Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

Παΐσιος για Τουρκία: Έχει ήδη αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση θα διαμελισθεί σε κομμάτια

Διαβάστε τα  λόγια που είχε ακριβώς πει ο γέροντας Παΐσιος αναφορικά με την Τουρκία. «Κατόπιν τον ρώτησα για την συνεχή αδιαλλαξία και τις προκλήσεις των Τούρκων. Μ’ έπιασε από τον ώμο και με πολύ σοβαρότητα μου απάντησε:...
«Μην ανησυχείς παιδί μου, εγώ ετοιμάζομαι να κοιμηθώ και δεν θα είμαι εδώ, αλλά θα βλέπω από πάνω, διότι εδώ είμαστε όλοι προσωρινά. Η Τουρκία θα διαμελισθεί σε 3-4 κομμάτια.
Ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Εμείς θα πάρουμε ταδικά μας εδάφη, οι Αρμένιοι τα δικά τους και οι Κούρδοι τα δικά τους. Το κουρδικό θέμα έχει ήδη δρομολογηθεί. Αυτά θα γίνουν, όχι τώρα, αλλά σύντομα, όταν θα πάψει αυτή η γενιά που κυβερνάει την Τουρκία και θα αναλάβει νέα γενιά πολιτικών.
Τότε θα γίνει ο διαμελισμός της Τουρκίας. Πολύ σύντομα, οι προσευχές που γίνονται κάτω από την επιφάνεια της γης, θα γίνονται επάνω στην γη και τα κεράκια που ανάβονται κάτω, θα ανάβονται επάνω. (Ο Γέροντας αναφερόταν στους Έλληνες κρυπτοχριστιανούς της Τουρκίας). Θα τα δεις, παιδί μου. Πίστη και ελπίδα στο Θεό να υπάρχει και θα χαρούν πολλοί.
Όλα αυτά θα γίνουν μέσα στα χρόνια αυτά. Έφτασε ο καιρός.»
Τον ρώτησα επίσης εάν η Ελλάδα θα πάθει κακό. Μου απάντησε ότι θα υπάρξουν κάποια προβλήματα, τα οποία όμως θα είναι ασήμαντα. Και αρκετός κόσμος που είναι σήμερα αδιάφορος, θα επιστρέψει στο χώρο της Ορθοδοξίας. «Να μην ανησυχείτε για την Ελλάδα», είπε. Φεύγοντας από το κελί του, μας είπε πάλι:
«Άντε στην ευχή της Παναγίας και μην ανησυχείς. Η Κύπρος θα απελευθερωθεί μέσα στα χρόνια που περπατάμε και η Τουρκία θα διαμελισθεί. Όλες οι χώρες έχουν τα προβλήματα τους, αλλά δεν υπάρχει για μας πρόβλημα. Ελπίδα στον Θεό και πίστη», είχε πει. Τα αποσπάσματα είναι από το βιβλίο μαρτυρίες προσκυνητών Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994 ,τόμος 1, Σελ: 297.
Είχε πει ακόμη, όπως αναφέρεται στο βιβλίο μαρτυρίες προσκυνητών, β’ έκδοση, ότι: «Εσύ δεν πρέπει να στεναχωριέσαι και να φοβάσαι την Τουρκία. Η Τουρκία θα διαλυθεί και, μάλιστα, θα την διαλύσουν οι ίδιοι».

7 σχόλια:

  1. Μακάρι......

    ΕΛΛΑΣ


    ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΜΑΙΟΥ 2000
    Γράφεται ότι η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Μαντλίν Ολμπράιτ μιλώντας στη διάρκεια επίσημο δείπνου που παρέθεσε προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριο είπε μεταξύ άλλων: «Το σημερινό ¨στάτους¨ στην Κύπρο είναι απαράδεκτο». Σε άλλο σημείο της ομιλίας αναφερόμενη στις ελληνοτουρκικές σχέσεις παρατήρησε ότι: «Το κλειδί για το μέλλον είναι η αρμονική συνύπαρξη αυτών που ζουν γύρω από το Αιγαίο».
    Ο ΠτΔ Κ. Στεφανόπουλος φθάνει στην Ιερουσαλήμ για πενθήμερη επίσκεψη στο Ισραήλ (θα συναντηθεί με τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γ. Αραφάτ).
    Ολοκληρώνονται στην Αθήνα οι εργασίες της Κεντρική Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού. Οι σύνεδροι εγκρίνουν με μεγάλη πλειοψηφία το Σχέδιο Θέσεων για το συνέδριο του κόμματος που παρουσίασε ο Ν. Κωνσταντόπουλος(το σχέδιο που παρουσιάζεται από τον Μ. Παπαγιαννάκη συγκεντρώνει 13 ψήφους - η Μαρία Δαμανάκη διαφωνεί με τους προσανατολισμούς του κόμματος).
    Έλληνες και ξένοι συμμετέχουν στην 22η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης (Μαραθώνας – Αθήνα) τιμώντας τη μνήμη του Γρηγορίου Λαμπράκη. Ένα από τα συνθήματα των συμμετεχόντων στην πορεία αναφέρει: «Έξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια. Όχι στον ευρωατλαντικό φασισμό του ΝΑΤΟ».
    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής μιλώντας στη Θεσσαλονίκη, στη σύνοδο του Πολιτικού και Κοινωνικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης του κόμματό του, επικρίνει έντονα την κυβέρνηση για την τοποθέτηση στη θέση του προέδρου και του διευθύνοντα συμβούλου του ΟΤΕ του ίδιου προσώπου, του Ν. Μανασσή (πρώην στέλεχος της εταιρείας «Ιντρακόμ» - Π. Κόκκαλη. Σε άλλο σημείο της ομιλίας επικρίνει τον Υπ. Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου για προσωπικούς χειρισμούς και για άσκηση μυστικής διπλωματίας (υπαινίσσεται ότι υπάρχουν συμφέροντα που επιδιώκουν να μην ασκήσει η ΝΔ ισχυρή και αποτελεσματική αντιπολίτευση). Σχόλιο: Ωραίο αστείο, ήθελε να αντιπολιτευθεί αλλά δεν τον άφηναν τα συμφέροντα…
    Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος μιλώντας από το ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος («Ώρα του Αρχιεπισκόπου»)αναφερόμενος στο θέμα της αναγραφής ή μη του θρησκεύματος στις νέες ταυτότητες λέει και τα εξής: «Ορισμένοι οπαδοί του πνεύματος, του διαφωτισμού και της δήθεν θρησκευτικά άχρωμης κοινωνίας, εν ονόματι όπως λέμε της ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επιδιώκουν να επιβάλλουν ένα στυγνό και απάνθρωπο καθεστώς πάνω στις συνειδήσεις των πιστών ανθρώπων». «Δεν γνωρίζω τι ακριβώς επιδιώκει ο κ. υπουργός, όμως πιστεύω ότι η άποψή του είναι να επιβάλλει και σε εκείνους που θέλουν να αναγράφεται το θρήσκευμά τους εις τις ταυτότητες, για λόγους συνειδήσεως ή για λόγους ομολογίας της πίστεώς τους, να μην το αναγράφουν, δηλαδή να μην υπάρχει το σχετικό κουτάκι μέσα στο οποίο θα αναγράφεται το θρήσκευμα στις νέες ταυτότητες».
    Γιορτάζεται η 80ή επέτειος της ενσωμάτωσης της Θράκης στον εθνικό κορμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΜΑΙΟΥ 2000 διεθνή
    Διεξάγονται εκλογές στο γερμανικό κρατίδιο Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας( περίπου 13 εκατομμύρια ψηφοφόροι). Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα 42,5%, Χριστιανοδημοκρατικό 37%, Φιλελεύθεροι 10% και Πράσινοι 6,9%.
    Στην Τουρκία το συνέδριο του Ισλαμικού Κόμματος Αρετής εκλέγει ως ηγέτη του τον Ρετζέ Κουτάν.
    Δολοφονείται (13/5) στο Νόβι Σαντ ο Μπ. Περοζεβιτς (43 ετών), επικεφαλής της κυβέρνησης της Βοϊβοντίνας και επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος(πρόεδρος Σλ. Μιλόσεβιτς). Ως ύποπτος για την δολοφονία συλλαμβάνεται ο Μ. Γκούτοβιτς (50 ετών). Σε δηλώσεις που κάνει η γ.γ. του Σοσιαλιστικού Κόμματος Γκόριτσα Γκάγεβιτς, αναφερόμενη στο δολοφόνο-ους, λέει ότι «πρόκειται για μισθοφόρους του ΝΑΤΟ εναντίον των οποίων θα αγωνισθεί η Σερβία».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΜΑΙΟΥ 2000
    Γράφεται ότι ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ Κ. Σκανδαλίδης μιλώντας στην πανελλαδική συνάντηση των μελών του Δικτύου για την κεντροαριστερά είπε τα εξής: «Το επιχειρούμενο άνοιγμα του ΠΑΣΟΚ και η ανανέωσή του δεν συνδέεται με προσπάθεια διεμβολισμού κάποιον άλλων κομματικών χώρων ούτε ένταξης μεμονωμένων στελεχών. Αποτελεί μια συμβολική λογική ανοίγματος του πολιτικού σκηνικού και ανανέωσης του, στο οποίο σημαντική παρέμβαση μπορεί να έχουν οι κινήσεις και οι όμιλοι πολιτών».
    Ο εκπρόσωπος Τύπου του Συνασπισμού Δ. Παπαδημούλης σε δηλώσεις του αναφέρει: «Ο Συνασπισμός δεν φιλοδοξεί να γίνει μονολιθικό κόμμα με μονοφωνία και σιωπή νεκροταφείου. Βαδίζουμε σε ένα συνέδριο, όπου θα συζητηθούν και θα κριθούν δημοκρατικότατα οι πάντες και τα πάντα».
    Το ηγετικό στέλεχος της ΝΔ Ι. Βαρβιτσιώτης σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Η παράταξη έφτασε σήμερα στο 43% υπό την ηγεσία του Κ. Καραμανλή, δεν δικαιούται απέναντι στη βάση της να πέσει θύμα νοσηρών σεναρίων κατά φαντασίαν συνωμοσίας, που στόχο έχουν τα συμφέροντα του λαού και της χώρας». «Η ΝΔ ως κόμμα εξουσίας έχει χρέος να συνεχίσει τον πολιτικό αγώνα κατά της διαπλοκής. Παράλληλα, έχει την υποχρέωση να αποστασιοποιηθεί από κέντρα παραπληροφόρησης που τη βλάπτουν ανεπανόρθωτα, να ενισχύσει περισσότερο την πολυσυλλεκτικότητά της και να συνεχίσει το επιτυχημένο άνοιγμα της ηγεσίας στο μεσαίο χώρο». «Σε ότι με αφορά, η ιστορία μου έχει αποδείξει ότι δεν μετέχω ούτε πρόκειται να μετάσχω ποτέ σε συνωμοσίες. Τα οποιαδήποτε σχετικά δημοσιεύματα, από οπουδήποτε και αν προέρχονται, δεν με αγγίζουν» (δήλωση Κ. Καραμανλή ότι υπάρχουν συμφέροντα που επιδιώκουν να μην ασκήσει η ΝΔ αποτελεσματική αντιπολίτευση).
    Ο ΠτΔ Κ. Στεφανόπουλος στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Ισραήλ έχει συνάντηση με όλους σχεδόν τους Ισραηλινούς αξιωματούχους. Ο Έλληνας πρόεδρος, μιλώντας κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου που παραθέτει προς τιμήν του ο Ισραηλινός ομόλογός του Ε. Βάισμαν, εκφράζει την ευχή «να έλθουν η ειρήνη και η ευημερία στη Μέση Ανατολή». Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Κ. Στεφανόπουλος αναφερόμενος στο Κυπριακό «επικρίνει τη συνεχιζόμενη στρατιωτική κατοχή του ενός τρίτου και πλέον του εδάφους της Κύπρου από τα τουρκικά στρατεύματα (πρόβλημα δημιουργείται με του Παλαιστίνιους όταν οι τελευταίοι ζητούν από τον Έλληνα πρόεδρο να επισκεφθεί την Ανατολική Ιερουσαλήμ και να συναντηθεί με τον υπουργό του - ο Έλληνας πρόεδρος αρνείται να πραγματοποιήσει την επίσκεψη «λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων»). Σχόλιο: Αν ήταν για το ¨Τοίχος των Δακρύων¨ υποψιάζομαι ότι δεν θα είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις.
    Τα μέλη της «Αρχής Προστασία Προσωπικών Δεδομένων» αποφασίζουν ομόφωνα ότι στις νέες ταυτότητες δεν θα αναγράφονται το θρήσκευμα των πολιτών, το επάγγελμα τους, το ονοματεπώνυμο του ή της συζύγου, η υπηκοότητα και θα απαλειφθεί το δακτυλικό αποτύπωμα. Σχετική ανακοίνωση κάνει ο πρόεδρος της Αρχής Κ. Δαφέρμος (επικαλείται το νόμο 2472/1997). Ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το θέμα της αναγραφής του θρησκεύματος στις νέες ταυτότητες δηλώνει: «Η ταυτότητα αποτελεί έγγραφο της πολιτείας, η οποία είναι αρμόδια να καθορίσει τα στοιχεία για την αναγνώριση των πολιτών της».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΜΑΙΟΥ 2000 διεθνή
    Με αφορμή την επέτειο της «Αλ Νάκμπα»(της «καταστροφής», όπως οι Παλαιστίνιοι αποκαλούν την ίδρυση του Ισραήλ -1948) χιλιάδες Παλαιστίνιοι πραγματοποιούν διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις (Ραμάλα, Ναμπλούς κ.α.). Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώνονται μεταξύ των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών στρατιωτών χάνουν τη ζωή τους 3 άτομα και τραυματίζονται περισσότεροι από 350. Το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο αποφασίζει (16 υπέρ, 6 κατά) την μετάβαση στην Παλαιστινιακή Αρχή της διοίκησης τριών χωριών στα προάστια της Ιερουσαλήμ.
    Στην Αντίς Αμπέμπα περίπου 100.000 άτομα πραγματοποιούν πορεία διαμαρτυρίας εναντίον του τελεσιγράφου του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την επιβολή κυρώσεων εναντίον της Αιθιοπίας και της Ερυθραίας στην περίπτωση που οι δύο χώρες δεν σταματήσουν τις μεταξύ τους εχθροπραξίες(στις συνεχιζόμενες εχθροπραξίες η Αιθιοπία ισχυρίζεται ότι έχει καταλάβει 25 «στρατηγικές θέσεις», ενώ η Ερυθραία ισχυρίζεται ότι έχει σκοτώσει ή θέσει εκτός μάχης 25.000 Αιθίοπες στρατιώτες).
    Σε δηλώσεις που κάνει ο Κύπριος Υπ. Αμύνης Σ. Χάσικος αναφέρει ότι καμία πίεση δεν έχει ασκηθεί στην κυπριακή κυβέρνηση από Αμερικανούς ή άλλους για τη μη πραγματοποίηση της διήμερης στρατιωτικής άσκησης «εν όψει» των επικείμενων συνομιλιών για το Κυπριακό.
    Στο Βελιγράδι περίπου 20.000 οπαδοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης πραγματοποιούν διαδήλωση διαμαρτυρίας. Ζητούν τη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών . Ο εκ των ηγετών της σερβικής αντιπολίτευσης Β. Ντράσκόβιτς μιλώντας στους συγκεντρωμένους λέει και εξής: «όλοι πρέπει να επαναστατήσουμε, να ξεσηκωθούμε εναντίον τους».
    Στη Γερμανία η μεταρρυθμίστρια Γκαμπριέλε Τσίμερ αναλαμβάνει την ηγεσία του Δημοκρατικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (πρώην Κομμουνίστρια της πρώην Ανατολικής Γερμανίας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΡΙΤΗ 16 ΜΑΙΟΥ 2000
    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής μιλώντας στη Νομική Σχολή Αθηνών για την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ λέει μεταξύ άλλων: «Δεν πρόκειται να συμφωνήσω σε οτιδήποτε τετελεσμένο σε βάρος των εθνικών δικαίων και δικαιωμάτων. Δεν πρόκειται να σιωπήσω μπροστά σε οποιαδήποτε απόπειρα λεηλασίας του δημοσίου χρήματος»(λέει ότι «τα οργανωμένα συμφέροντα και η κυβέρνηση εξυπηρετούνται από ένα θολό πολιτικό τοπίο»).
    Η τομεάρχης Εξωτερικών και Άμυνας της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Αντέννα» αναφερόμενη στην κρίση που έχει ξεσπάσει στο κόμμα (θέμα Καρατζαφέρη - Σπηλιωτόπουλου) λέει: « Ας μιλήσει και κάποια στιγμή η ΝΔ κεκλεισμένων των θυρών, ας κουβεντιάσουμε μέσα στα όργανα τα προβλήματα τα οποία ανακύπτουν, έτσι ώστε να εκτονώσουμε αυτή τη κρίση».
    Ο ΠτΔ συνεχίζοντας την επίσκεψή του στο Ισραήλ επισκέπτεται το Μνημείο του Ολοκαυτώματος και καταθέτει στεφάνι στον τάφο του δολοφονηθέντος πρώην πρωθυπουργού του Ισραήλ Γ. Ράμπιν. Το βράδυ ο Έλληνας πρόεδρος παραθέτει δεξίωση προς τιμήν του Ισραηλινού ομολόγου του Ε. Βάισμαν.
    Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Α. Σπηλιωτόπουλος μιλώντας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο(Θεσσαλονίκη) σε εκδήλωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ λέει τα εξής: «Δεν θα σιωπήσουμε. Όσο κι αν βυσσοδομούν λυτοί και δεμένοι, πανίσχυροι αφεντάδες της πολιτικής εξουσίας, φερέφωνα και στρατευμένα όργανα. Μοναδικό όπλο τους είναι η συκοφαντία και η λάσπη. Δεν ξέρω που θα φτάσει η νοσηρή φαντασία, Εκείνο που ξέρω είναι ότι δεν έχω ούτε έναν λόγο για να συμβιβαστώ. Το ξέρω γιατί οι νέοι, όλοι μας, έχουμε ψυχή. Και η ψυχή δεν πουλιέται, δεν αγοράζεται, δεν εκποιείται ότι και να κάνουν, όσο και αν προσπαθούν. Δεν το βάζουμε κάτω, δεν το βάζω κάτω γι΄ αυτά που πιστεύω. Είμαι επίμονος, διότι έτσι πρέπει να είμαστε εμείς οι νέοι». Σε άλλο σημείο της ομιλίας του: «Οι νέοι που σήμερα έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση να παλέψουμε γι΄ αυτό που έρχεται και όχι γι΄ αυτό που φεύγει. Δεν είναι εύκολος ο αγώνας. Επιφυλάσσει πικρίες. Απαιτεί θυσίες. Θέλει ψυχή, και εμείς έχουμε ψυχή. Δεν θα μας την πάρουν μια χούφτα πληρωμένοι, μια χούφτα λασπολόγοι. Θα περάσουμε πάνω από την αθλιότητα και θα βγούμε νικητές. Δεν μας αφορούν τα αποκυήματα της νοσηρής μισθωμένης φαντασίας. Δεν μπορούν να μας σταματήσουν».
    Η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Ελισάβετ Παπαζώη αναφερόμενη στο διάβημα που έκανε η Παλαιστινιακή Αρχή προς την Αθήνα για την άρνηση του ΠτΔ Κ. Στεφανόπουλου να συναντηθεί με Παλαιστινίους αξιωματούχους στην Ανατολική Ιερουσαλήμ δηλώνει: «Βεβαίως μας ενοχλεί η οξύτητα του διαβήματος αυτού, διότι δεν ανταποκρίνεται στις στενές σχέσεις μας».
    Συνεχίζεται η ένταση που προκλήθηκε από την απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για τη μη αναγραφή του θρησκεύματος στις νέες ταυτότητες (για το θέμα αυτό ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΡΙΤΗ 16 ΜΑΙΟΥ 2000 διεθνή
    Σε έκθεση της αρμόδια Επιτροπής του ΟΗΕ εναντίον των βασανιστηρίων αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η χρήση της ηλεκτρικής καρέκλας ή χρήση του ηλεκτροσόκ και άλλων βασανιστηρίων στις ΗΠΑ συνθέτουν μια δυσμενή εικόνα για τη χώρα)η Επιτροπή διερεύνησε το βαθμό συμμόρφωσης 118 χωρών στη Συνθήκη του 1984 εναντίον των βασανιστηρίων).
    Ενώπιον της τουρκικής εθνοσυνέλευσης γίνεται η ορκωμοσία του νέου προέδρου της Τουρκία Α.Ν. Σεζέρ. Ο νέο πρόεδρος μιλά στα μέλη της εθνοσυνέλευσης μετά την ορκωμοσία του και λέει μεταξύ άλλων: «Με τους θρησκευτικούς κανόνες δεν είναι δυνατόν να ρυθμιστούν οι κρατικοί και κοινωνικοί κανόνες». Σε άλλο σημείο ο πρόεδρος επισημαίνει: «Δεν πρέπει να καθυστερήσει το καθήκον που αφορά την εδραίωση της σύγχρονης δημοκρατίας στον ιστό της πολιτικής ζωής και της αρχής περί κράτους δικαίου στη δομή του κράτους»(στη τελετή της ορκωμοσίας παραβρίσκεται και η ηγεσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων).
    Ο πρόεδρος της Κύπρου Γλ. Κληρίδης μετά τη βελτίωση που παρουσιάζει η υγεία του, βγαίνει από τη κλινική στη οποία νοσηλευόταν(υποβλήθηκε σε εγχείρηση αφαίρεσης καλοήθους όγκου από το παχύ έντερο).
    Συνεχίζονται οι αιματηρές εχθροπραξίες μεταξύ Αιθιοπίας και Ερυθραίας. Γράφεται ότι τα στρατεύματα της Αιθιοπίας προχώρησαν σε βάθος στο έδαφος της Ερυθραίας.
    Ο Γιουγκοσλάβος Υπ. Εξωτερικών Ζ. Γιοβάνοβιτς έχει στη Μόσχα συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Ι. Ιβάνοφ. Σε δηλώσεις που κάνει ο Ρώσος υπουργός λέει : «Μόνο με την ενεργό συμμετοχή της Γιουγκοσλαβίας μπορούν να επιλυθούν προβλήματα σχετικά με την σταθερότητα και ασφάλεια στα Βαλκάνια».
    Ο Αμερικανός μεσολαβητής για το Παλαιστινιακό Ντ. Ρός έχει στο Ισραήλ συνομιλίες με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Ε. Μπάρακ και τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γ. Αραφάτ(στόχος ή πρόοδος της ειρηνευτικής διαδικασίας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive