρίων δραχμών για την προώθηση οικονομικοκοινωνικών μεταρρυθμίσεων(είναι η πρώτη συνεδρίαση του Κοινοβουλίου μετά τις θερινές διακοπές).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΕΜΠΤΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2000
    Ο Υπ. Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου έχει στο Βελιγράδι συνάντηση με τον πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας Σλ. Μιλόσεβιτς. Σε ανακοίνωση της γιουγκοσλαβικής προεδρίας που εκδίδεται, μετά το τέλος της συνάντησης, αναφέρονται τα εξής: «Η Γιουγκοσλαβία ακολουθεί με συνέπεια πολιτική ειρήνης και ως χώρα που έχει κεντρική θέση στα Βαλκάνια αποτελεί παράγοντα ειρήνης και σταθερότητας και παράδειγμα ανεξαρτησίας στην περιοχή»(ο Γ. Παπανδρέου έχει επίσης συνάντηση με τον Β. Κοστούνιτσα, βασικό αντίπαλο του Σλ. Μιλόσεβιτς στις επικείμενες γιουγκοσλαβικές προεδρικές εκλογές).
    Με αφορμή τη συνάντηση στο Βελιγράδι του Έλληνα Υπ. Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου με τον Γιουγκοσλάβο πρόεδρο Σλ. Μιλόσεβιτς το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι: «Θεωρεί ατυχές το γεγονός πως ένας Ευρωπαίος ηγέτης του αναστήματος του αναστήματος του Γ. Παπανδρέου θα έπρεπε να συναντηθεί με έναν παραπεμπόμενο για εγκλήματα πολέμου». Το «¨ανάστημᨻ Γ. Παπανδρέου Υπ. Εξωτερικών Ελλάδος αντιδρώντας δηλώνει: «Εγώ δεν ζήτησα την εξουσιοδότηση των Αμερικάνων για να κάνω το ταξίδι. Είναι ελληνική πολιτική. Βεβαίως η Ουάσιγκτον είχε ενημερωθεί»).
    Ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Κεφαλογιάννης αναφερόμενος στο θέμα των διαπλεκομένων συμφερόντων λέει: «Ως υπουργός στην Οικουμενική κυβέρνηση του κ. Ζολώτα, μου ζητήθηκε να ανατεθεί μια μεγάλη προμήθεια υλικού απευθείας σε ιδιώτη χωρίς διαγωνισμό και σε τιμές υπερβολικά υψηλές έναντι των διεθνών τιμών. Το υπουργείο επέμενε σε διεθνή διαγωνισμό που θα εξασφάλιζε καλύτερη ποιότητα και συμφερότερες τιμές για το Δημόσιο. Επειδή οι πιέσεις ήταν αφόρητες και η διοίκηση του οργανισμού λειτουργούσε προς την κατεύθυνση του ιδιώτη, αναγκάστηκα να φέρω το θέμα στο τότε υπουργικό συμβούλιο. Το υπουργικό συμβούλιο πήρε ομόφωνα απόφαση να σταματήσουν αμέσως οι διαδικασίες που είχαν αρχίσει μεταξύ του ιδιώτη και του ΔΣ του Οργανισμού και όρισε μια τριμελή εξ υπουργών επιτροπή για να διευθετήσει το θέμα κατά το συμφερότερο για το δημόσιο τρόπο. Το αποτέλεσμα ποιο ήτο; Το ΔΣ του Οργανισμού που μοναδικός μέτοχος ήταν το Δημόσιο αγνόησε την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου και ανέθεσε την προμήθεια στον ιδιώτη ύστερα από παρέμβαση των αρχηγών που στήριζαν την κυβέρνηση. Φυσικά υπέβαλα την παραίτησή μου, δημιουργήθηκε κυβερνητική κρίση, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση και τα άλλα κοινοβουλευτικά μέλη και η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές. Ο εξευτελισμός όμως του υπουργικού συμβουλίου, ως κορυφαίου θεσμού της Δημοκρατίας, έμεινε στην ιστορία της χώρας».
    Σε δηλώσεις που κάνει ο πρόεδρος της Πολιτικής Άνοιξης Α. Σαμαράς λέει και τα εξής: «Η βόμβα του Γιάννη Κεφαλογιάννη στη βουλή επιβεβαίωσε με τον πιο επίσημο τρόπο ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι ο μακροβιότερος αρχιερέας της διαπλοκής¨.
    Σε δηλώσεις που κάνει στη Θεσσαλονίκη η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, αναφερόμενη στο θέμα των διαπλεκομένων συμφερόντων, λέει: «Τόσα χρόνια στην Ελλάδα, ας πάρουμε μετά τον πόλεμο, ας πάρουμε μετά το ΄75, υπήρχαν επιχειρηματίες οι οποίοι θυσαύριζαν, χωρίς να τους στηρίζουν κυβερνήσεις; Υπήρχαν κυβερνήσεις που δεν είχαν σχέσεις με επιχειρηματίες;» Συνεχίζοντας λέει: «Οι πλουτοκράτες τσακώνονται μεταξύ τους αλλά είναι ενωμένοι στην υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων. Γι’ αυτό λέμε ότι είναι αποπροσανατολισμός να καθόμαστε τώρα εμείς να ψάχνουμε ποιος υπουργός συνάντησε ιδιαιτέρως ποιον. Δεν χρειάζεται. Εμείς βλέπουμε τι νόμοι ψηφίζονται. Η ποιος πολιτικός σχετίζεται με ποιον,. Αυτό είναι το θέμα. Το θέμα είναι ότι υπάρχει έδαφος να γιγαντώνονται μονοπώλια και αυτό το έδαφος καλλιεργείται μέσα από πολιτικές αποφάσεις».
    Αύξηση κατά 3,17% σημειώνει ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών στο χρηματιστήριο Αθηνών , με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στις 4.060,20 μονάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΕΜΠΤΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2000 διεθνή
    Σε δηλώσεις που κάνει ο Γιουγκοσλάβος Υπ. Εξωτερικών Ζ. Γιοβάνοβιτς, αναφερόμενος στις επικείμενες γιουγκοσλαβικές προεδρικές εκλογές, λέει ότι: «Οι εκλογές αποτελούν αναφαίρετο κυριαρχικό δικαίωμα της Γιουγκοσλαβίας και κανείς δεν έχει δικαίωμα να παρέμβει. Οι εκλογές γίνονται για να εκφραστεί η βούληση του γιουγκοσλαβικού λαού και όχι για να ικανοποιηθεί ο οποιοσδήποτε, οπουδήποτε».
    Γίνεται γνωστό ότι η Ιντερπόλ έστειλε στις αστυνομίες 178 χωρών ένταλμα για τη σύλληψη του Γιουγκοσλάβου προέδρου Σλ. Μιλόσεβιτς.
    Σε δηλώσεις που κάνει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ρ. Ντενκτάς, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο αποχώρησης από τα κατεχόμενα κυπριακά εδάφη των τουρκικών στρατευμάτων, λέει: «Εάν τα στρατεύματα της Τουρκίας φύγουν στην Κύπρο, τότε το νησί θα μεταβληθεί σε Λίβανο του 1976».
    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά από τη Γαλλία να σεβαστεί τις υποχρεώσεις της προς την Ε.Ε. και να διασφαλίσει την ελεύθερη και απρόσκοπτη κυκλοφορία προσώπων και αγαθών στο έδαφός της(να σταματήσουν τα μπλόκα των απεργών και αγροτών).
    Ο πρώην πρόεδρος της Αλβανίας και νυν ηγέτης της αντιπολίτευσης Σ. Μπερίσα σε δηλώσεις του αναφέρει ότι : «Η κυβέρνηση δεν έγραψε στους εκλογικούς καταλόγους περίπου 600.000 ψηφοφόρους στην προσπάθειά της να κάνει νοθεία στις επικείμενες (1η Οκτωβρίου) δημοτικές εκλογές» (ισχυρίζεται ότι έχει στα χέρια του, σχετική με το θέμα επιστολή του ΟΑΣΕ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive