Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Πάλι σε διαδήλωση κατέβηκε ο Συριζα Λονδίνου προκειμένου να επιστρέψουν όλα τα μέλη του στην Ελλάδα

Εικόνα

LouellaDeVil

7 σχόλια:

  1. ΠΕΜΠΤΗ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2000
    Σε δηλώσεις που κάνει ο πρόεδρος του Συνασπισμού Ν. Κωνσταντόπουλος αναφερόμενος στην τροπολογία που κατέθεσε στη βουλή η Υπ. Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Βάσω Παπανδρέου (προβλέπει αλλαγές στο σύστημα προσλήψεων στο Δημόσιο), λέει ότι: «Η τροπολογία κυριαρχείται από τη λογική ότι το ΑΣΕΠ είναι εμπόδιο και ουσιαστικά επιχειρεί να περιορίσει και να παρακάμψει το ρόλο του. Αντί να ενισχύει το λειτουργικό και θεσμικό του εκσυγχρονισμό, επιλέγει τη διαδικασία της σταδιακής του αποδυνάμωσης»(η υπουργός ισχυρίζεται ότι με την τροπολογία δεν συρρικνώνεται ο ρόλος του ΑΣΕΠ).
    {Παραιτείται ο πρόεδρος του χρηματιστηρίου Αθηνών Σπ. Κουνιάκης. Στη θέση του τοποθετείται ο Παν. Αλεξάκης(πολλά γράφονται για τις αιτίες της παραίτησης του Σπ. Κουνιάκη).}
    {Ο βουλευτής της ΝΔ Μ. Κεφαλογιάννης με ερώτηση που καταθέτει στη βουλή, ζητά να πληροφορηθεί από τον Υπ. ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη: «Γιατί παρατηρούνται τόσο μεγάλες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση τμημάτων της Εγνατίας οδού; Γιατί εμφανίζονται διαρκώς διαφορετικά στοιχεία κόστους; Πως από τα 420 δισεκατομμύρια δρχ. που ξεκίνησαν τα έργα, έχουμε ήδη κατά πολύ υπερβεί το 1 τρις;»}
    Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος μιλώντας στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών, λέει μεταξύ άλλων ότι: «Η Εκκλησία στο πλαίσιο του ευρύτατου ποιμαντικού της έργου, αναπτύσσει μια κοινωνική και φιλανθρωπική δραστηριότητα στην πατρίδα μας που είναι πρωτόγνωρη στα εκκλησιαστικά χρονικά και η οποία συναγωνίζεται το μεγαλύτερο φορές κοινωνικής πρόνοιας που υπάρχει στη χώρα και που είναι το ελληνικό κράτος».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΕΜΠΤΗ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2000 διεθνή
    Συνεχίζονται στη Γενεύη οι «εκ του σύνεγγυς» συνομιλίες για το Κυπριακό. Ο εκπρόσωπος του γ.γ. του ΟΗΕ Αλ. Ντε Σότο έχει χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κύπρου Γλ. Κληρίδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ρ. Ντενκτάς.
    Σε δηλώσεις που κάνει στην εφημερίδα «Χουριέτ» ο Τούρκος Υπ. Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα Κύπρου, Σ.Σ. Γκιουρέλ. Λέει μεταξύ άλλων: «Η Κύπρος δεσπόζει ανάμεσα στα τουρκικά λιμάνια και δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να περάσει στα χέρια μια δύναμης που θα παρεμποδίζει την αναπνοή της χώρας μας από τα νότια λιμάνια της».
    Γράφεται ότι ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γ. Αραφάτ μιλώντας στη Ραμάλα(βόρειο τμήμα της Δυτικής όχθης), είπε τα εξής: «Ούτε καν διανοούμαι να αποδεχτούμε κάτι λιγότερο από την παλαιστινιακή κυριαρχία σε όλη την ανατολική Ιερουσαλήμ. Όχι μόνο στο τέμενος Αλ. Ακσά, ή τον Πανάγιο Τάφο ή την αρμενική συνοικία. Η Ιερουσαλήμ θα αποτελέσει την πρωτεύουσα του νέου παλαιστινιακού κράτους που θα ανακηρύξουμε στις 13 Σεπτεμβρίου».
    Στη Γιουγκοσλαβία ο πρόεδρος Σλ. Μιλόσεβιτς προκηρύσσει προεδρικές και βουλευτικές εκλογές για τις 24 Σεπτεμβρίου (την ίδια ημερομηνία θα διεξαχθούν στη Σερβία και δημοτικές εκλογές).
    Με απόφαση της γενικής Εισαγγελίας της Ρωσίας , «Λόγω έλλειψης στοιχείων εγκλήματος». Διακόπτεται η ποινική δίωξη εναντίον του μεγαλοεπιχειρηματία Βλ. Γκουσίνσκι(ο Γκουσίνσκι κατηγορείται για απάτη ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων εις βάρος του κράτους).
    Στη Γαλλία το Γραφείο Ερευνών Δυστυχημάτων (ΒΕΑ) σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι πρόβλημα στο κινητήρα 2 και εμπλοκή στη ράγα προσγείωσης προκάλεσαν την πτώση του «Κονκόρντ» της «Ερ Φράντς».
    Ο Παλαιστίνιος διαπραγματευτής Σ. Αραφάτ, αναφερόμενος στις ισραηλινοπαλαιστινιακές ειρηνευτικές συνομιλίες κορυφής που έγιανα στο Καμπ Ντέβιντ, λέει ότι στη διάρκεια των συνομιλιών επιτεύχθηκε πάνω από το 80% τον όσων απαιτούνται για την επίτευξη συμφωνίας. Λέει συγκεκριμένα: «Θα έλεγα πάνω από το 80%. Ύστερα από αυτές τις δύο εβδομάδες στο Καμπ Ντέβιντ είμαι βέβαιος ότι θα μπορέσουμε να έχουμε μια συμφωνία από τις 13 Σεπτεμβρίου»(Ο Γ. Αραφάτ έχει δηλώσει ότι στις 13 Σεπτεμβρίου θα προβεί σε ανακήρυξη του παλαιστινιακού κράτους).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2000
    Οι βουλευτές ΚΚΕ Ο. Κολοζόφ και Λιάνα Κανέλλη με ερώτηση τους κατηγορούν την κυβέρνηση «για ανεπίτρεπτη επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Γιουγκοσλαβίας. Στην ερώτησή τους οι δύο βουλευτές αναφέρουν ότι η ελληνική κυβέρνηση συντάσσεται με κάποιες από τις πολιτικές δυνάμεις της Γιουγκοσλαβίας, επιδιώκοντας στην ανατροπή της νόμιμα εκλεγμένης γιουγκοσλαβικής κυβέρνησης και αντικατάστασή της από άλλη αρεστή στους Αμερικάνους, το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.».
    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη συνέρχεται το υπουργικό συμβούλιο. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εγκρίνονται οι εισηγήσεις του Υπ. Υγείας και πρόνοιας Α. Παπαδόπουλου που στοχεύουν στην αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας )ο υπουργός σε δηλώσεις που κάνει αναφέρεται στα περίπου 200 νέα μέτρα που περιέχουν οι προτάσεις του).
    Αύξηση κατά 0,62% σημειώνει ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών στο χρηματιστήριο Αθηνών, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στις 3.997,99 μονάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2000 διεθνή
    Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπ. Κλίντον και ο Γερμανός καγκελάριος Γκ. Σρέντερ σε άρθρο τους που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Χέραλντ Τρίμπιουν» αναφέρουν και τα εξής: «Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τη δημοκρατική αντιπολίτευση στη Σερβία, να τη βοηθούμε να ενωθεί γύρω από κοινή πλατφόρμα, να υποστηρίζουμε τις μη κυβερνητικές οργανώσεις(ΜΚΟ) και τα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης και να υποστηρίζουμε τον πρόεδρο του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς, ώστε αυτοί που υπέφεραν από την εξουσία του Μιλόσεβιτς να βρουν τη θέση τους στην Ευρώπη».
    Ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γ, Αραφάτ σε συνέντευξη του στη αιγυπτιακή τηλεόραση, απευθυνόμενος στους Ισραηλινούς, λέει μεταξύ άλλων: «Με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό κατευθυνόμαστε σε συμφωνία ειρήνης, και η επιλογή σας για τον Μπάρακ ήταν υποστήριξη στην ειρήνη, η οποία χρειάζεται ακόμη μια φορά τη δική σας ώθηση ώστε να αποκαταστήσουμε την ειρήνη»(Ο Ε. Μπάρακ αντιμετωπίζει εσωτερικά προβλήματα και ο Γ. Αραφάτ τον στηρίζει).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2000
    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλος μιλώντας στην Πάτρα, στο 20 Παγκόσμιο Συνέδριο Αποδήμων Αχαιών, και αναφερόμενος στις επικρίσεις που διατυπώνονται εις βάρος της Ελλάδας για το θέμα τρομοκρατίας, λέει μεταξύ άλλων: «Οφείλετε να αποκρούσετε αυτούς τους ισχυρισμούς, είναι άλλωστε εύκολον αυτό το έργον, και να αποβάλλετε από τη δική σας εμπειρία, αλλά και από την εμπειρία όλων όσων επισκέπτονται την Ελλάδα, την ασφάλεια που υπάρχει σε αυτή. Γνωρίζουμε όλοι ότι υπάρχει μια οργάνωση η οποία εξακολουθεί να κάνει τρομοκρατικές πράξεις. Μα είναι μόνον η Ελλάδα η χώρα η οποία έχει τρομοκρατικές πράξεις; Μήπως προ ολίγων ημερών δεν εξερράγη βόμβα σε σταθμό μεγάλης γερμανικής πόλεως και είχε νεκρούς και τραυματίες; Μήπως προ καιρού δεν έγινε τρομοκρατική εγκληματική πράξη στην Ιταλία; Είναι δυνατόν οι επιτροπές του Κογκρέσου της Αμερικής να εξομοιώνουν την Ελλάδα με το Πακιστάν; Και μας λέγουν ότι χρειάζονται νόμοι αυστηρότεροι προκειμένου να αποκαλυφθούν οι ένοχοι. Για την καταδίκη τους υπάρχουν νόμοι αυστηρότατοι προβλεπόμενοι εις τρόπον ώστε να μη χρειάζεται το νομικό μας οπλοστάσιο να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο. Ούτε μπορούμε να λάβουμε μέτρα τα οποία θα είναι εναντίον της ελευθερίας των πολιτών».
    ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2000 διεθνή
    Ο Γάλλος πρόεδρος Ζ. Σιράκ έχει στο Παρίσι συνάντηση με τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γ. Αραφάτ. Σε δηλώσεις που κάνει ο Παλαιστίνιος ηγέτης μετά το τέλος των συνομιλιών, αναφερόμενος στο θέμα της ανακήρυξης μονομερώς ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους, λέει: «Κανονικά προβλέπεται για το Σεπτέμβριο, σε μερικές εβδομάδες. Θα εξετάσουμε ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για την ανάπτυξη. Θα λάβουμε υπόψη όλες τις συστάσεις των φίλων μας».
    Στα νησιά Φίτζι ορκίζεται νέα κυβέρνηση με τον πρωθυπουργό τον Λαϊσενια Γκαράσε.
    Αξιωματούχοι της Βόρειας Κορέας φθάνουν στη Σεούλ για συνομιλίες με Νοτιοκορεάτες ομολόγους τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2000
    Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ε. Γιαννόπουλος σε δηλώσεις του αφήνοντας αιχμές για τους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς, λέει μεταξύ άλλων ότι: «έγιναν τυχαία υπουργοί». Συνεχίζοντας λέει: «Δεν είναι δυνατόν να είναι έξω από την κυβέρνηση ο Βενιζέλος, ο Αρσένης και άλλοι».
    Γίνεται γνωστό ότι το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Υόρκης με προκήρυξή του καταδικάζει την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και τη συνεχιζόμενη κατοχή μεγάλου μέρους του νησιού από τις τουρκικές-τουρκοκυπριακές δυνάμεις. Στην προκήρυξη αναφέρεται επίσης ότι η έλλειψη πολιτικής βούλησης εκ μέρους του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ρ. Ντενκτάς εμποδίζει τις προσπάθειες για την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος «μέσω συνομιλιών».
    Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, που αναφέρεται στα μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση για την αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, σημειώνονται και τα εξής: «Με τις αποφάσεις της για την υγεία, η κυβέρνηση αποποιείται των ευθυνών του κράτους για τη λειτουργία και τη χρηματοδότηση του δημοσίου συστήματος υγείας. Από κοινού με τους Ευρωπαίους εταίρους και την καπιταλιστική εργοδοσία ανοίγει το δρόμο για πιο σκληρό νεοφιλελεύθερο αμερικανικό μοντέλο υγείας».
    Σε δηλώσεις που κάνει ο πρόεδρος του Συνασπισμού αναφερόμενος στα μέτρα που ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να λάβει η κυβέρνηση για την αναμόρφωση του ΕΣΥ, λέει ότι: «Παρόμοια μέτρα είχαν εξαγγελθεί και στο παρελθόν αλλά ποτέ δεν εφαρμόστηκαν. Συνεχίζοντας λέει: «Και αυτές οι εξαγγελίες θα κριθούν από το κατά πόσο θα εφαρμοστούν, από το κατά πόσο μπορούν να ενισχύσουν το ΕΣΥ».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2000 διεθνή
    Στη Γιουγκοσλαβία παρά τη συμφωνία 15 κομμάτων της αντιπολίτευσης να συμμετάσχουν στις προεδρικές και βουλευτής εκλογές του Σεπτεμβρίου, ο ηγέτης του Σερβικού Κινήματος Ανανέωσης Β. Ντρασκοβιτς με ανακοίνωσή του καλεί την αντιπολίτευση να μη συμμετάσχει στις εκλογές(η κατάσταση αυτή ευνοεί την επανεκλογή του Σλ. Μιλόσεβιτς στην προεδρία της δημοκρατίας).
    Γίνεται γνωστό ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλ. Πούτιν μιλώντας στη διάρκεια συζήτησης «στρογγυλής τραπέζης» που είχε με 21 Ρώσους μεγαλοεπιχειρηματίες, είπε τα εξής: «Το κράτος αυτό μόνοι σας το δημιουργήσατε, συχνά μέσω πολιτικών ή παραπολιτικών μηχανισμών που είχατε υπό τον έλεγχό σας»(Μην παραπονιέσθε). Είπε ακόμη: «Το λιγότερο που πρέπει να κάνετε είναι να μέμφεστε τον καθρέφτη».
    Ο Κουβανός ηγέτης Φ. Κάστρο μιλώντας στην πόλη Σάντα Κλάρα, σε εκδήλωση για τη συμπλήρωση 47 ετών από την έναρξη της πορείας του προς την εξουσία, λέει τα εξής: «Η επανάσταση δεν μπορεί να καταστραφεί ούτε με τη δύναμη, ούτε με την αποπλάνηση».
    Συμφωνά με ανακοίνωση του Γραφείου Δυστυχήματος και Ερευνών του γαλλικού υπουργείου Μεταφορών, που αναφέρεται στην πρόσφατη συντριβή του «Κονκόρντ» της «Ερ Φράνς» αναγράφονται τα εξής: «Οι φλόγες που εμφανίστηκαν μετά την απογείωση δεν προέρχονται από τον κινητήρα, αλλά κατά πάσα πιθανότητα από μεγάλη διαρροή καυσίμων»(Σύμφωνα με άλλη δήλωση εκπροσώπου του Γραφείου κατά τη διάρκεια της απογείωσης «έσκασε» τουλάχιστον ένα λάστιχο του «Κονκόρντ»).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive